REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

21.02 filmy reżysera Michała Bilińskiego

# BlackSheep

21.02.2013 01:04

Wrocławski Festiwal Kina Amatorskiego i Niezależnego KAN
+ filmy reżysera Michała Bilińskiego w Black Sheep
21.02.2013 (czwartek)
Warszawa, Black Sheep ul. Jana Pawła II 45A lok. 56 (wejście od ul. Nowolipki)
Start: 19:00
Wejście: free
Promocja:
Lonkero + Popcorn 10ZŁ
Wszystkie Piwa 8ZŁ
Black Sheep Drink 12ZŁ
Filmy reżysera Michała Bilińskiego. Start od godziny 19:00
Lista wyświetlanych filmów:
1. Teraz Polska
2. Zły
" "Zły" jest filmem szkolnym z 2008 roku. Z kolei "Teraz Polska" jest filmem stricte niezależnym, który zrobiłem mając 17 lat. Był to mój pierwszy poważny film i pomimo wielu głupot i potknięć technicznych spotkał się z niesamowitym wręcz odzewem.
Oba filmy łączy poruszany temat - boneheadzi i przemoc. "Zły" jest historią opartą na pewnym bolesnym incydencie jaki mnie spotkał.
Bardzo chętnie rozmawiam z publicznością po pokazach. Jestem gotowy na szczere odpowiedzi, konstruktywną krytykę i uwielbiam hejterów."
Michał Biliński
Wrocławski Festiwal Kina Amatorskiego i Niezależnego KAN
(po wyświetleniu filmów Michała Bilińskiego)
Lista wyświetlanych filmów:
1. Badzioch
2. Dulce
3. The Deep End
- przerwa -
4. Chcę wstąpić do policji
5. La Migala
6. Tu gdzie jestem
Michał Biliński, urodzony w 1987 w Prudniku, wiele lat mieszał w Zabrzu.
Absolwent wydziału reżyserii Warszawskiej Szkoły Filmowej.
Reżyser, scenarzysta i operator, montażysta i autor strony dźwiękowej wszystkich swoich filmów.
Pisze opowiadania, felietony, eseje. Od kilku lat pisze także scenariusze do filmów fabularnych, dokumentalnych i innych krótkich form filmowych.
Samodzielnie realizuje swoje projekty. Sam zajmuje się reżyserią, zdjęciami, montażem i produkcją. Do grania w swoich filmach zatrudniał przyjaciół i kolegów.
Założyciel nieistniejącej już grupy SDFGH realizującej krótkie formy filmowe.
Jego filmy są doceniane na festiwalach. Pierwszy - pastisz kina grozy "Troglodytus Pigmeus" - zdobył w 2004 roku nagrodę publiczności na warszawskim Międzynarodowym Przeglądzie Filmów Amatorskich i Niezależnych "Jutro Filmu". Rok później na przegląd trafiła druga jego produkcja - "Wstecz".
"Teraz Polska" - nie stroniąca od przemocy historia trzech skinheadów - pokazywana była już podczas Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni w konkursie kina niezależnego.
"Zły" oparty na faktach z życia autora został nagrodzony na V FILMOWEJ GÓRZE w kategoriach Profilaktyka Społeczna ( I miejsce) oraz został doceniony Nagrodą Publiczności.
Zdobywca prestiżowej nagrody im. Jana Machulskiego OFFSKAR 2007 za montaż filmu "Teraz Polska"
Stypendysta / absolwent Warszawskiej Szkoły Filmowej im. Macieja Ślesickiego i Bogusława Lindy.
Były członek Dyskusyjnego Klubu Filmowego "Rewolucja Kulturalna" w Zabrzu. Nałogowy oglądacz filmów.

jjusti18

13.04.2019 15:54

Ja mam ograniczony czas, także nigdzie nie chodzę oglądać spektakle itd. Najczęściej to oglądam u siebie filmy online na stronie https://movieneo.com i w sumie mi to wystarcza. Mam duży telewizor, a tam mają filmy dobrej jakości. Także mogę też sobie zrobić domowe kino..
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA