REKLAMA

san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 1san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 2san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 0
Forum › Bielany

REKLAMA

biedronka 017 2

# tubylec

28.05.2025 13:00

Trzeba poczekać aż stanie się jakaś tragedia, bo na razie urzędnicy nie widzą potrzebny aby cokolwiek robić. Typowe asekuranctwo. Do tego trzeba pamiętać jak środowiska lewicowe oraz ówczesna opozycja walczyły z odstrzałem dzików, więc przecież teraz nie mogę wejść w buty reżimu.

# mmm

28.05.2025 14:48

jaka tragedia? z powodu dzika?

# tubylec

28.05.2025 15:12

Kiedyś dzik wyleci na drogę, kierowca chcąc go ominąć, uderzy w inny pojazdy, drzewo lub przystanek.

REKLAMA

smaki zycia 2024-09-03 2smaki zycia 2024-09-03 0

# Franek Kimono

28.05.2025 16:43

Dla lewaków imposibilizm jest wpisany w DNA. Oni są mocni tylko w zwalczaniu wolności słowa i sięganiu po nie swoje. W pozostałych sprawach "niedasie". Ale jak głosujecie, to tak macie i prosze teraz nie narzekać. Problem okaże się prosty do rozwiązania jak dziki kogoś zabija lub skaleczą poważnie. Wtedy od razu przyjdzie ekipa i zrobi to co się powinno dawno zrobić czyli odstrzalić.

# mmm

29.05.2025 13:14

twierdzenie że kiedys dzik może wylecieć na drogę i spowodować wypadek, jest tak samo uprawnione jak twierdzenie, że kiedyś kierowca może mieć zawał za kierownicą i spowodowac wypadek.
Jedziesz przy lesie to zwolnij i uważaj - to cała filozofia związana z obecnością dzików na obrzeżach miasta.
Jak Ci to przeszkadza to zamieszkaj w Śródmieściu i przestaniesz się bać.

# IZA

29.05.2025 15:16

Ad.#mmm - Nie masz racji! Widziałam wbiegające dziki na ulicę, to są sekundy! Zarówno jazda z ograniczeniem prędkości jak i zwykły spacer nie są w stanie uchronić od śmiertelnej kolizji!

REKLAMA

atal 002 2atal 002 0

# mmm

30.05.2025 10:49

IZA od śmiertelnej kolizji powinno Cię uchronić niewychodzenie z domu (no i najlepiej mieszkać wyżej niż parter, bo zdarzają się kierowcy co potrafią wjechać ci do domu).
Ludzie się odzwyczaili od dzików i robią dym bo nagle są dziki.
Trzeba było nie pozwalać na rozlewanie się zabudowy miejskiej, może trzeba zacząć gonić osoby dokarmiające dziki.Tylko że to są działania trudne. Dlatego łatwiej biadolić że ssa dziki ew. krzycczeć żeby je odstrzelić.
Mieszkam w lesie, dziki mija ryją mi za ogrodzeniem, sąsiadom wywracają pojemniki ze śmieciami. Mój pies nie zwraca na nie uwagi. O jakiejkowliek kolizji z dzikiem lub z powodu dzika nigdy nie słyszałem. Wszyscy żyjemy.

# IZA

30.05.2025 13:10

Ad.#mmm "...O jakiejkowliek kolizji z dzikiem lub z powodu dzika nigdy nie słyszałem...."
Dobrze, już dobrze, bez histerii, widocznie musisz zobaczyć żeby zrozumieć, obyś miał tylko szansę.
O odstrzelaniu niczego nie pisałam, są inne równie skuteczne metody.
Trwa cisza wyborcza. Dodawanie nowych wpisów zostało wstrzymane.

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

biedronka 018 3
Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

cemat box 1cemat box 2cemat box 0

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

refleks chlodnictwo 2024-11-21 2refleks chlodnictwo 2024-11-21 0

REKLAMA

bck bal u pana kleksa 2bck bal u pana kleksa 0

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni