Forum › Bielany
# mieszkańcy 21.03.2013 17:23 |
|
są.
|
# eRDe 21.03.2013 21:19 |
|
Bielanom wystarczy już "uszczęśliwienie" mostem północnym:( Galeria i biurowce to już byłby nadmiar szczęścia.
|
# kapitan nemo 03.04.2013 08:32 |
|
Paraliż to jedno , z tego co mi wiadomo trasa Białołęka - Ursus/ Włochy czyli Nowolazurowa nie jest przewidziana w planach zagospodarowania w gminie Bielany do 2033r ,a na wizualizacji jest ona wyraźnie widoczna , bez dojazdu jest to chore.... z drugiej jednak strony takie inwestycje powodują rozwój regionu ,miejsca pracy etc,etc i są to pozytywne założenia inwestycji.
Ale wydaje mi się ,że dla radnych magiczne jest to 2 mld złotych..... Boże jakie to stwarza możliwości... |
# zibi079 13.05.2013 14:29 |
|
Sceptyczne nastawienie do tej inwestycji wg. mnie jest nie pojęte wiadomo, że wygeneruje wzmożony ruch itd. ale na Boga jesteśmy w mieście które ciągle się rozwija a nie na wsi to jedna sprawa a druga ..... Może wg. wszystkich oponentów lepiej w tym miejscu zostawić stan obecny ogólnodostępne gruzy szkoły i przychodni.... plus działki "rekreacyjne" między pętlą tramwajową a mostem północnym. Świetne miejsce na udany wypoczynek chyba wynajmę tam domek ....
Reasumując inwestycja jak najbardziej na tak ale projektowana ze zdrowym rozsądkiem. Ponadto park&ride młociny już w tym momencie powinien być dwa razy większy.... Po otwarciu mostu tak to wygląda, że o 8 rano nie ma co marzyć o zaparkowaniu tam samochodu. |
# fifi 26.08.2015 15:33 |
|
Szkoda, że mieszkańcy Bielan mieszkają na wsi (!!!???)... jako jedyna dzielnica. A sklepów osiedlowych brak, no i kina ani teatry też nie obecne w dzielnicy o liczbie ludności ponad 130 000 (miasto małe) oraz ponad 32 km2 powierzchni. Martwić należy się, że nie można wyjechac i przyjechać z pracy, bo Białołęka zapycha metro!!!
|
# ira 20.07.2018 09:11 |
|
ciekawe, że: nie było zgody na budowę mieszkań bo teren zdegradowany po hucie, a na biura, centrum handlowe jest zgoda. cytat "ponieważ teren nie nadaje się do zamieszkania ze względu na wieloletnią szkodliwą dla środowiska działalność zakładów hutniczych." Ciekawe .....
|
# XXX 20.07.2018 13:09 |
|
#fifi napisał(a) 26.08.2015 15:33 Proponuję walcz o to, by Miasto przedłużyło linię metra na Białołękę. Potem, by pozamykało stacje na Bielanach i rozbudowało linie autobusowe i tramwajowe z Bielan do Centrum. Wówczas nie będziesz miał problemu, że ktoś Ci zapycha metro...Szkoda, że mieszkańcy Bielan mieszkają na wsi (!!!???)... jako jedyna dzielnica. A sklepów osiedlowych brak, no i kina ani teatry też nie obecne w dzielnicy o liczbie ludności ponad 130 000 (miasto małe) oraz ponad 32 km2 powierzchni. Martwić należy się, że nie można wyjechac i przyjechać z pracy, bo Białołęka zapycha metro!!! |
# Nyb 05.08.2018 15:45 |
|
Taki sam paraliż jak przy galerii północnej. Przez tydzień z ciekawości będą ludzie przyjeżdżać, a potem będą pustki.
|
# Bomba 29.05.2019 10:35 |
|
Tu mozecie zobaczyc czesc galerii :)
https://youtu.be/YL_lWVKT92Q |
# Fred 26.09.2019 13:16 |
|
Pamiętam że ciężko było dojechać do niektórych lokalizacji, np. spóźniłem się przez to do dentysty, ale wydaje mi się że było warto - ta galeria jest naprawdę świetna i jest w niej wszystko czego dusza zapragnie
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.