Forum › Bemowo
# Pokorny 01.10.2012 22:55 |
|
Nie widzę w tych formach graficznych niczego zdrożnego. Dlaczego autor nie protestuje przeciwko stawianiu 15- metrowych krzyży bez konsultacji z mieszkańcami, wyświęcanie każdego nowego wychodka przez księży i generalnie wprowadzanie wrażenia, ze żyjemy w średniowiecznej tępocie i ciemnocie?
|
# Dhaki 02.10.2012 00:19 |
|
Zgadzam się w pełni z "przedmówcą". Dodam od siebie, ze to bardzo fajne malunki.
|
# Pereiro 02.10.2012 00:34 |
|
Mam wrażenie, że tu nie chodzi o subiektywne odczucia estetyczne, a o zachowanie pewnych form. Nikt nie zapytał mieszkańców ani kupców płacących czynsz za powierzchnię w pawilonie o to, czy chcą jakichkolwiek (ładnych czy brzydkich) malunków na ścianach. I jeszcze raczyli to nazwać oddolną inicjatywą. Śmiechu warte. Tłusta odleciała już dawno. Obecnie przebywa na Marsie.
|
# Ewa 02.10.2012 02:18 |
|
Piękny budynek, nowoczesna forma elewacji. Czy ma Pan kontakt do artystów, dam im jeszcze kilka budynków do malowania.
Taka elewacja jest dużo ciekawsza niż szaro - burze elewacje budynków osiedli z wielkiej płyty. |
# montmartczyk 02.10.2012 09:06 |
|
I tak właśnie wygląda dyskusja o pojmowaniu i przestrzeganiu prawa w Polsce.
Po prostu mnie się podoba!, a że nikt nie pytał właściciela, czy życzy sobie zamazania ścian (nawet jeżeli dzielo jest przepiękne), to nie ma znaczenia i nikogo nie obchodzi. Własnie takie podejście do prawa stawia nas w rzędzie troglodytów. No i dlaczego autor zamiast interesować się tym, nie pisze np. o czymś innym. To też przepiękny i logiczny argument. |
# Makaes 02.10.2012 16:50 |
|
Właśnie, że pytali właścicieli knajpy która znajduje się w budynku, w każdym razie byłem przy takiej rozmowie.
A Pan radny duby smalone bredzi, budynek został cały odnowiony, i wygląda znacznie ciekawiej niż szarobury klocek którym był wcześniej |
# podobamisie 02.10.2012 19:18 |
|
Pozwolę sobie zaznaczyć, że "białe ściany" to wielka przesada:)
Oczywiście, o gustach się nie dyskutuje:) |
# Bemowianin 07.10.2012 09:20 |
|
Jak sobie wyobrażacie dwudniowe malowanie budynku bez zgody właściciela przez około 30 osób? Do tego dofinansowane jeszcze przez Urząd Miasta?
Oczywiście, że temat był uzgodniony z właścicielem i dzierżawcami, którzy po długich konsultacjach ustalili zasady: żadnych tematów religijnych, politycznych i kibicowskich. |
# mmm 19.10.2012 14:41 |
|
ja bym się ucieszyła, że za darmo mam takie fajne ozdoby na ścianie, a trawa odrośnie, bez przesady z tą dewastacją, no i to nie jest graffiti...
|
# kasyn 25.10.2012 00:41 |
|
takie graffiti jest super!
|
# Gra 25.10.2012 01:24 |
|
Bardzo mi się podoba :)
|
# Tomek 09.08.2013 15:32 |
|
to nie jest graffiti tylko http://www.kampet.pl !
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.