Forum › Białołęka
# przedszkolak 25.05.2011 13:44 |
|
A o co chodzi?
Czyli będą likwidowane placówki przedszkolne niepubliczne. Pana Macieja powaliła kasa dostawana przez palcówki ( państwowe też je dostają) , a koszty w tych placówkach? Jeśli rodzice chcę oddawać dzieci do placówek prywatnych, niepublicznych i płacić, to o co chodzi? A może lepiej przyjrzeć się, kto dostaje się do przedszkoli i żłobków państwowych. Wystarczy rano obejrzeć te samochody i te samotne matki. To nic Panie Macieju nie rozwiąże, bo czesne ustala właściciel placówki i na całe szczęście o tym decyduje rynek, a nie urzędnicy. Po prostu wzrośnie czesne i tego się boję. Jedynym rozwiązaniem jest większe dofinansowanie dla dzieci z biednych rodzin. Tylko czy placówki niepubliczne zechcą przyjąć takie dzieci? Chodzi przecież o prestiż. |
# Waldek 25.05.2011 13:53 |
|
Na każde dziecko przypada określona kwota, jeśli ktoś oddaje dziecko do niepublicznego, to dlaczego ta kwota ma nie być dawana na jego dziecko?
Dlaczego mam płacić więcej? |
# rodzic 25.05.2011 14:37 |
|
Jeżeli przedszkole liczy np. ok 100 dzieci, to dostaje z urzędu ok. 50 tys pln. Do tego 750 razy 100 od rodziców. razem 125 tys. miesiecznie. nikt mi nie wmówi, ze takie są koszty przedszkola.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.