REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

# szczepionka

14.11.2019 12:10

nie ma bezplatnych szczepionek bo ktos za nie i tak zaplaci a w tym przypadku podejrzewam, ze podatnicy (wszyscy)
oprocz japonii zostala rowniez wycofana z kanady :)

# qvertz

14.11.2019 15:31

"Chociaż całkowite wyeliminowanie ryzyka zakażenia wirusem HPV jest niemożliwe, można je w pewien sposób ograniczyć. Najważniejszą zasadą pozostaje unikanie przypadkowych kontaktów seksualnych, szczególnie bez zabezpieczenia. Oczywiście stosowanie prezerwatyw w pewien sposób ogranicza ryzyko zakażenia wirusem HPV, jednak (o czym należy pamiętać) nie daje stuprocentowej ochrony. Dlatego bardzo ważne jest edukowanie seksualne młodzieży oraz namawianie do unikania zbyt wczesnej inicjacji.
W profilaktyce istotny jest również zdrowe odżywianie (dieta zawierająca dużą ilość witamin, szczególnie witaminy A) oraz unikanie palenia tytoniu. Ponadto należy pamiętać o regularnych badaniach kolposkopowych i cytologicznych.
Oprócz tego istnieją szczepienia przeciwko niektórym typom wirusa HPV, chociaż ich skuteczność jest jeszcze niepewna, dlatego nie można stosować ich zamiast wyżej wymienionych metod profilaktycznych."

# wiki wika

29.11.2019 16:39

I bardzo dobrze, ja uważam, że powinno się szczepić najmłodszych i chronić ich przed konsekwencjami jakie niesie ze sobą wirus hpv. Mnie coś takiego nie dotyczyło, może też do końca nie uważam w swoim życiu no w każdym razie jestem zarażona tym wirusem. Nie żyjemy w średniowieczu, także obecnie walczę z nim i jego zmianami dzięki stosowaniu żelu papilocare

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025