Forum › Wola
# anka67 02.06.2016 19:13 |
|
Zarówno przeszklenia parterów jak i luksfery nie zostały wcalae zniszczone.Mówienie o parkiecie to już gruba przesada.Wszędzie były płytki pcv w kolorach zielonym i szarym,Co zamożniejsi ludzie przy okazji remontów mieszkań zmieniali obrzydliwe płytki pcv na parkiet.Wiem,bo mieszkałam przez 30 lat w bloku ze sklepem z butami Bajka i apteką homeopatyczną,dziś niestety już nie istniejącymi
|
# alfenida 02.06.2016 19:23 |
|
Z parkietem to nieprawda, my mieszkaliśmy na Krochmalnej 3 i wszystkie mieszkania miały parkiety.
|
# pereca13/19 03.06.2016 08:09 |
|
na pereca tez od poczatku wszedzy byly swietne debowe parkiety
|
# Kleps 03.06.2016 09:36 |
|
No i nie ma zadnego azbestu jak na Ursynowie!
|
# piotrs 04.06.2016 17:26 |
|
Mieszkałem od 1970 do1989 roku po stronie Hali Mirowskiej. Grzybowska 16/22. Na dole był sklep spożywczy, pralnia, spółdzielnia lekarska i pieczywniczy. Pod oknami szkoła podstawowa numer 220. Całe podwórko dzieciaków :-). Mieliśmy całe osiedle dla siebie. W tej chwili dostawili w każdym możliwym miejscu domy. Każdy inny. Bez ładu i składu. Zniknąl urok osiedla Za Żelazną Bramą z dziecięcych lat. Ech...
|
# jarekkk 07.06.2016 15:20 |
|
ładnie to tak wykorzystywać cudze teksty panie "prawie" redaktorze ?http://www.powojennymodernizm.com/ osiedle-za-zelazna-brama/
|
# Chłopak z Woli 07.06.2016 18:29 |
|
Mieszkałem na Chodnej 15 od urodzenia do końca podstawówki.
Na dole był sklep "pralki-lodówki" Drewniany parkiet był w mieszkaniu "od zawsze" Nieopodal bloku do dyspozycji duży plac zabaw ze słynną górką, a na przeciw bloku biblioteka ukazana na zdjęciu powyżej. Ponadto sklepy spożywcze wystarczające na codzienne zakupy. Nieźle jak na tamte czasy zapopatrzone. Fajnie było i się żyło :-) |
# Żelazna 15.06.2016 10:35 |
|
=>Chłopak z Woli
Czyli na tym zdjęciu to biblioteka w bloku Chłodna 11, istniejąca do tej pory? |
# jaga6 31.10.2021 13:13 |
|
z jakiego monolitycznego betonu bloki???? skąd autor czerpie wiedzę???? normalna regularna wielka płyta!!!! w monolicie nie widać łączenia płyt a tu owszem . monolityczne czyli wylewane to były łączenia płyt stropowych i ścian
|
# lololo 04.11.2021 10:26 |
|
#jaga6 napisał(a) 31.10.2021 13:13 z jakiego monolitycznego betonu bloki???? skąd autor czerpie wiedzę???? normalna regularna wielka płyta!!!! w monolicie nie widać łączenia płyt a tu owszem . monolityczne czyli wylewane to były łączenia płyt stropowych i ścian Ćmoku, OzŻB to jest monolit żelbetowy wylewany na miejscu, a nie żadna wielka płyta. Zdjęcie z okresu budowy: https://tinyurl.com/25xurtsm |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuWola
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.