REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

gospodarność cd.

# cobra22

10.11.2010 22:23

A wariant społeczny to nie przekręt?
Mieszkańcy Sprawnej z mediów dowiadują się o wariancie społecznym.Nikt wcześniej nie rozmawiał z nimi o jakimś tramwaju. Żaden radny śmadny, sąsiedzi z Poetów, po prostu nikt . Teraz każdy udaje " niemca"no jak to nie wiedzieliście, przecież było w internecie , pisaliśmy , mówiliśmy tylko podstawowa sprawa, nie każdy musi mieć internetu i nie każdy musi znać wirtualne projekty radnych czy innych tam urzędników. takie Echo i NGP oraz Tvn Warszawa nagłośniło sprawę.CZYTAJCIE A ZNAJDZIECIE

# cobra22

10.11.2010 22:41

bwradny słuchałem twej wypowiedzi w RDC(235 postulatów- imponujące) Ty i ja przeciwnikami "intro" itd.

# bwradny

10.11.2010 23:48

nie postulatów, a interwencji! postulatów mam mniej.

REKLAMA

tarantula01

Skoro wariant spoleczny to przekret, oznacza to takze, ze uchwala Rady Warszawy z 2001 r to tez byl przekret. Sztuczny konflikt miedzy mieszkancami Winnicy jest tylko i wylacznie wina urzednikow, ktorzy nie przeprowadzili nalezycie konsultacji spolecznych.
Pozdrawiam
Wojciech Tumasz
http://www.radny.com.pl

tarantula01

Skoro wariant spoleczny to przekret, oznacza to takze, ze uchwala Rady Warszawy z 2001 r to tez byl przekret. Sztuczny konflikt miedzy mieszkancami Winnicy jest tylko i wylacznie wina urzednikow, ktorzy nie przeprowadzili nalezycie konsultacji spolecznych.
Pozdrawiam
Wojciech Tumasz
http://www.radny.com.pl

# cobra22

11.11.2010 10:08

Każdy jest odpowiedzialny za swoją pracę, urzędnik i radny też, więc jeżeli zawinili urzędnicy to powinni zostać ukarani np. finansowo.
A kto wymyślił wariant społeczny?wsg?Były przeprowadzone KONSULTACJE SPOŁECZNE z mieszkańcami ulic przez, które mam przebiegać linia tramwajowa w/g wariantu społecznego?

REKLAMA

# odwrócony

11.11.2010 10:33

Cobra napisz, który z urzędników dzielnicy został w ostatniej kadencji ukarany finansowo?
Przypuszczam, że błędnych decyzji każdy radny można wymienić mnóstwo...

# cobra22

11.11.2010 11:30

Pewnie żaden.

# Poznaj sztukę parzenia kawy

11.11.2010 11:56

Cobra a ty to jesteś z Zielonej Białołeki, Tarchomina czy Nowodworów? A meldumek tu masz?
Może ty cichociemny z Mokotowa, a się wymądrzasz?

REKLAMA

# cobra22

11.11.2010 18:54

Cichociemni byli od Generała Sosabowskiego, a ty z UB, że pytasz?

11.11.2010 20:49

CBA, sprawdzamy skąd internauci biorą pieniądze na mieszkania

tarantula01

11.11.2010 22:13

"cobra22 napisał:
A kto wymyślił wariant społeczny?wsg?Były przeprowadzone KONSULTACJE SPOŁECZNE z mieszkańcami ulic przez, które mam przebiegać linia tramwajowa w/g wariantu społecznego?"
No właśnie pełnych konsultacji nie było, bo nie przeprowadził ich ZTM, choć powinien. Ja organizowałem spotkania o tramwaju dla mieszkańców, ale to nie to samo, co odpowiednia kampania przeprowadzana obszarowo.

REKLAMA

tarantula01

11.11.2010 22:13

"cobra22 napisał:
A kto wymyślił wariant społeczny?wsg?Były przeprowadzone KONSULTACJE SPOŁECZNE z mieszkańcami ulic przez, które mam przebiegać linia tramwajowa w/g wariantu społecznego?"
No właśnie pełnych konsultacji nie było, bo nie przeprowadził ich ZTM, choć powinien. Ja organizowałem spotkania o tramwaju dla mieszkańców, ale to nie to samo, co odpowiednia kampania przeprowadzana obszarowo.

# mieszkanka

12.11.2010 18:17

kiedy Panie Tumasz organizował Pan te spotkania z mieszkańcami? Rozumiem ze z mieszkańcami Sprawnej też Pan konsultował ten wariant? I był Pan niezmiennie aktywny w tej kwestii od połowy 2009?

# podroznik

12.11.2010 19:36

Nie, no. To jest na jego stronie.

REKLAMA

# drojewska

12.11.2010 20:02

Pani Mieszkanko, proszę nie dokuczać Wojtkowi Tumaszowi. Co prawda Piotrek Jaworski powiedział mi, że mam go teraz nie lubić i mogę nawet anonimowo oczywiście dowalać mu na forach, ale w głębi duszy uważam, że to bardzo dobry radny. Gdyby nie miała zakazu Piotrka i mieszkała w 3. okręgu oddałabym głos właśnie na Wojtka. Nieładnie Pani Mieszkanko. Jako PO powinniśmy trzymać się standardów. Proszę nie pisać brzydko o Wojtku.

# cobra22

12.11.2010 22:13

O rany, następny pisior, a może agent Tomek? Zajmij się Inką-poparzony.

13.11.2010 11:03

Drojewska to nie pisor tylko klub radnych PO.
Dobre, Jaworski mówi kogo można lubić, a kogo nie.
Jeszcze trochę, a każe Dojewskiej przestać lubić siebie.

REKLAMA

# cobra22

13.11.2010 15:17

ty od kawy jesteś prosty jak drut zbrojeniowy wiaduktu na Żeraniu!To powyżej to o tobie mowa.

# mieszkanka

14.11.2010 08:40

Pani Drojewsko - ja po prostu chcę uzyskać jasne i klarowne info od P. Tumasza w sprawie jego postawy. Bo tak się składa że nikt z okolic Sprawnej nie wiedział że Pan Tumasz tak bardzo będzie bronił aspektu (anty)społecznego ws budowy tramwaju, właśnie w okresie 2009. Myślę że gdyby mieszkańcy o tym wiedzeli P. Tumasz już dawno byłby tam spalony - a nie dopiero teraz, prawda P. Tumasz?
Drojewska - ty to jesteś żywa antyreklama PO.

# ciekawa

14.11.2010 10:03

a co radni PO wcześniej zapomnieli powiadomić że są społeczne konsultacje? W pażdzierniku 2010 przypomnieli że czas zrobić szum

REKLAMA

# basik

14.11.2010 18:55

a czemu to mieszkańcy ulicy Sprawnej obudzili się dopiero teraz?
nie znali planów z 2001?

# mieszkanka

15.11.2010 11:12

tak właśnie tak jest jak piszesz ciekawa - wcześniej Tumasz będący w PO jakoś "ZAPOMNIAŁ" wspomnieć o wariancie (anty)społecznym, a teraz pisze że wspominał. Gówno wspominał, a już sam dobrze wie ze nie mieszkańcom Sprawnej i OKOLIC. Mieszkańcy tych terenów mieli w swoim czasie stały kontakt z panem radnym, który pomagał im w kilku kwestiach (pomagał nie równa się osiągnięciu zamierzonego efektu) i nie wiedzieli że pan radny po kilku miesiącach odwróci kota ogonem i wyskoczy z taką propozycją w kwestii budowy tramwaju i będzie ją tak namiętnie promował. Już Pan radny sam najlepiej wie czemu dopiero teraz zaczął reklamować ten wariant a nie wcześniej.

tarantula01

17.11.2010 04:52

Jak juz napisalem, organizowalem spotkania w dzielnicy dla ogolu mieszkancow - byly ogloszenia na forach, w prasie, nawet na stronie Urzedu Dzielnicy.
To ZTM powinien przeprowadzic rzetelne konsultacje - obecne spotkania powinny byc przed wydaniem decyzji srodowiskowej.
mieszkanko, w ostatnim poscie zawarlas informacje znane w zasadzie tylko Piotrkowi Jaworskiemu...

REKLAMA

tarantula01

17.11.2010 04:52

Jak juz napisalem, organizowalem spotkania w dzielnicy dla ogolu mieszkancow - byly ogloszenia na forach, w prasie, nawet na stronie Urzedu Dzielnicy.
To ZTM powinien przeprowadzic rzetelne konsultacje - obecne spotkania powinny byc przed wydaniem decyzji srodowiskowej.
mieszkanko, w ostatnim poscie zawarlas informacje znane w zasadzie tylko Piotrkowi Jaworskiemu...

# ciekawa

18.11.2010 00:21

Jakie ciekawe, mieszkanka to facet i jeszcze Piotr Jaworski. Może on lubi przebierać się w damskie ciuszki i wtedy pisać jako mieszkanka
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni