REKLAMA

Forum › Bemowo

REKLAMA

# ggg

09.05.2016 22:17

A ja tęsknię za 506 wciąż. Szybka linia, często jeździła, do centrum. Teraz z Jelonek nie można się wydostać. No chyba, że z 3 przesiadkami.

# pfff

10.05.2016 08:08

Już się nikomu nawet pisać nie chce. Dopiero było tyle spotkań i dyskusji na ten temat. A teraz od nowa... Zmęczeniem chcą temat załatwić zapewne. I pewnie sie uda, a Bemowo zamieni się w jeden wielki korek, bo wielu ludzi do samochodów się przesiądzie.
Co za logika.
Mam dość władz Warszawy. Serdecznie.

# kemot

10.05.2016 12:44

Bardzo słuszne obserwacje, ta linia 184 to marnotrawstwo pieniędzy podatników.

REKLAMA

# bemwaw

10.05.2016 14:23

Widać jak Wawie brakuje prawdziwej sieci metra z linią obwodową, ale tego już nie dożyje :)

# pasażer

10.05.2016 19:37

Czy red. Gadomski zatrudnił się jako rzecznik ZTMu?
Może lepiej by napisał jak ZTM tłumaczy brak autobusu na Nowolazurowej,. gdy już wszystkie wcześniej wymyślane preteksty są nieaktualne !!!

# KwZ

10.05.2016 21:25

Trzeba koniecznie uzupełnić, że z Jelonek na Dworzec Zachodni jest jeszcze 154.
Moim zdaniem to należałoby pokombinować z podzieleniem jeszcze dłuższego 167 i połączeniem części bemowsko-szczęśliwickiej ze 184.

REKLAMA

# waw222

10.05.2016 23:02

Jakoś nie widać żeby 184 jeździło puste. Wręcz przeciwnie. A tramwaj, no cóż wlecze się niemiłosiernie bo nadal w Warszawie priorytet sygnalizacji dla tramwajów to kosmos ...

# bemol

11.05.2016 09:15

Reformę 184 i innych linii autobusowych należy odłożyć do:
- realizacji planowanego połączenia tramwajowego ul. Kasprzaka z ul. Wolską
- dociągnięcia metra do skrzyżowania ul. Górczewskiej z ul. Powst. Śl.
- wprowadzenia priorytetu przejazdu dla tramwajów

# mil

13.05.2016 11:41

pod pretekstem budowy II linii metra, dokładnie 11 czerwca 2011 roku, zlikwidowano 3 pośpieszne linie: 507, 506, 501. Bemowo straciło szybkie połączenia z centrum Warszawy. Masakra! pozostało telepiące się 109!

REKLAMA

# ruyfu

18.05.2016 12:13

A ja się zapytam gdzie na odcinku Kasprowicza-Conrada jest linia tramwajowa lub autobusowa która dubluje się z autobusem nr 184? Bo osobiście nie widzę ŻADNEJ sensownej alternatywy...
No ale artykuł napisać można, a nuż jakieś nożyce się odezwą

# zjelonek

20.05.2016 10:21

#ruyfu napisał(a) 18.05.2016 12:13
A ja się zapytam gdzie na odcinku Kasprowicza-Conrada jest linia tramwajowa lub autobusowa która dubluje się z autobusem nr 184? Bo osobiście nie widzę ŻADNEJ sensownej alternatywy...
No ale artykuł napisać można, a nuż jakieś nożyce się odezwą
Od kasprowicza do Wolczynskiej mozna dojść pieszo , a na Zachodni i Szczęśliwice pojechać swoim samochodem...
Z artykułu i zdjęcia wynika że te pare osób które poczekały 20 minut na 184 jedzie bez biletu...
Ci którzy nie mogli tyle czekać pojechali z przesiadką albo własnym samochodem.
A moze zamiast utrudniać korzystanie ze 184 zwiekszyć czestotliwość i przedłuzyć na lotnisko ?

# pasazer

20.05.2016 18:22

Panie Gadomski co za bzdury. Warszawa stawia na tramwaje nie dlatego ze sa lepsze, szybsze itp (bo nie sa), tylko dlatego, ze sa drogie w zakupie. Do tego dochodzi jeszcze drozsza infrastruktura i jej niekonczace sie remonty (jak zakretu przy Cieplowni Wola). To daje szanse na kolejne wielkie przetargi i duze... no wlasnie (kazdy myslacy chyba wie na co). Sa tez duze miasta europejskie jak Kopenhaga, czy Hamburg, ktore pol wieku temu rozstaly sie z tramwajowym szajsem i maja dzis super komunikacje autobusowa. Wybieram jadace 20 min 506 niz telepiaca i halasliwa sepse z czasem przejazdu do Bankowego 40
minut.

REKLAMA

# jelonki

20.05.2016 21:04

a ja powiem tak: od kiedy jest metro komunikacja autobusowa jest fatalna. kiedyś można było dojechać bez przesiadek z jelonek do międzylesia (125), na sadybę (501), szybko dojechać do centrum (506). reklamowano 190 jako tzw. metrobus kursujący co 5-6 min, obecnie częśtotliwość 190 jest fatalna a autobus rano i po południu nabity na maksa (jeżdze nim codziennie). można by wymieniać dalej bo sytuacja nie dotyczy tylko jelonek. teraz wszystko się skupia na dojechaniu do metra i się robią 2-3 przesiadki żeby dojechać do celu. trochę bez sensu. metro jest super i bardzo potrzebne, ale w wielu przypadkach bardzo utrudniło ludziom życie. ja prawie z metra nie korzystam, a za to mam utrudniony dojazd w wiele innych miejsc w które jeżdze.

# Chochoł

09.12.2016 22:15

Dobrodzieje z ZTM robią dokładnie to samo na ulicy Powstańców Śląskich, co wcześniej na Broniewskiego, gdzie wybili już niemal wszystko do nogi. 103, 112, 121, 132, 520 i pewnie coś się jeszcze znajdzie, a bankowo wśród nocnych. Biczują nas tym nieświeżym tramwajem, jak nie z lewej to z prawej strony. Nie dość, że nie ma linii do Śródmieścia to jeszcze jakiś cymbał jerychoński, wyśnił w nocy i wprowadził skrzywione projekcje w życie, dzieląc autobusowym rowem mariańskim Bemowo z Bielanami. Skoro pasażerowie chętniej wybierali 184 od 11 to nie można, było wysilić intelektu i posłać tych nadliczbowych składów, gdzieś indziej zamiast nam tu robić drugi Wietnam?! Przeżyłem już Skwarę i Klimczaka serwujących bajaderę na łamach Echa, nawet Krajnow nieco przybastował, a teraz pani Potocka zaczyna swoje trele! Czy jest chociaż jeden, ogarnięty radny na terenie Bemowa, który może nawiązać kontakt ze swoim odpowiednikiem na Bielanach i położyć kres temu festiwalowi hipokryzji ZTM?!

# yelonkers

13.12.2016 11:50

#jelonki napisał(a) 20.05.2016 21:04
a ja powiem tak: od kiedy jest metro komunikacja autobusowa jest fatalna. kiedyś można było dojechać bez przesiadek z jelonek do międzylesia (125), na sadybę (501), szybko dojechać do centrum (506). reklamowano 190 jako tzw. metrobus kursujący co 5-6 min, obecnie częśtotliwość 190 jest fatalna a autobus rano i po południu nabity na maksa (jeżdze nim codziennie). można by wymieniać dalej bo sytuacja nie dotyczy tylko jelonek. teraz wszystko się skupia na dojechaniu do metra i się robią 2-3 przesiadki żeby dojechać do celu. trochę bez sensu. metro jest super i bardzo potrzebne, ale w wielu przypadkach bardzo utrudniło ludziom życie. ja prawie z metra nie korzystam, a za to mam utrudniony dojazd w wiele innych miejsc w które jeżdze.

Mam to samo. Jelonki są najbardziej gnębioną częścią Bemowa przez ztm, a władze dzielnicy mają to w d...

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBemowo

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kambukka Olympus
Kambukka Lagoon

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy