REKLAMA

Forum › Bielany

REKLAMA

# monka

28.08.2018 12:17

Myślałam, że w całej Polsce jest więcej niż 1300 lotników, którzy podpisali petycje. Coś słabo szyki zwierają miłośnicy hałasu.
Dziękujemy Burmistrzowi za przygotowanie uchwały o pozostawieniu jedynie służb. Oby jak najszybciej została zrealizowana.

# lukaszx321

28.08.2018 12:21

Drodzy mieszkańcy jeżeli zamkną wam lotnisko dla małych mało hałaśliwych samolotów to się przygotujcie, że otworzy się nad wami korytarz podejściowy do Okęcia i wtedy dowiecie się jak na prawdę wygląda hałas.

# trickster

28.08.2018 12:43

"Krąg nadlotniskowy omija gęsto zaludniony tereny" - to niestety nieprawda. Autor mógłby łaskawie zweryfikować podawane przez pilotów informacje. Osiedla Ruda, Słodowiec, Marymont, Piaski, Stary Żoliborz, Sady Żoliborskie i inne, na którymi latają te warkotliwe awionetki, są, jakby nie patrzeć, zamieszkałe.

REKLAMA

# XD bielańczyk

28.08.2018 12:53

Korwiniści i zbiejanie kasy kosztem życia i zdrowia mieszkańców. Wszystko jasne. Zyski prywatne, koszty uspołecznione. Niczym to się nie różni od trucia wody przy wydobyciu kopalin. A nazywanie sondy na fejsbooku, w której głosy za lotniskiem oddawały fakekonta z bliskiego wschodu "badaniami" to już w ogóle robienie prymitywnego fakenews'a.

# vlad

28.08.2018 13:01

#lukaszx321 napisał(a) 28.08.2018 12:21
Drodzy mieszkańcy jeżeli zamkną wam lotnisko dla małych mało hałaśliwych samolotów to się przygotujcie, że otworzy się nad wami korytarz podejściowy do Okęcia i wtedy dowiecie się jak na prawdę wygląda hałas.
O, lotnicy wymyślili nowego straszaka. Po pierwsze, nie zamkna lotniska Babice, bo na lotnisku zostana sluzby. Prosze przeczytać uchwały. Po drugie, nic i tak w kwestii drog powietrznych sie nie zmieni, bo samoloty z Okęcia nad Bielanami już teraz sporadycznie latają, ale znacznie wyżej i nie maja po co latac niżej. Wyobrazasz sobie odrzutowiec na 300 m.n.p.m 10 km od lotniska? To nad Ursusem by lecial na 100 m. Po trzecie, za 8 lat bedzie CPL, Okecie zamkniete.

# Bielanka

28.08.2018 13:25

#vlad napisał(a) 28.08.2018 13:01
Po trzecie, za 8 lat bedzie CPL, Okecie zamkniete.
Za 8 lat nikt nie będzie pamiętał o CPL, głupoty piszesz. Pomysł tak samo durny jak rozbiórka PKiN

REKLAMA

# Tomasz99

28.08.2018 15:56

Mieszkam na Marymoncie i mam dosyć terkotu awionetek, nikt mnie nie inspirował, nie chcę całkowitego zamknięcia lotniska - ale aktualna sytuacja gdzie nie ma nad lotniskiem, ilością lotów i trasami lotów żadnej kontroli jest nieakceptowalna. Hałas jest nie do zniesienia.
Dla wymądrzajacych się pilotów - podejrzewam, że Bielany i Marymont były jednak pierwsze niż lotnisko :P

# Mieszkaniec 12

28.08.2018 18:01

Mieszkam przy lotnisku i świadomy jestem gdzie wybrałem mieszkanie samoloty latają jak to samoloty tylko niektóre głośniej Ale wiem gdzie zamieszkałem !!! jeżeli odejdą loty komercyjne to służby ratunkowe same się nie utrzymają i tak zlikwidują wtedy lotnisko. z tego co widać to rzeczywiście deweloperzy czekają na ten teren!!!

