Forum › Wawer
# ateista 10.04.2018 10:05 |
|
Argumenty zaskakujące są może dla Pana redaktora (dg). Sukienkowi wtrącają się gdzie mogą, a wszystko to "dla dobra" ogółu. Takiej hipokryzji coraz więcej ludzi nie może zdzierżyć i stąd ta reakcja. Niech sobie proboszcz robi u siebie (i za swoje) odpusty i inne cudeńka dla "swoich", a dzielnica ma parking przy urzędzie i tam może zrobić imprezę dla wszystkich mieszkańców.
|
# Adams 10.04.2018 10:43 |
|
Enej nie jest "niekontrowersyjnym artystą". Zespół swoją nazwą odwołuje się do ideologii banderowskiej. "Enej" to pseudonim dowódcy oddziału UPA, który uczestniczył w rzezi wołyńskiej.
|
# xnvbg ,mcn 10.04.2018 11:21 |
|
#ateista napisał(a) 10.04.2018 10:05 Argumenty zaskakujące są może dla Pana redaktora (dg). Sukienkowi wtrącają się gdzie mogą, a wszystko to "dla dobra" ogółu. Takiej hipokryzji coraz więcej ludzi nie może zdzierżyć i stąd ta reakcja. Niech sobie proboszcz robi u siebie (i za swoje) odpusty i inne cudeńka dla "swoich", a dzielnica ma parking przy urzędzie i tam może zrobić imprezę dla wszystkich mieszkańców. Nie bardzo rozumiem. Jaki jest problem w przyjściu na koncert, który odbywa się na placu parafii? Czym to się różni od parkingu przy urzędzie? |
# pamiętający 10.04.2018 20:33 |
|
No - jednak jest problem dla niewielkiej ale hałaśliwej mniejszości ... i ta mniejszość chce terroryzować innych w imię zachodnich wiatrów ideologicznych ... szkoda, że nie czuje zapachu tych wiatrów, co zastosowały gilotynę, walkę klas i obozy śmierci - chociaż zaczynały od wiary w "rozum" ...
|
# Słabo wierzący 11.04.2018 01:09 |
|
Panie (pani?) ateisto, Pana wpis z pewnością można zaliczyć do tzw. mowy nienawiści. Wstydź się Pan. Po doświadczeniach komunizmu i nazizmu, mając w pamięci dziesiątki milionów ofiar tych ideologii, nie wypada podobnych bzdetów wypisywać, zwłaszcza w kraju tak ciężko dotkniętym tymi plagami jak Polska.
Zapewniam, że może Pan przyjść nie tylko na plac przykościelny ale nawet wejść do kościoła i nic Panu tam nie grozi. Nie poparzą Pana wodą święconą, nie spalą na stosie i - o ile będzie Pan potrafił zachować się tam przyzwoicie, a jest to cecha większości Polaków - nie wygonią. Kościół z definicji posługuje się i propaguje miłość. |
# niepamietajacy 11.04.2018 05:53 |
|
imprezy kościelne z funduszy kościelnych i w kościołach. imprezy publiczne za publiczne pieniądze w państwowych miejscach publicznych. marketing kościół niech robi za swoje - znaczy się wasze pieniądze ale nie moje.
|
# Piotrfdf 11.04.2018 16:38 |
|
Jako mieszkaniec Wawra i katolik czuje się dyskryminowany takimi pretensjami. niech sobie idą na klątwę...
|
# keram2005 25.04.2018 17:41 |
|
....byłem z kolendą u rodziny. Rodzina nie przygotowana Z matka sama z sześcioro dzieci , każde z innym , co tu począć.To jest komentarz proboszcza o swoich owieczkach. Autentyk na kazaniu , nie tylko ja to słyszałem ale ja już Jego słuchać ie będę.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.