Forum › Warszawa
# xxx 11.05.2021 21:06 |
|
A czy to nie tak, że główny ruch na tym odcinku odbywa się ul. Waryńskiego, a Marszałkowska obsługuje ruch lokalny? Wbrew pozorom to może nie być taki zły pomysł na ożywienie tego fragmentu śródmieścia.
|
# Mat 11.05.2021 22:39 |
|
Bardzo dobry pomysł, prosty sposób na ożywienie miejsca bez wydawania milionów, obok są wielopasmowe drogi, autobusy tramwaje i metro, wystarczy na dojazd.
|
# tak 12.05.2021 07:55 |
|
tak, a gdy okolica się wystarczająco zakorkuje, że nie dojedzie tam nawet taksówką, to nie będzie komu tej kawusi sprzedać. Poza tym w lato są bulwary i masa ciekawszych miejsc niż to.
|
# Sto lik 12.05.2021 09:57 |
|
#tak napisał(a) 12.05.2021 07:55 Na Zbavixa można dojechać tramwajem albo rowerem, nie stojąc w korkach. A na bulwarach przez większą część roku gwiździ jak na Uralu, więc wtedy nie da się tam siedzieć.tak, a gdy okolica się wystarczająco zakorkuje, że nie dojedzie tam nawet taksówką, to nie będzie komu tej kawusi sprzedać. Poza tym w lato są bulwary i masa ciekawszych miejsc niż to. |
# abc 12.05.2021 10:17 |
|
Warszawa ma mnóstwo parków. To są miejsca na letnie ogródki kawiarniane, a nie ulice.
|
# pZz 12.05.2021 10:19 |
|
@ Sto lik Zbawi co? Nowomowa nowowarszawiakow. A co do pomyslu, to durny jak wiekszosc od Miasto Nie Jest Wasze. Mozna pogodzic wszystko i wszystkich, ale do tego potrzeba zyczliwosci, ktorej im brak. Trzaskowski lepiej niech sie zajmie lataniem drog, bo na to place podatki jako kierowca i moeszkaniec.
|
# NOK 12.05.2021 10:24 |
|
Aktywisci to jakas zaraza... zaslepieni populisci
|
# Kapajanka 12.05.2021 11:53 |
|
No oczywiscie, bo skoro na pl. Zbawiciela dojeżdżasz tylko na kawkę, to nic dziwnego, ze zamkniecie wydaje sie tak dobrym pomysłem. A co z mieszkańcami, dostawami do sklepów, ludźmi z dziećmi, osobami starszymi ? Wszystkich wsadzicie na rowery? Albo pijąc sojową latte i zajadając croissanty w Charlotte będziecie patrzeć, jak stoją w korkach?
|
# .m. 12.05.2021 11:59 |
|
mieszkam na Polnej, mam dwoje dzieci, nie mam samochodu. nie wierzę aby mieszkańcom brak Marszałkowskiej na odcinku od Unii do Konstytucji przeszkadzał w jakikolwiek sposób. Mam metro dwa kroki od mieszkania, mam autobusy na Waryńskiego i na Trasie, mam tramwaje. nie kumam tych żali
|
# trzy grosze 12.05.2021 12:08 |
|
#.m. napisał(a) 12.05.2021 11:59 mieszkam na Polnej, mam dwoje dzieci, nie mam samochodu. nie wierzę aby mieszkańcom brak Marszałkowskiej na odcinku od Unii do Konstytucji przeszkadzał w jakikolwiek sposób. Mam metro dwa kroki od mieszkania, mam autobusy na Waryńskiego i na Trasie, mam tramwaje. nie kumam tych żali Przecież ulice w mieście spełniają przede wszystkim funkcję tranzytową dla mieszkańców innych dzielnic. Ulica nie jest własnością prywatną jej mieszkańców, ani tym bardziej właścicieli knajp. |
# Marian 12.05.2021 14:48 |
|
Jeżeli Czaskoski myśli że wygra głosami grupki lewackich oszołomów to się grubo myli.
|
# .m. 12.05.2021 15:47 |
|
#trzy grosze napisał(a) 12.05.2021 12:08 stary, jeżeli Marszałkowska na tym odcinku ma według Ciebie spełniać "funkcję tranzytową dla mieszkańców innych dzielnic" to0 albo jesteś trollem albo nie byłeś w Śródmieściu Południowym (IMHO, najlepsza część Wawy), nie znasz takiej ulicy jak Waryńskiego, Armii Ludowej, itd.Przecież ulice w mieście spełniają przede wszystkim funkcję tranzytową dla mieszkańców innych dzielnic. Ulica nie jest własnością prywatną jej mieszkańców, ani tym bardziej właścicieli knajp. |
# kierowca bombowca 12.05.2021 15:52 |
|
#Mat napisał(a) 11.05.2021 22:39 O tak, szczególnie Rondo Jazdy Polskiej wystarczy na dojazd.Bardzo dobry pomysł, prosty sposób na ożywienie miejsca bez wydawania milionów, obok są wielopasmowe drogi, autobusy tramwaje i metro, wystarczy na dojazd. A aktywiści z MJN już się sami pogubili - zamknąć dla samochodów , otworzyć dla foodtrucków ? Foodtrucki to są dobre na festyn za miastem albo odpust parafialny. |
Taltos2 12.05.2021 20:19 |
|
Zamykać na weekendy
|
# Sto lik 12.05.2021 20:44 |
|
#trzy grosze napisał(a) 12.05.2021 12:08 W tym miejscu funkcja tranzytowa ulicy została w znacznym stopniu przejęta przez metro. Mieszkańcy innych dzielnic nie muszą pchać się w to miejsce samochodami, mając do dyspozycji metro, tramwaje, autobusy i rowery.Przecież ulice w mieście spełniają przede wszystkim funkcję tranzytową dla mieszkańców innych dzielnic. |
# Kononowicz Krzysztof 17.05.2021 16:23 |
|
i żeby nie było niczego
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.