Forum › Bielany
1% podatku do oddania
# Bazyli 15.02.2018 18:36 |
|
Większość z nas, chce czy nie, oddaje do urzędu skarbowego część swoich dochodów. Z tego 1% można oddać organizacji społecznej. Robicie to, czy nie?
|
# Kicia 15.02.2018 18:41 |
|
Podobno coraz więcej Polaków to robi.
|
# Jaśkiewicz 15.02.2018 18:46 |
|
Ja uważam, że warto przekazać pieniądz na organizację, która pomaga dzieciom. Niby w Polsce jest coraz lepiej, ale biednych i zaniedbanych dzieci nie brak. Widzę to w szkole , gdzie chodzą moje dzieci,w środku Warszawy. Uważam, że warto oddać 1% Fundacji Pociecha, która prowadzi świetlice środowiskowe zapewniając takim dzieciom opiekę i pomoc, której nie mają w domu. Jak pomóc tej fundacji: http://www.fundacjapociecha.pl/
|
# Kowal23 15.02.2018 18:49 |
|
W tym roku 12,5 mln osób przekazało 1 proc. podatku organizacjom pożytku publicznego, w sumie otrzymały one ponad 557 mln zł. To o ponad 50 mln więcej niż rok temu. Organizacji, które w tym roku wsparli podatnicy, jest ponad 7,8 tys.
Najwięcej środków, ponad 136 mln zł, otrzymała Fundacja Dzieciom Zdążyć z Pomocą, która pozostaje rekordzistą niezmiennie od kilku lat. Następne w kolejności OPP otrzymały od podatników ponad 100 mln zł mniej: Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "Słoneczko" - 20,7 mln zł, Avalon - Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym - 15,7 mln zł i Fundacja "Rosa" - 10,3 mln zł. Najmniejsze otrzymane kwoty nie przekraczały 1 zł. |
# MalinaS 15.02.2018 18:50 |
|
To bardzo dobrze, że coraz więcej Polaków przekazuje część podatków na ten cel.
|
# AsiaK 15.02.2018 18:51 |
|
Ciekawe ile w skali kraju wynosi 1% wszystkich wpłaconych podatków PIT?
|
# elamela 30.01.2019 13:43 |
|
Ja zawsze oddaję mój 1% na chore dzieciaki. Przecież taka pomoc nic nas nie kosztuje, a dzieciom się przyda. Wielu leków i rehabilitacji NFZ po prostu nie refunduje, a rodziców nie stać na długotrwałe leczenie. Zainteresujcie się tym, co robi Obywatelska Fundacja Pomocy Dzieciom, ja właśnie ich wsparłam w zeszłym roku i w tym roku zrobię to samo. Podaję KRS 0000140007.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.