# Przeciw samolotom

28.08.2018 19:07

Lotnisko jest utrapieniem dla mieszkańców. Nad moim osiedlem na Piaskach w niektóre popołudnia czy w sobotę przelatuje nawet kilkadziesiąt terkoczących samolotów. Autor artykułu nie ma pojęcia o czym pisze. Mam nadzieje, że zamkną to lotnisko.

REKLAMA

# TheMartita

28.08.2018 19:48

#Przeciw samolotom napisał(a) 28.08.2018 19:07
Lotnisko jest utrapieniem dla mieszkańców. Nad moim osiedlem na Piaskach w niektóre popołudnia czy w sobotę przelatuje nawet kilkadziesiąt terkoczących samolotów. Autor artykułu nie ma pojęcia o czym pisze. Mam nadzieje, że zamkną to lotnisko.

Też mieszkam na Piaskach. Zamiast cieszyć się ładną pogodą, człowiek już cały w niepokoju, bo wie, że zaraz się zacznie ta chińska tortura. To nie jest normalne. Od Piasków do centrum w linii prostej jest 5 km! To chyba tylko w tym kraju takie historie, żeby w bliskim sąsiedztwie śródmieście ludzie zamiast spokoju nad głowami mieli kilkaset lotów dziennie.

# TheMartita

28.08.2018 19:49

Też mieszkam na Piaskach. Zamiast cieszyć się ładną pogodą, człowiek już cały w niepokoju, bo wie, że zaraz się zacznie ta chińska tortura. To nie jest normalne. Od Piasków do centrum w linii prostej jest 5 km! To chyba tylko w tym kraju takie historie, żeby w bliskim sąsiedztwie śródmieście ludzie zamiast spokoju nad głowami mieli kilkaset lotów dziennie.

# ZEt

28.08.2018 21:56

Proponujw zamontowac mierniki halasu u mieszkanow, a wyniki skorelowac z lotami. Wyniki mogą byc zaskakujące...

REKLAMA

# Ariel

29.08.2018 06:56

latają z pominięciem gęsto zaludnionych okolicy nic bardziej mylnego latają konkretnie i totalnie nad największymi zabudowanoami i budynkami w okolicy Żoliborz Potocka Mickiewicza i to z częstotliwością co 4 minuty tak nisko ze numery moge spisywac a czesto rowniez po 22 i 23 jest to tak upiwrdliwe ze z przyjemnością popatrzę na to jak ich z stąd wyzwalają!

# Tadek

29.08.2018 08:42

Mieszkam od urodzenia na Chomiczówce. Teraz na Żółwiej. Hałas tych pierdzących samolotów czasem jest nie do zniesienia. Trzeba zamykać okno by usłyszeć co mówią w TV.
Wczoraj o 22:19 leciał jakiś pierdzik więc nie pier***lcie głupot o ciszy po 22 wieczorem.
Nie mówiąc o próbach silników w weekend o 7 rano.
Ja się przyzwyczaiłem ale nowi mogą mieć ból *upy.

# Adamb

29.08.2018 09:53

Ja tez mieszkam na chomiczowce od dawna.,,od 34 lat...na Osikowej...jestem za likwidacja części komercyjnej lotniska i pozostawienie tylko LPR...ale rzeczywicie widze probkem z terenem po likwidacji lotniska...juz powinien ktos myslec co bedzie jak powstanie mega osiedle w tym rejonie...jak zostanie zlikwidowana kompostownia MPO to deweloperzy zaczna dzialac ze zdwojona energia...niestety rozwoj komunikacji w warszaiwe nie nadaza za tempem budowy nowych osiedli!

REKLAMA

# Tadek

29.08.2018 11:15

Który to jegomość odpala silniki o 7 rano w sobotę lub niedzielę. Budzi całą okolicę.
Zlikwidować te głośno pierdzące małe samolociki. Reszta może zostać.

