Forum › Białołęka
Zamykają przejazd w Płudach
# basik 29.11.2010 21:34 |
|
ciekawe jak bardzo aktywni będą robotnicy w zimowe dni ...
|
# cobra22 29.11.2010 22:35 |
|
pewnie tak samo jak na budowie wiaduktów na Żeraniu
|
# mis 30.11.2010 10:35 |
|
Dziwne, że zamykają przejazd dopiero teraz i aż na rok.
No cóż CEZAR nas uratuje... A tak z drugiej strony, autobusy wyjeżdzające z Białołęki nadal utykają w korkach, może tak będziemy spisywać numery boczne i przesyłać informację o niekompetencji kierowców. Bo dziś zabawiają się w "rajdowców" i dostają rugi za nieplanowane przejazdy. Może tak wzmocnimy działania na święta to nie dostaną premii........Zatem ogłoszenie MZA nie powinno brzmieć zatrudnimy kierowców tylko rajdowców....w zgodzie z prawdą |
Matka_Sławka_z_Gdańska 02.12.2010 22:28 |
|
... za to na Mehoffera!? Szeeeeroko otwarty !
|
# milka 11.12.2010 17:38 |
|
Gdyby tam powstał najpierw parking P+R, sprawa choć częściowo byłaby załatwiona - czytaj dojazd koleją do pracy. A tak na rok zostali skazani mieszkańcy "zielonej Białołęki" na udrękę dojazdu do pracy. Poza tym wiadukt mógłby być budowany obok istnejącej drogi, a droga do czasu wybudowania wiaduktu byłaby czynna.
|
# mis 13.12.2010 12:09 |
|
milka
Mam wrażenie, że nasi gminni specjaliści ) raczej nie mają koncepcji , chęci i pomysłu. Czas zatrudnić lepszych, z doświadczeniem, a nie pseudo drogowców i rzekomych specjalistów... |
# z Dąbrówki 11.07.2012 12:32 |
|
Ponad półtora roku temu zaczęła się gehenna w Płudach. Kiedy koniec?
PS. Trochę poszperałem |
tarantula01 02.08.2012 19:30 |
|
Może 2 tygodnie, może dłużej...
Wczoraj pojechałem (po raz kolejny) do biura budowy w Płudach. Akurat trafiłem na obrady jakiejś komisji (inspektorzy nadzoru, itd.) przeglądającą dokumenty. Przedstawiam się i pytam kiedy wiadukty będą oddane do użytku. Odp. Jak nadzór budowlany dopuści do użytkowania. Niby dobrze, pytanie 2: A czy do nadzoru trafiła już dokumentacja? Odp. Już dawno! Pyt. Dawno, tzn kiedy, 2 tygodnie temu, 3 tygodnie, 3 dni temu? Odp. A po co Panu to wiedzieć? Druga osoba: A kim Pan jest? Inna osoba: Pan się przedstawił, że radny dzielnicy Białołęka. Druga osoba: A co to za Rada? Inna osoba: Taki sejm, tylko niżej - samorząd. Pytanie moje: Chcę wiedzieć, bo mieszkańcy się pytają. Druga osoba: Ale o co chodzi? Przecież są objazdy, można przejechać. Ja: Tak oczywiście można, ale wiadukty już dawno miały być otwarte. Odp. A kto to Panu powiedział Ja: Tak wynikało z zapowiedzi PKP-PLK - oddanie 17 listopada 2011 r. potem 31 marca, 31 maja, a teraz jaki jest termin? Odp. Trzeba zamontować wszystkie ekrany i wtedy będzie można skompletować dokumentację na podstawie której zostaną otwarte wiadukty. Ja: Widzę, że jeszcze kolizje energetyczne nie są przebudowane Druga osoba: Proszę Pana dopuściliście do powstania Państwa w Państwie (to o STOENie) i nic nie można załatwić terminowo. Pożegnałem się (i poszedłem oglądać ile tych ekranów do założenia zostało). http://radny.com.pl/robocze/pludy120801.jpg Wracam i mówię, że ekrany maksymalnie w 4 godziny powinny być zamontowane Odp.: To nie tylko ekrany. Jest dużo usterek do naprawy i nie dopuścimy do oddania obiektów z usterkami. Czyli teraz nie ekrany przeszkodą, ale usterki. Dziękuję za informacje. Do widzenia. Napisałem do posła Kierwińskiego (wszak na niego głosowałem), aby wystąpił o wyjaśnienia do odpowiedniego ministra. -- Pozdrawiam http://radny.com.pl |
tarantula01 02.08.2012 19:30 |
|
Może 2 tygodnie, może dłużej...
Wczoraj pojechałem (po raz kolejny) do biura budowy w Płudach. Akurat trafiłem na obrady jakiejś komisji (inspektorzy nadzoru, itd.) przeglądającą dokumenty. Przedstawiam się i pytam kiedy wiadukty będą oddane do użytku. Odp. Jak nadzór budowlany dopuści do użytkowania. Niby dobrze, pytanie 2: A czy do nadzoru trafiła już dokumentacja? Odp. Już dawno! Pyt. Dawno, tzn kiedy, 2 tygodnie temu, 3 tygodnie, 3 dni temu? Odp. A po co Panu to wiedzieć? Druga osoba: A kim Pan jest? Inna osoba: Pan się przedstawił, że radny dzielnicy Białołęka. Druga osoba: A co to za Rada? Inna osoba: Taki sejm, tylko niżej - samorząd. Pytanie moje: Chcę wiedzieć, bo mieszkańcy się pytają. Druga osoba: Ale o co chodzi? Przecież są objazdy, można przejechać. Ja: Tak oczywiście można, ale wiadukty już dawno miały być otwarte. Odp. A kto to Panu powiedział Ja: Tak wynikało z zapowiedzi PKP-PLK - oddanie 17 listopada 2011 r. potem 31 marca, 31 maja, a teraz jaki jest termin? Odp. Trzeba zamontować wszystkie ekrany i wtedy będzie można skompletować dokumentację na podstawie której zostaną otwarte wiadukty. Ja: Widzę, że jeszcze kolizje energetyczne nie są przebudowane Druga osoba: Proszę Pana dopuściliście do powstania Państwa w Państwie (to o STOENie) i nic nie można załatwić terminowo. Pożegnałem się (i poszedłem oglądać ile tych ekranów do założenia zostało). http://radny.com.pl/robocze/pludy120801.jpg Wracam i mówię, że ekrany maksymalnie w 4 godziny powinny być zamontowane Odp.: To nie tylko ekrany. Jest dużo usterek do naprawy i nie dopuścimy do oddania obiektów z usterkami. Czyli teraz nie ekrany przeszkodą, ale usterki. Dziękuję za informacje. Do widzenia. Napisałem do posła Kierwińskiego (wszak na niego głosowałem), aby wystąpił o wyjaśnienia do odpowiedniego ministra. -- Pozdrawiam http://radny.com.pl |
# ktos 03.08.2012 16:32 |
|
U ha ha ha. W tym PKP to debile pracują. Można przejechać :)
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.