REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

Agregat na budowę.Wynajmowaliście czy kupowaliście

# pit3

26.07.2016 09:40

Cześć Chciałym się zorientować jaki są ceny wynajmu agregatów w mazowieckim. Czy koszt wynajmu agregatu na budowę jest rzeczywiście taki duży?

# bartek2

26.07.2016 10:45

Koszt wynajmu zalezy od tego na ile wynajmujesz. Jeśli agregat jest Ci potrzebny na kilka dni to oplaca się bardziej wynająć ( na przykłąd przy imprezach plenerowych). Nie opłaca się to totalnie w przypadku budowy, tkóra potrafi trwać po kilka miesięcy. Już po miesiącu wynajmowania koszt potrafi przekraczać cenę nowego agregatu. W zależności od firmy koszt wynajmu agregatu to 70-100 zł ( są również i droższe).
Kupno agregatu się opłąca bo taki agregat jest przydatny i po zakończeniu budowy. Na przykład kiedy w gniazdkach braknie prądu. Ze swojej strony polecam kontakt z tą firmą:
http://eneria.pl/
Jest to dystrybutor agregatów. Doradzą Ci jaki sprzęt kupić.

# kacpa

28.07.2016 16:34

zgodze sie z przdmówcą, jeżeli to jest kwestia tylko kilku dni to nie ma co, bardziej opłaca się wynająć, zrobić co trzeba i oddać spowrotem, ale na dłużsą metę bardziej opłaca się kupić własny agregat, zawsze można go zostawić jezeli będzie taka potrzeba - np jako zasilanie awaryjne, czy źródło prądu w plenerze ewentualnie można go po tym czasie odsprzedać. ja mam swój od kilku lat, zainwestowałem w Kruzera, jak dla mnie bardzo przydatny do różnych robót na działce, do tego nie huczy na całą okolicę i to raczej trwały sprzęt, nie było żadnych awarii a juz chyba trzeci rok mu leci

REKLAMA

# Rafałg

17.08.2016 09:04

Tez sie zgodze nieopłaca sie wynajmować. Ja kupiłem sobie agregat firmy kruzer na budowe włąsnego domu i tak mi przypadł do gustu(jest całkiem cichy) że postanowiłęm sobie go zostawić jako tak zwane awaryjne zasilanie w razie konieczności. Ale tak jak pisze mój poprzednik można po budowie go sprzedaći wychodzi sporo taniej niż wynajem

# Jacek

16.09.2016 10:17

Kruzer to dobra marka. Mogę go polecić bo woże go po budowach i daje rade, a trzeba powiedziec żeu mnie taki agregat nie ma lekko praktycznie non stop obciążenie

# Leona

31.10.2016 19:02

mało znane są chyba ale porządne. warto wybierać je zamiast te popularne i droższe...bo jakościowo im dorównują a cenowo są lepsze !!

REKLAMA

# kolim

16.11.2016 22:40

no w sumie wart - potwierdzam bo zaryzykowałem i kupiłem Kruzera, Sprzęt jest po dziś dzień!

Eleonooorra

17.11.2016 09:28

Już chyba lepiej kupić i mieć na własność bo w razie kolejnej naprawy będziesz już miała gotowy do pracy ten sprzęt, a tak to to zapłacisz za wynajem i potem ewentualnie też będziesz musiała liczyć się z kolejnymi kosztami

# terpka

28.12.2016 15:42

no Kruzer to całkiem dobry sprzęt, dobrze działają, sprawnie i równomiernie. jednak to jest dobry zakup i sprawdzony

REKLAMA

# sebastian

22.01.2018 11:38

tak z tą marką kruzer to nie przesadzałbym, wpierw kupiłem - teraz patrzę dopiero na opinie. Agregat jak każdy inny, z wyglądu dość topory ale pracuje stabilnie. Agregat w tych pieniądzach myślę że dobry, tym bardziej że jak dokonywałem zakupu trafiłem jeszcze na promocję gdzie z kuponem rabatowym mogłem go kupić znacznie taniej. Wrzucam link, może komuś się jeszcze przyda bo nie tylko tą jedną markę mają a i ceny rozsądne. http://specnarzedzia.pl
Napiszę jak z jakością jak popracuje u mnie z kilka miesięcy. Co do wynajmowania? Moim zdaniem w ogóle nie trafiony pomysł. Drogo wychodzi. Lepiej kupić i odsprzedać później na olxie.

JacekKindyk

31.10.2018 02:58

Wejdź na stronę http://agregatypradotworcze.com.pl/pl/ i sam zdecyduj czy wolisz wynajmować czy też kupić agregat. osobiście bym polecam kupić, no chyba, że nie planujemy już nigdy w przyszłości z niego korzystać, wtedy wynajem będzie o wiele ekonomiczniejszym wyborem.

# SzatanK

13.12.2019 14:55

Ja kupowałem- taka opcja zdecydowanie bardziej mi się opłacała. Za poleceniem kolegi zamówiłem kruzera, który świetnie poradził sobie na budowie i jest z nami do dziś.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025