REKLAMA

olowkowa rekrutacja trwa 1olowkowa rekrutacja trwa 2olowkowa rekrutacja trwa 0
Forum › Warszawa

REKLAMA

bck ladies 2bck ladies 0

# Tubylec

18.05.2026 12:26

Ładnie napisane, ale narreacja jest taka. Jeżeli Ci się nie podoba, to jesteś ruską onucą i nie chcesz do unii.

# mic

18.05.2026 12:46

Drodzy współmieszkańcy. Nawet na tym portalu były informacje o przygotowywanym planie długofalowego "rozwoju" Warszawy: Warszawa 2040+ Strategia i plan ogólny. W podsumowaniu "Wnioski z diagnozy" (załącznik nr 2) możecie przeczytać sobie ja się będzie rozwijać mobilność. Lepiej sobie zorganizujcie w miejscu pracy karimatę do spania, bo dojście do pracy i powrót mogą trochę zająć :)
"Podróże piesze są fundamentalnym i najbardziej naturalnym sposobem
przemieszczania się. Według Barometru Warszawskiego 2023 prawie 80%
warszawiaków ocenia jakość przemieszczania się po mieście pieszo na 7 lub
więcej punktów w skali od 1 do 10."

# Wawer

18.05.2026 14:22

Od dawna mam podobne odczucia co autor.

REKLAMA

cmp moje zdrowie 2cmp moje zdrowie 0

# Rafall

18.05.2026 15:44

Zamiast kanalizacji światłowód. Wszystko nie tak.

# Marian

18.05.2026 18:19

Artykuł 100/100. W Wawrze nie ma kanalizacji, nie ma busów, zamiast z rodziną, czas spędza się w podróże do i z pracy. Ale za to hrabia Czajkoski zamyka P+R Stadion dla biednych. Je potrzebuję samochód tylko na dojazd do pracy więc nie będę kupował samochodu za 200 tys bo hrabia Czajkoski tego sobie życzy. Mieszkania w Centrum po 30tys za m2. Czas na referendum jak w Krakowie.

# Bolek

18.05.2026 19:00

100% racji, tylko co z tego??? Warszawą rządzą aktywiści, którym wydaje się, że są wizjonerami. Co ich ma obchodzić jakaś tam kanalizacja czy brak chodnika na peryferiach. Ważne żeby centrum było dla turystów.

REKLAMA

norblin 02 2norblin 02 0

# ktm

18.05.2026 20:47

Będzie tęcza.

# Populizm cu*hnie

19.05.2026 09:32

#Marian napisał(a) 18.05.2026 18:19
Artykuł 100/100. W Wawrze nie ma kanalizacji, nie ma busów, zamiast z rodziną, czas spędza się w podróże do i z pracy. Ale za to hrabia Czajkoski zamyka P+R Stadion dla biednych. Je potrzebuję samochód tylko na dojazd do pracy więc nie będę kupował samochodu za 200 tys bo hrabia Czajkoski tego sobie życzy. Mieszkania w Centrum po 30tys za m2. Czas na referendum jak w Krakowie.
Rozumiem że jesteś z tych co blachosmrodem wjechaliby prawie babie miedzy nogi? Tu nie twoja potiomkinowska wieś, tu stolica europejskiego panstwa!

# Populizm cu*hnie

19.05.2026 09:33

#ktm napisał(a) 18.05.2026 20:47
Będzie tęcza.
Noie no, kościółek kolejny czas postawić , buhahahahaha

REKLAMA

autoreklama tustolica 2autoreklama tustolica 0

# Art

19.05.2026 21:29

Warszawiacy pobudka ! Jesteście tłamszeni.

# Obserwator spoza warszawy

19.05.2026 23:01

Bo jak kupowali mieszkanie, to na wizualizacji dewelopera wszystko było piękne i gotowe, ale teraz wychodzi na to, że infrastruktury w środku pola/lasu jednak nie ma, to miasto/państwo dej.

# Krzysztof 1970

20.05.2026 07:56

Bardzo dobry artykuł pokazujący, jak można zniszczyć infrastrukturę Warszawy bez wojny i do tego za dotacje z Unii. To jest chore. Już teraz dzięki zwężeniu ulic, aby nasadzić drzewek, krzewów i itp. karetki i wozy sraży pożarnej nie mogą przejechać. Ale co tam, dla (pseudo)aktywistów liczy się zielonośc i osiem geiazdek. A jak na jednopasmowej Kruczej zespuje się jakiś pojazd, to cały kwartał np. od Al. Ujazdowskich pomiędzy Piękną a Al. Jerozolimskimi NIE MA DOJAZDU. Ale co tam, dla (pseudo)aktywistów typu #Populizm cu*hnie to nie ważne. Ważne, że zdobycz XXI wieku pozwalająca ludziom na swobodne przemieszczanie się (wg. niego "blachosmrody" - które i tak mają bardzo ostro "wyśrubowane" normy ekologiczne) musi zostać najlepiej wyrzucona z miasta. Nie wspomnę, że tam jest "dzielnica ministerstw" - do której codziennie przyjeżdza wiele osób z poza Warszawy w sprawach służbowych. W końcu Warszawa to stolica ponad 37 milionowego kraju, z której (pseudo)aktywiści robią PIPIDÓWĘ. DOSYĆ waszych szalonych pomysłów. Zarówno mieszkańcy okolic Kruczej, jaki i inni (zainteresowani) - NIE ZGADZAMY SIĘ NA NISZCZENIE INFRASTRUKTURY DROGOWEJ MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY. A jak (pseudo)aktywistom nie pasuje - to wypad w buraki. Tam jest wasze miejsce szkodniki!!!

REKLAMA

olowkowa kraina swiatowida angielski 2olowkowa kraina swiatowida angielski 0

# Wodaa

20.05.2026 09:17

A rzeka brudna i kąpać się nie można. W Wiedniu można w Dunaju. I mostów brak

# facio aligacio

20.05.2026 09:54

kilogram smardzów - prawie 400zł, słoiczek kawioru - 300zł. a największy absurd: za 100 gr wołowiny 120-150 zł. nie jestem w stanie zejść ze śniadaniem poniżej 300 zł.
jak żyć? a wy piszecie o jakiejś wodzie na prowincji. weście się za ceny żywności

# Bufetowaa

21.05.2026 10:35

Najpierw hgw a potem inni. Czemu wybieracie takie miernoty do zarządzania? Czemu dobry menadżer nie chce? Takie wspaniałe nasze miasto.

REKLAMA

olowkowa kraina swiatowida rekrutacja trwa 2olowkowa kraina swiatowida rekrutacja trwa 0

# Bufetowaa

21.05.2026 10:36

Kanalizacja wodociągi drogi mosty i mieszkania. Dopiero potem ozdobniki. A raczej ozdobniki powinny być dodatkiem do nich.

# Bufetowaa

21.05.2026 10:38

Jestem rowerzysta ale nie mogę już patrzeć jak inni rowerzyści i hulajnogi terroryzują pieszych i miasto. Zróbcie coś! Gdzie jest policja i straż wiejska? Czekamy na kolejne tragedie?

# Rafikk

24.05.2026 18:05

Warszawa każdego dnia i ja. Czemu urzędniku miejski nie chodzisz po mieście i nie patrzysz? Ale po całym mieście!!! Otwórzcie się na świat. Ale nie tak jak maly żoliborski świat. Lepsze propozycje proludzkie. Więcej dobrego słowa i korytarzy napowietrzających. Miasto powinno być dla wszystkich a nie dla wybranhy

REKLAMA

# Big vil

25.05.2026 10:11

Miasto Moje a w nim.... czemu? Czemu nie chcą rozwoju urzędnicy? Gdzie mosty? Gdzie kanalizacja i wodociągi?

# Biedni

26.05.2026 21:38

Miasto bez koncepcji. Niszczone od lat. Jak w powstaniu. Bo co za różnica czy bez budynków czy z budynkami bez kanalizacja i że smogiem zamiast powietrza? Rafał? Kraków bis?

# Biedni

26.05.2026 21:40

Tylko bogaci budują wyżej! Dubaj wschodu? A może CBA nie szuka korupcji gdzie trzeba? 2 wieże i inne reprywatyzacje... Kasa na stadion legii? Ktoś to jeszcze kiedyś rozliczy?

REKLAMA

:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
:

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni