REKLAMA

Forum › Targówek

REKLAMA

# mieszkaniec_Bródna

12.12.2011 11:36

A ja mam wrażenie, że wiele inwestycji sportowych, którymi się chwali Burmistrz powstaje tylko na pokaz: ładnie wyglądają, można się nimi chwalić ale nie są dla mieszkańców. Tak jest z nowymi boiskami - są piękne i... puste! Bo jak może z nich "zwykły" człowiek po pracy z dziećmi skorzystać jak są pozamykane?! Dotyczy to np. orlika przy Kasińskiego czy boisk przy Gościeradowskiej. Otwierane są dopiero na
sezon letni i to tylko w wyznaczonych godzinach i codziennie "dyżuruje" inne boisko (obowiązkowo z opiekunem). Przychodzi godzina 18.00 czy 20.00 i ciach - zamknięte! Wszyscy won z boiska bo pan czy pani opiekun idzie do domu.
To jest jakaś paranoja! Ja nie potrzebuję opieki a o swoje dzieci zadbam sam! Tylko niech boisko będzie otwarte!
A o świetleniu można tylko zapomnieć - jest ale oczywiście nieużywane. Jak coś jest nieużywane to dłużej wygląda jak nowe i można się tym dużej chwalić. W innych dzielnicach jest zawsze co najmniej jedno boisko wielofunkcyjne z wolmyn dostępem i oświetleniem, gdzie można grać kiedy się chce i ile się chce do tego z oświetleniem. Na Targówku to nie możliwe - "bo przecież się zniszczy".
Basen Muszelka - kolejna porażka. Trzeba mieć nerwy stalowe, żeby skorzystać. Jest to znamienny przykład polityki prorodzinnej i prosportowej. Owszem jest tańszy bilet "rodzinny", no więc jest się czym chwalić - dzielnica wspiera politykę prorodzinną. Brawo. Ale na słowach się kończy. Żeby wybrać się z rodziną trzeba najpierw dokładnie sprawdzić grafik. Bo można się rozczarować przy kasie, gdy się okaże, że basen zajęty - szczególnie w weekendy.
No więc gdy się już człowiek zbierze z rodziną i trafi na wolny basen - tu następne rozczarowanie - bilet rodzinny jest ale...obowiązuje TYLKO W DNI PRACUJĄCE! To ja się pytam kiedy rodziny z dziećmi mają przychodzić jak nie w weekendy?? Mam się z pracy zwalniać czy co? Idotyzm! To tylko Targówek potrafi.
Ale to nie wszystko. Za 75 min. płaci się 39 PLN za rodzinę 2+1. Dodatkowo 4 PLN za drugie dziecko. A za trzecie i kolejne? Tego już nie przewidziano. A więc wg cennika - po 12PLN. Liczba ludności spada, dlatego wspiera się wielodziectwo - ale tylko w słowach. W praktyce dzieci nie są mile widziane!
Ja akurat mam trójkę dzieci więc w weekend za 75 min. zapłacę 74 PLN - cennikowo, a potem jeszcze 1 zł za każdą przekroczoną minutę (oczywiście nie wiadomo dokładnie o której się wchodzi i łatwo przekroczyć).
Ale uwaga!: czas liczony jest od wejścia za kasę i powrotu do kasy. W tym czasie trzeba przebarać siebie i wszystkie dzieciaki 2 razy, wziąć prysznic i wysuszyć włosy - zatem efektywnego pływania jest góra 50 min! Gratulacje pomysłu wszystkim włodarzom. Taka wizyta na basenie jest dla mnie za droga. Jaka to zatem polityka prorodzinna??
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuTargówek

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni