Co jedzą ludzie?
| autor: | Paulina Wierzba |
| ilustracje: | Agnieszka Popek-Banach, Kamil Banach |
| wydawnictwo: | ALBUS |
| wydanie: | wydanie 1, Poznań |
| data: | 15 maja 2010 |
| forma: | książka, okładka twarda |
| wymiary: | 210 × 210 mm |
| liczba stron: | 92 |
| ISBN: | 978-83-8928489-1 |
Są potrawy mniej lub bardziej znane, są też takie, których sława, a raczej ,,niesława" przekroczyła wszystkie granice. O takich właśnie przedziwnych potrawach, które oburzają, przerażają, nie mieszczą się po prostu w głowie, jest ta książka. Nie znajdziecie w niej przepisów na najsłynniejsze potrawy świata ani na potrawy, które serwowane są powszechnie w poszczególnych krajach. Na całym świecie możesz dziś zjeść hamburgera, cheeseburgera, frytki, ryż lub ziemniaki. Ale oprócz tych powszechnie znanych i lubianych, w każdym niemal miejscu na świecie przyrządza się potrawy, które mają swój głęboki rodowód, sięgający daleko wstecz i inspirowane są wielowiekową tradycją przodków, i ich religią. O kulinarnych gustach trudno więc dyskutować. Dobrze je jednak poznać. Z tej książeczki dowiesz się, co jedzą ludzie, a jedzą... w zasadzie wszystko. Poznając dania z różnych stron świata, nie zapomnij zaznaczyć na skali smaku czy dana potrawa przypadła Tobie do gustu i czy miałbyś ochotę jej spróbować, czy może nie. Zostań także współautorem tej książeczki! Ostatnie dwie strony należą do Ciebie. Opisz i narysuj na nich swoją ulubioną potrawę oraz danie, którego za nic nie wziąłbyś do ust.
Na sąsiedniej półce
-
[ książka ]Oto kotPaulina Wierzba
-
nowość[ książka ]Kroniki Archeo. Klątwa złotego smoka. Tom 4Agnieszka Stelmaszyk
-
nowość[ książka ]Miś Pracuś. Przesuń paluszkiem. W oceanieBenji Davies
-
nowość[ książka ]Układ Słoneczny. Modele 3DLauren Fairgrieve
-
nowość[ książka ]Amanda Black i Ostatnia ChwilaJuan Gómez-Jurado, Barbara Montes
-
nowość[ książka, e-book ]MVP. The Most Valuable Proposition. Christmas editionOla Rochowiak
-
nowość[ książka, e-book ]Pod powierzchniąDiana Urban
-
nowość[ książka ]Pola i Piotruś. A kuku! ŚwiętaAxel Scheffler
-
nowość[ książka ]Harry Potter. Oficjalna świąteczna książka kucharska z filmów o Harrym PotterzeElena Craig, Jody Revenson
-
nowość[ książka ]Anna Kadabra. Wyspa zwierzakówPedro Manas
-
nowość[ książka ]Tej nocy przyszedłeś na światKatherine Paterson
-
nowość[ książka, audiobook, e-book ]Niepowstrzymani. Jak przejęliśmy władzę nad światemYuval Noah Harari
LINKI SPONSOROWANE







































