REKLAMA

Forum › Wola

REKLAMA

# Jelonek Górczewski

16.10.2017 21:48

Kilka dni temu zostałem uświadomiony w podobnej sprawie przez człowieka, mieszkającego w Warszawie od dwóch lat. Mówię mu "od czasu jak mieszkam na Jelonkach itd.", a on mnie poprawia "przecież ty mieszkasz na Górcach, a nie na Jelonkach!"...

# kibol

30.10.2017 23:50

Historyczny środek wsi Koło to mniej więcej skrzyżowanie ul. Górczewskiej z ul. Sokołowską, a właściwie z Gostyńską, która do wojny tam jeszcze biegła. Sama Gostyńska to dawna droga która łączyła Koło z wsią Wola i cmentarzem prawosławnym (resztka jej to ulica Moczydło biegnąca przez park Szymańskiego). Ja nie wiem czy nazywanie wymienionych przez Pana blokowisk Kołem jest do końca prawidłowe. Pytanie, czym nazewnictwo z lat 50,60 i 70 jest lepsze od obecnego? Moim zdaniem jest tak samo sztuczne.

# bryczes

31.10.2017 08:58

Słoiki zatrudnione w corp. dostają małpiego rozumu będąc w hotelu i widząc szwedzki stół. W szklanych biurach czują się jak w chmurach i odlatują. Pracuje od 10 lat w corpo z normalnymi ludźmi z miasta i nie ma takich ekscesów.

REKLAMA

# mandala

12.05.2019 11:54

..."niech sloiki sie nauczą " coż za intelekt i kultura pióra heh ...obciach dla piszacego . Jesli ktos nie wie jak sie zachowuje ktos zakompleksiony to wystarczy popatrzec na tytul ...tylko kilka razy zdarzylo mi sie czytac ze "sloik"chyba ...napisal cos o "stolcach " . Mnie osobiscie sie wydaje , ze wszyscy jestesmy ludzmi .., Polakami a jesli Polak tak probuje ponizyc Polaka to chyba nie jest sam Polakiem i niech nadal daje wiekszy szacunek dla Ukraincow, żydow i innych ...jestescie naprawde zenujecy

Pani Wiosna

24.05.2019 23:37

Wiosna zapewni dobre wynagrodzenie i godne starzenie. Płaca minimalna powinna wynosić w Polsce 1000 euro.#wiosna @wiosnabiedronia @KGawkowski
https://imgbbb.com/image/emzjZ
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWola

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl