REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Policyjny pościg za piratem drogowym
REKLAMA

zdjęcie poglądowe


REKLAMA

Policyjny pościg za piratem drogowym

Legionowscy policjanci w trakcie pomiaru prędkości na ul. Modlińskiej namierzyli osobową dacię, której kierujący na krótkim odcinku drogi popełnił kilka wykroczeń. Pirat nie chciał zatrzymać się do kontroli.

REKLAMA

Funkcjonariusze z komendy policji w Legionowie, w trakcie pomiaru prędkości w Skierdach na ul. Modlińskiej namierzyli osobową dacię, której kierujący na krótkim odcinku drogi popełnił kilka wykroczeń. Na domiar złego, nie zatrzymał się na wyraźne żądanie policjantów. Ci zmuszeni byli ruszyć za nim w pościg, w którym uciekinier nadal przekraczał dozwoloną prędkość, narażając tym samym na niebezpieczeństwo innych uczestników ruchu drogowego.

- Dynamiczne działania pościgowe zakończyły się zatrzymaniem nieodpowiedzialnego kierowcy, którym okazał się 25-letni obywatel Ukrainy. Mężczyzna chciał uniknąć policyjnej kontroli, bo był nietrzeźwy. Badanie alkomatem wykazało blisko promil alkoholu w jego organizmie - informuje podkomisarz Justyna Stopińska. Mimo zatrzymania mężczyzna nadal chciał uchylić się od odpowiedzialności. 25-latek zaproponował funkcjonariuszom łapówkę w wysokości kilkuset złotych w zamian za odstąpienie od wykonywania czynności służbowych.

- Po zgromadzeniu materiału dowodowego 25-latek w prokuraturze usłyszał zarzut kierowania pojazdem w stanie nietrzeźwości, niestosowania się do poleceń funkcjonariuszy oraz przekupstwa. Na wniosek policji i prokuratury legionowski sąd zdecydował o jego aresztowaniu na okres trzech miesięcy - informuje podkomisarz Stopińska.

(DB)


  • Poleć
  • Udostępnij
  • Polub Tu Legionowo




Ten tekst nie ma jeszcze komentarzy na forum. Twój może być pierwszy...


  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (tj. adresu IP, który zapisze się automatycznie) przez Echo Media Plus sp. z o.o. z siedzibą w Legionowie, ul. Wspólna 3.
Niniejsza zgoda jest warunkiem koniecznym do skomentowania artykułu i/lub opublikowania posta na forum portalu tustolica.pl zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.
Dane osobowe są przetwarzane w sposób zapewniający ich bezpieczeństwo i poufność. Z Inspektorem Ochrony Danych można kontaktować się mailowo pod adresem poczty elektronicznej: rodo@gazetaecho.pl.
Dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie celu ich podania, tj. skomentowania artykułu i/lub opublikowania posta na forum portalu tustolica.pl.
W tym wypadku nie jest możliwe wycofanie zgody na przetwarzanie danych osobowych w postaci adresu IP.
Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawa do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

komentarz: 


Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b].
Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i].
Na końcu kursywy wpisz [/i].
 Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora: 
adres url:
tytuł: 
adres e-mail:
tytuł: 

nick: 
hasło: 
powtórz hasło: 
e-mail: 
data urodzenia: 
płeć: 



REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA


więcej
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA

Najczęściej czytane

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Wyprzedaż -55%!
REKLAMA
Nowości do -45%

Najnowsze wydanie

© WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych zachowań użytkowni­ków. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Ustawienia dotyczące cookies można zmienić w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
REKLAMA
REKLAMA