REKLAMA

Forum › Bemowo

REKLAMA

# Riccardo 07

25.09.2017 12:16

Warszawa stolica 2 milionowa,40 milionowego narodu,posiada ponad 60 letni Torwar halę na 4 do 5 tysięcy widzów,wstyd i hańba dla miasta nie mają gdzie grać koszykarze siatkarze i inne gry zespołowe ze stolicy,a na prowincji wszędzie są i rosną nowe hale,tylko w Warszawie nie........pytanie dlaczego? WSTYD I HAŃBA

# zjelonek

25.09.2017 21:35

#Riccardo 07 napisał(a) 25.09.2017 12:16
tylko w Warszawie nie........pytanie dlaczego? WSTYD I HAŃBA
Bo masz na Legię chodzić kopaninę oglądać , a nie jakieś tam tak koncerty czy inne głupie sporty halowe.
A artykuł jest o kościele, no i braku planów zagospodarowanie przestrzennego - z tym też w Warszawie jest najgorzej w Polsce , ale niektórym to pasuje.

# Lehre

27.09.2017 12:34

a czegoś potrzebnego nie da się wybudować

REKLAMA

# aaa

27.09.2017 20:27

A ja się cieszę ze będzie kościół. Kościoły budowane są z datków od parafian i sponsorów a nie z pieniędzy dzielnicy.

# jkk

28.09.2017 12:05

Pomoc władz Bemowa jest bliżej nieokreślona, wydaje się tylko polegać na akceptacji rozwiązania wybranego przez władze kościelne. W rejonie Chrzanowa kościół wydaje się potrzebny z uwagi na to, że aktualnie część mieszkańców należy do parafii Babice a pozostała część do parafii Bliznę. A mieszkańców Chrzanowa przybywa coraz więcej. Dla tych mieszkańców potrzebne są również szkoły, przedszkola czy żłobki - ale ich budowa jest sprawą władz miasta.

# Sylvia

28.09.2017 21:08

Trochę mnie to bawi. Ludzie się buntują, bo basen budują zamiast przedszkoli/żłobków/szkół, buntują się bo kościół chcą zbudować, pewnie jak zaczną te przedszkola budować, to też się zaczną buntować, że czegoś innego nie ma. Cóż, planujemy wykupić z mężem mieszkanie na osiedlu Bliskie Bemowo i mam tylko nadzieję, że jednak dzielnica będzie rozbudowywana w mądry i przemyślany sposób.

REKLAMA

# syfiasssta reklama

29.09.2017 08:21

co za debbbbil od syfiastej reklamy sze.ptanej
ludzie tu reklamują się same najgorsze firmy, na darmowym portalu, reklamowane przez chyba uchodźców
masakra, co za poziom... ,...

# stop mafi deweloperskiej

02.10.2017 11:00

Super. A ja znalazłem informacje o planowanej budowie osiedla w lesie bemowskim przez Spółdzielnie Dębowe osiedle, o przekwalifikowaniu gruntu starej rakietowni na do zabudowy czyli kolejne osiedle w lesie i o budowie nowego osiedla na Puszczy Solskiej na terenie górki i zamiast budynku w którym znajdował się Hortex.
Mafia deweloperska działa na Bemowie bardzo prężnie i nikt z tym niczego nie robi. proponuje zająć się tym tematem. Planują wybudować kościół, a szkół i przedszkoli to jakoś nie słychać. Polityka jak zwykle psuje życie ludzi i wszystko "legalnie" dla kasy tylko jakoś po cichu.

# Xionc Bemix

02.10.2017 20:15

Ta mafia deweloperska co planuje wybudować kościół na Bemowie główną siedzibę ma w Rzymie...

REKLAMA

# art

05.10.2017 19:11

#aaa napisał(a) 27.09.2017 20:27
A ja się cieszę ze będzie kościół. Kościoły budowane są z datków od parafian i sponsorów a nie z pieniędzy dzielnicy.

chyba Cię pogieło, działki przekazywane są za max 1 % wartości, a najczęściej za 1 PLN. Więc jest to wymierna strata dla dzielnicy.
Dodatkowo w tym rejonie brakuje lokalizacji na szkołę/przedszkole i usługi

# jkk

06.10.2017 07:15

Do Art. Być może działki są przekazywane za 1 zł, ale nie przez władze dzielnicy Bemowo - w obszarze Chrzanowa praktycznie wszystkie działki, poza tymi wykupionymi przez deweloperów, są własnością prywatną. W grudniu ub roku jedną z działek w rejonie ulicy Szeligowskiej wykupiły władze Bemowa z przeznaczeniem pod zespół szkolno-przedszkolno-zlobkowy.

Inatka93

07.10.2017 12:12

Eksperci różnych dziedzin zabiorą głos podczas Europejskiego Forum Gospodarczego - Łódzkie 2017. Wiele tematów będzie dotyczyć samej Łodzi. Super, że coś się u nas dzieje ciekawego.

REKLAMA

# Lucifrius

12.10.2017 00:52

Boga nie ma. Ksieciowie to oszuści.

# braga

24.08.2023 19:09

Chwała Bogu !
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBemowo

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025