Forum › Białołęka
# KWS 25.04.2021 19:44 |
|
Panie Bartku bardzo dziękujemy za wspomnienie o Tomku .My też często zastanawiamy się co by Tomek powiedział ...jak zachowałby się , co by mógł zrealizować w kulturze....
Rodzice Tomka |
# BartekWłodkowski 25.04.2021 19:56 |
|
Tomek wciąż jest odniesieniem dla rzeszy ludzi! To Jego wielkość... Mam głębokie przeświadczenie, że z tamtej - chyba jednak lepszej strony - podpowiada nam wszystkim wiele rzeczy. A znalazł się tam - bo wcześniej dojrzał...
Pozdrawiamy Państwa (z Agnieszką i dzieciakami) bardzo serdecznie. I życzymy dużo, dużo sił i zdrowia!!! |
# Lorenz Freimann 27.09.2024 17:18 |
|
Lata mijają ale moja pamięć o tym co uczynił Pan TOMASZ jest nadal świeża - dlatego w HOŁDZIE dla Niego za te niezapomniane spektakle teatralne podejmuje się kolejnej próby aby nadać jednej z ulic imię i nazwisko TOMASZA SŁUŻEWSKIEGO - na dowod żem nie gołosłowny mój WNIOSEK skierowany do burmistrza BIAŁOŁĘKI ANNA MAJCHRZAK
---------------------------------------------------------------- ANNA MAJCHRZAK BURMISTRZ DZIELNICY BIAŁOŁĘKA Szanowna Pani, na ręce Pani składam WNIOSEK o wsparcie działań na rzecz nadania jednej z ulic dzielnicy Warszawy BIAŁOŁĘKA nazwy zawierającej imię i nazwisko Pana TOMASZA SŁUŻEWSKIEGO. UZASADNIENIE Po nagłej, nieoczekiwanej śmierci Pana Tomasza Służewskiego, podjąłem działania w tej sprawie - pismo z Rady miasta Warszawy narzucało mi sporządzenie LISTY OSÓB wspierających ten WNIOSEK oraz oczekiwanie na upływ 5 lat od chwili odejścia Pana Tomasza. Niestety moje sprawy osobiste z powodu niecnych działań ze strony funkcjonariuszy publicznych: policjanci, prokuratorzy i sędziowie uniemożliwiły mi kontynuację podjętego zobowiązania. Dlatego po upływie wymaganego czasu mimo nadal niezakończenia moich spraw, wielka pamięć o Panu TOMASZU oraz o tym co On uczynił na rzecz szeroko pojętej KULTURY na terenie dzielnicy BIAŁOŁĘKA, zmusza mnie wrecz do realizacji tej idei upamiętniającej CZŁOWIEKA który dla TEATRU AMATORSKIEGO na BIAŁOŁĘCE oddał dosłownie życie. Myślę, że Pani związanej przecie z BIAŁOŁĘKĄ od lat, nie jest OBCA postać jak i ogromny dorobek wniesiony przez Pana Tomasza i poprze ten WNIOSEK mocą swego urzędu oraz osobiście. W moim osobistym odczuciu sala widowiskowa w domu kultury nosząca Jego imię to za mało. Z poważaniem Lorenz Freimann |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.