# Ksenika

29.08.2018 16:00

Pod artykułem brakuje inf. że jest to tekst sponsorowany przez szkoły lotnicze. Wstyd dla redkacji. Miałam o was lepsze zdanie.

# Bielanka

29.08.2018 16:36

#Ksenika napisał(a) 29.08.2018 16:00
Pod artykułem brakuje inf. że jest to tekst sponsorowany przez szkoły lotnicze. Wstyd dla redkacji. Miałam o was lepsze zdanie.
Bzdety piszesz. Nikt niczego tutaj nie sponsoruje.
TuStolica ma poczytność słupa ogłoszeniowego przy przychodni.

REKLAMA

# Ppp

29.08.2018 18:10

CPK za 8lat, cha cha cha

# Marek-S

29.08.2018 19:35

Siedzę przy uchylonym oknie, a mieszkam na Słodowiecu, nieustanny warkot, godzina 19:30. I tak każdego dnia jeśli tylko świeci słońce. Najgorsze są weekendy. Dziś nie żadnym korytarzem powietrznym ale na skos nad samym ratuszem Bielany leciał taki bencwał co pilotem nazwa się tylko z licencji. I nie są to odosobnione zdarzenia. Każdy kto tu mieszka to wie. Takie są fakty. Wyprowadzić lotników z Bemowa na powarszawskie lotniska, niech tam dokazuja. A na Bemowo tylko ratownicy i obwodnicę zrobić.

# Bielanka

30.08.2018 06:24

Dziś 5:40 rano. Ryk silnika od lotniska. Hałas przez około 10 minut.

REKLAMA

# Wybory2018

30.08.2018 12:50

Przed wyborami obiecają wam wszystko !!

# tra

30.08.2018 19:48

Nikt nie zamknie Okęcia. Nie masz co się łudzić. Przejmie taki ruch jak London City. Czyli będzie drogie, dla bizjetów, i dla tych co zapłacą więcej za lot z Okęcia, a nie z odległego portu.

# lucabrasi

31.08.2018 10:31

#trickster napisał(a) 28.08.2018 12:43
"Krąg nadlotniskowy omija gęsto zaludniony tereny" - to niestety nieprawda. Autor mógłby łaskawie zweryfikować podawane przez pilotów informacje. Osiedla Ruda, Słodowiec, Marymont, Piaski, Stary Żoliborz, Sady Żoliborskie i inne, na którymi latają te warkotliwe awionetki, są, jakby nie patrzeć, zamieszkałe.
autor łaskawie zweryfikował i krąg przebiega następująco: na przedlużeniu pasa są ogródki działkowe i supermarket, potem nad Trasą AK, później nad Wisłą, następnie nad lasami i cmentarzem i znów na pas nad wysypiskiem śmieci. Gdzie tam gęsto zaludnione obszary?

REKLAMA

# lucabrasi

31.08.2018 11:18

#trickster napisał(a) 28.08.2018 12:43
autor łaskawie zwrtyfikował i ma rację, krąg poprowadzony jest: ogródki działkowe, trasa AK, rzeka Wisła, las koło Łomianek i cmentarz a potem wysypisko śmieci. To nie są zaludnione obszary.

# Księżycowy

01.09.2018 00:16

Łaskawie zweryfikował ??? Jakieś żarty ktoś próbuje sobie robić ....
Uważacie ludzi za debili ?
Dane z 1 stycznia 2017r. gęstość zaludnienia Bemowa 4828 [os./km kw], Bielan 4080 [os./km kw] i to jest średnia !!!
Czyli takie Radiowo czy Wólka Węglowa ma rzeczywiście mniejszą gęstość zaludnienia ale Chomiczówka przez to dużo większą , bo wspólnie tworzą Bielany.
Z kogo chcecie balona robić ......
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024