REKLAMA

Forum › Bielany

REKLAMA

# Mieszkaniec45

18.11.2020 16:16

Świetny pomysł, do czasu dopóki kierowcy będą w terenie zabudowanym jeździć jak wariaci nie zważając na pieszych to takie inwestycje będą mile widziane. W cywilizowanych krajach zachodnich w mieście nikt nie przekracza dopuszczalnych prędkości, przez co jest bezpieczniej, ciszej, powietrze czystsze, więc aż z chęcią spaceruje się po chodnikach. Jeszcze raz podkreślę, że nie chodzi tylko o bezpieczeństwo ale również o ciszę i brak pyłu unoszonego przez szybko jadące auta.

# Marian

18.11.2020 17:12

Wysoki rant spowalniacza czyli trzeba zwolnic do 10km/h albo i mniej. Tak jak przy wjechaniu na krawężnik. Potem znowu przyspieszyc do 50km/h.
Ktoś policzył ile pyłu z okładzin wygeneruje ten próg?

# Hipo

18.11.2020 18:39

Gdzie ktoś przejechaniu tego wyniesionego przejścia chce przyspieszać z powrotem do 50 km/h?
Na ulicy Sadowskiej obowiązuje strefa tempo 30. A z kolei wyjeżdżając z Sadowskiej na Żeromskiego nikt o zdrowych zmysłach nie wyskakuje od razu, lepiej zwolnic i się zatrzymać niż zaliczyć dzwona.

REKLAMA

# kierowca

19.11.2020 08:24

"Kierowców", którym przeszkadzają tego typu rozwiązania trzeba wyrwać z publicznych dróg jak chwasty z korzeniami. Dla wspólnego dobra i bezpieczeństwa.

# Marian

19.11.2020 19:58

#kierowca napisał(a) 19.11.2020 08:24
"Kierowców", którym przeszkadzają tego typu rozwiązania trzeba wyrwać z publicznych dróg jak chwasty z korzeniami. Dla wspólnego dobra i bezpieczeństwa.
Pewnie że mi przeszkadzają bo dla mnie wystarczy informacja o dopuszczalnej prędkości i nie potrzebuję nic więcej żeby przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Ty jak widać z wioski potrzebujesz płotu jak bydło na pastwisku.

# ira

19.11.2020 20:37

Wilcze doły sobie wykopcie żeby było "wolniej i bezpieczniej". Czy ktoś kiedyś zwrócił uwagę pieszemu gapiącemu się w smartfon i włażącemu pod samochód, tramwaj, autobus? nie! Bo miasto jest jego !! W pierwszym pokoleniu.

REKLAMA

# Prius

20.11.2020 07:41

#Marian napisał(a) 19.11.2020 19:58
Pewnie że mi przeszkadzają bo dla mnie wystarczy informacja o dopuszczalnej prędkości i nie potrzebuję nic więcej żeby przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Ty jak widać z wioski potrzebujesz płotu jak bydło na pastwisku.
Niestety znaczna część tzw. kierowców całkowicie olewa obowiązujące prawo. Dopóki tak będzie, dopóty konieczne będą progi i nic tego nie zmieni.

# Prius

20.11.2020 07:43

#ira napisał(a) 19.11.2020 20:37
Wilcze doły sobie wykopcie żeby było "wolniej i bezpieczniej". Czy ktoś kiedyś zwrócił uwagę pieszemu gapiącemu się w smartfon i włażącemu pod samochód, tramwaj, autobus? nie! Bo miasto jest jego !! W pierwszym pokoleniu.

To nie piesi są problemem, a "kierowcy". Mówią o tym wyraźnie prowadzone przez kompetentne instytucje badania.

# wikii

29.11.2020 02:12

Zaskoczyć, to może kolejna awaria Czajki i ścieki w Wiśle.....Choć jak tak dalej pójdzie to może wpisze się to do kalendarza jako coroczne wydarzenie. A wystarczyło by wrócić do pomysłu sprzed wielu lat, o drugiej oczyszczalni ścieków na Bielanach, bo po lewej stronie stolicy, to najniżej usytuowany teren. No ale takie działania to powinien zainicjować burmistrz bielan ;)

REKLAMA

# ANNA CROMA FINANSOWANIE

30.11.2020 18:42

ANNA CHROMA FINANSOWANIE
Witam wszystkich
Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś ANNA CHROMA na mojej ścieżce.
W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą ANNA CHROMA, a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
E-mail: annachroma1949@gmail.com
Dziękuję Ci
UWAGA
NIE POLSKI, wstrzymaj się
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA