Forum › Bielany
# Hanka 31.08.2015 11:19 |
|
And now... Poproszę panów redaktorów tutejszych o wyjaśnienie mi (wg. aktualnego slownika polskiego), co to jest biletomat? Poniewaz jestem ciekawa swiata szerokiego, a jednoczesnie nie kumata w temacie itepe, itede.
|
# Biletomat 31.08.2015 14:34 |
|
https://pl.wiktionary.org/wiki/biletomat
biletomat biletomat (język polski)[edytuj] wymowa: IPA: [ |
# r17 02.09.2015 14:06 |
|
Ten czytelnik to za przeproszeniem jakiś dziwny. Codziennie koło niego przechodzi, widzi kartkę ale jak postanowił kupić bilet to akurat w tym biletomacie który od kilku tygodni mija jako niedziałający. A dwa następny właśnie w Metrze czyli jakieś 3minuty dalej. Po co tu dorabiać jakieś historie do tego?
A do tego "kpi" ale z kogo? Bo widać nie bardzo jest zorientowany. Ponieważ jakby wiedział ile trwa załatwienie formalności w sprawie podłączenia prądu do czegokolwiek w przestrzeni miejskiej czy domu itd. To kilka tygodni nie dziwiło by go wcale. Bo kpi jak rozumiem z firmy która postawiła urządzenie. A ta przecież nie pójdzie i sobie nie podłączy tego. A na czas realizacji nie ma żadnego wpływu. Stoi nieczynny, pytacie dlaczego i piszecie. Fajnie bo zawsze dobrze wiedzieć jaka przyczyna. Ale po co dorabiać do tego jakieś głupie listy. |
# Fredek50 05.09.2015 19:16 |
|
Witam
Dzisiaj przechodziłem i widziałem że wszystko się świeci, na dotyk reaguje, ale nic nie kupowałem, to pewnie już czynny? |
tronba 14.02.2020 21:18 |
|
masakra, na odczep się jak większość rzeczy w tym kraju :( czy ktoś się tym w końcu zainteresuje?
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.