gospodarność cd.
# cobra22 10.11.2010 22:23 |
|
A wariant społeczny to nie przekręt?
Mieszkańcy Sprawnej z mediów dowiadują się o wariancie społecznym.Nikt wcześniej nie rozmawiał z nimi o jakimś tramwaju. Żaden radny śmadny, sąsiedzi z Poetów, po prostu nikt . Teraz każdy udaje " niemca"no jak to nie wiedzieliście, przecież było w internecie , pisaliśmy , mówiliśmy tylko podstawowa sprawa, nie każdy musi mieć internetu i nie każdy musi znać wirtualne projekty radnych czy innych tam urzędników. takie Echo i NGP oraz Tvn Warszawa nagłośniło sprawę.CZYTAJCIE A ZNAJDZIECIE |
# cobra22 10.11.2010 22:41 |
|
bwradny słuchałem twej wypowiedzi w RDC(235 postulatów- imponujące) Ty i ja przeciwnikami "intro" itd.
|
# bwradny 10.11.2010 23:48 |
|
nie postulatów, a interwencji! postulatów mam mniej.
|
tarantula01 10.11.2010 23:48 |
|
Skoro wariant spoleczny to przekret, oznacza to takze, ze uchwala Rady Warszawy z 2001 r to tez byl przekret. Sztuczny konflikt miedzy mieszkancami Winnicy jest tylko i wylacznie wina urzednikow, ktorzy nie przeprowadzili nalezycie konsultacji spolecznych.
Pozdrawiam Wojciech Tumasz http://www.radny.com.pl |
tarantula01 10.11.2010 23:48 |
|
Skoro wariant spoleczny to przekret, oznacza to takze, ze uchwala Rady Warszawy z 2001 r to tez byl przekret. Sztuczny konflikt miedzy mieszkancami Winnicy jest tylko i wylacznie wina urzednikow, ktorzy nie przeprowadzili nalezycie konsultacji spolecznych.
Pozdrawiam Wojciech Tumasz http://www.radny.com.pl |
# cobra22 11.11.2010 10:08 |
|
Każdy jest odpowiedzialny za swoją pracę, urzędnik i radny też, więc jeżeli zawinili urzędnicy to powinni zostać ukarani np. finansowo.
A kto wymyślił wariant społeczny?wsg?Były przeprowadzone KONSULTACJE SPOŁECZNE z mieszkańcami ulic przez, które mam przebiegać linia tramwajowa w/g wariantu społecznego? |
# odwrócony 11.11.2010 10:33 |
|
Cobra napisz, który z urzędników dzielnicy został w ostatniej kadencji ukarany finansowo?
Przypuszczam, że błędnych decyzji każdy radny można wymienić mnóstwo... |
# cobra22 11.11.2010 11:30 |
|
Pewnie żaden.
|
# Poznaj sztukę parzenia kawy 11.11.2010 11:56 |
|
Cobra a ty to jesteś z Zielonej Białołeki, Tarchomina czy Nowodworów? A meldumek tu masz?
Może ty cichociemny z Mokotowa, a się wymądrzasz? |
# cobra22 11.11.2010 18:54 |
|
Cichociemni byli od Generała Sosabowskiego, a ty z UB, że pytasz?
|
# Poznaj sztukę parzenia kawy 11.11.2010 20:49 |
|
CBA, sprawdzamy skąd internauci biorą pieniądze na mieszkania
|
tarantula01 11.11.2010 22:13 |
|
"cobra22 napisał:
A kto wymyślił wariant społeczny?wsg?Były przeprowadzone KONSULTACJE SPOŁECZNE z mieszkańcami ulic przez, które mam przebiegać linia tramwajowa w/g wariantu społecznego?" No właśnie pełnych konsultacji nie było, bo nie przeprowadził ich ZTM, choć powinien. Ja organizowałem spotkania o tramwaju dla mieszkańców, ale to nie to samo, co odpowiednia kampania przeprowadzana obszarowo. |
tarantula01 11.11.2010 22:13 |
|
"cobra22 napisał:
A kto wymyślił wariant społeczny?wsg?Były przeprowadzone KONSULTACJE SPOŁECZNE z mieszkańcami ulic przez, które mam przebiegać linia tramwajowa w/g wariantu społecznego?" No właśnie pełnych konsultacji nie było, bo nie przeprowadził ich ZTM, choć powinien. Ja organizowałem spotkania o tramwaju dla mieszkańców, ale to nie to samo, co odpowiednia kampania przeprowadzana obszarowo. |
# mieszkanka 12.11.2010 18:17 |
|
kiedy Panie Tumasz organizował Pan te spotkania z mieszkańcami? Rozumiem ze z mieszkańcami Sprawnej też Pan konsultował ten wariant? I był Pan niezmiennie aktywny w tej kwestii od połowy 2009?
|
# podroznik 12.11.2010 19:36 |
|
Nie, no. To jest na jego stronie.
|
# drojewska 12.11.2010 20:02 |
|
Pani Mieszkanko, proszę nie dokuczać Wojtkowi Tumaszowi. Co prawda Piotrek Jaworski powiedział mi, że mam go teraz nie lubić i mogę nawet anonimowo oczywiście dowalać mu na forach, ale w głębi duszy uważam, że to bardzo dobry radny. Gdyby nie miała zakazu Piotrka i mieszkała w 3. okręgu oddałabym głos właśnie na Wojtka. Nieładnie Pani Mieszkanko. Jako PO powinniśmy trzymać się standardów. Proszę nie pisać brzydko o Wojtku.
|
# cobra22 12.11.2010 22:13 |
|
O rany, następny pisior, a może agent Tomek? Zajmij się Inką-poparzony.
|
# Poznaj sztukę parzenia kawy 13.11.2010 11:03 |
|
Drojewska to nie pisor tylko klub radnych PO.
Dobre, Jaworski mówi kogo można lubić, a kogo nie. Jeszcze trochę, a każe Dojewskiej przestać lubić siebie. |
# cobra22 13.11.2010 15:17 |
|
ty od kawy jesteś prosty jak drut zbrojeniowy wiaduktu na Żeraniu!To powyżej to o tobie mowa.
|
# mieszkanka 14.11.2010 08:40 |
|
Pani Drojewsko - ja po prostu chcę uzyskać jasne i klarowne info od P. Tumasza w sprawie jego postawy. Bo tak się składa że nikt z okolic Sprawnej nie wiedział że Pan Tumasz tak bardzo będzie bronił aspektu (anty)społecznego ws budowy tramwaju, właśnie w okresie 2009. Myślę że gdyby mieszkańcy o tym wiedzeli P. Tumasz już dawno byłby tam spalony - a nie dopiero teraz, prawda P. Tumasz?
Drojewska - ty to jesteś żywa antyreklama PO. |
# ciekawa 14.11.2010 10:03 |
|
a co radni PO wcześniej zapomnieli powiadomić że są społeczne konsultacje? W pażdzierniku 2010 przypomnieli że czas zrobić szum
|
# basik 14.11.2010 18:55 |
|
a czemu to mieszkańcy ulicy Sprawnej obudzili się dopiero teraz?
nie znali planów z 2001? |
# mieszkanka 15.11.2010 11:12 |
|
tak właśnie tak jest jak piszesz ciekawa - wcześniej Tumasz będący w PO jakoś "ZAPOMNIAŁ" wspomnieć o wariancie (anty)społecznym, a teraz pisze że wspominał. Gówno wspominał, a już sam dobrze wie ze nie mieszkańcom Sprawnej i OKOLIC. Mieszkańcy tych terenów mieli w swoim czasie stały kontakt z panem radnym, który pomagał im w kilku kwestiach (pomagał nie równa się osiągnięciu zamierzonego efektu) i nie wiedzieli że pan radny po kilku miesiącach odwróci kota ogonem i wyskoczy z taką propozycją w kwestii budowy tramwaju i będzie ją tak namiętnie promował. Już Pan radny sam najlepiej wie czemu dopiero teraz zaczął reklamować ten wariant a nie wcześniej.
|
tarantula01 17.11.2010 04:52 |
|
Jak juz napisalem, organizowalem spotkania w dzielnicy dla ogolu mieszkancow - byly ogloszenia na forach, w prasie, nawet na stronie Urzedu Dzielnicy.
To ZTM powinien przeprowadzic rzetelne konsultacje - obecne spotkania powinny byc przed wydaniem decyzji srodowiskowej. mieszkanko, w ostatnim poscie zawarlas informacje znane w zasadzie tylko Piotrkowi Jaworskiemu... |
tarantula01 17.11.2010 04:52 |
|
Jak juz napisalem, organizowalem spotkania w dzielnicy dla ogolu mieszkancow - byly ogloszenia na forach, w prasie, nawet na stronie Urzedu Dzielnicy.
To ZTM powinien przeprowadzic rzetelne konsultacje - obecne spotkania powinny byc przed wydaniem decyzji srodowiskowej. mieszkanko, w ostatnim poscie zawarlas informacje znane w zasadzie tylko Piotrkowi Jaworskiemu... |
# ciekawa 18.11.2010 00:21 |
|
Jakie ciekawe, mieszkanka to facet i jeszcze Piotr Jaworski. Może on lubi przebierać się w damskie ciuszki i wtedy pisać jako mieszkanka
|
LINKI SPONSOROWANE