REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

czy mozna tak zrobic z alimentami?

pimakko

25.04.2016 16:31

pytanie jak w tytule - da sie tak? bede sie sadzic z ojcem, skonczylam 22 lata i od osiagniecia pelnoletniosci nie dostalam ani grosza. chce zeby zaplacil mi zalegle (mam troche tarapaty finansowe) w zamian za deklaracje, ze zrezygnuje z tych, ktore naleza mi sie do 26 roku zycia. nie pracuje na stale (dorywczo zdarza mi sie w UK), studiuje. jestem z warszawy, wiec mile widziane porady prawnikow z warszawy.

kancelariabudrewicz

04.05.2016 15:48, wpis modyfikowany 1 raz,ostatnio 04.05.2016 15:52

Jak najbardziej możesz i powinnaś domagać się zaległych alimentów. Niestety, zaległości te przedawniają się po 3 latach - możesz więc domagać się jedynie kwoty z ostatnich trzech lat. Nie ma natomiast możliwości zrzeczenia się alimentów - mogą one być zmniejszone, ale nie możesz z nich dobrowolnie zrezygnować na przyszłość. Pamiętaj jednak, że obowiązek alimentacyjny niekoniecznie ustanie wraz z Twoimi 26. urodzinami - jeżeli będziesz nadal się uczyć, i nie będzie to wynik Twoich zaniedbań w edukacji bądź będziesz to robić ponieważ dotychczasowe nie pozwalają Ci na samodzielne utrzymanie, możesz ubiegać się o kolejne alimenty.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl