REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

# przedszkolak

25.05.2011 13:44

A o co chodzi?
Czyli będą likwidowane placówki przedszkolne niepubliczne.
Pana Macieja powaliła kasa dostawana przez palcówki ( państwowe też je dostają) , a koszty w tych placówkach?
Jeśli rodzice chcę oddawać dzieci do placówek prywatnych, niepublicznych i płacić, to o co chodzi?
A może lepiej przyjrzeć się, kto dostaje się do przedszkoli i żłobków państwowych. Wystarczy rano obejrzeć te samochody i te samotne matki.
To nic Panie Macieju nie rozwiąże, bo czesne ustala właściciel placówki i na całe szczęście o tym decyduje rynek, a nie urzędnicy.
Po prostu wzrośnie czesne i tego się boję.
Jedynym rozwiązaniem jest większe dofinansowanie dla dzieci z biednych rodzin. Tylko czy placówki niepubliczne zechcą przyjąć takie dzieci?
Chodzi przecież o prestiż.

# Waldek

25.05.2011 13:53

Na każde dziecko przypada określona kwota, jeśli ktoś oddaje dziecko do niepublicznego, to dlaczego ta kwota ma nie być dawana na jego dziecko?
Dlaczego mam płacić więcej?

# rodzic

25.05.2011 14:37

Jeżeli przedszkole liczy np. ok 100 dzieci, to dostaje z urzędu ok. 50 tys pln. Do tego 750 razy 100 od rodziców. razem 125 tys. miesiecznie. nikt mi nie wmówi, ze takie są koszty przedszkola.

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni