REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Wał wiślany

# NN

22.11.2004 20:46

I owszem, zaczynają wzmacniac. Niestety będzie to demolka i wału, i okolicy. Wyższy około 0,5 metra, szerszy o kilka metrów, środkiem pobiegnie chodnik szerokości 2,5 metra a do środka wleją na głębokość 10 metrów beton! Potrwa to do przyszłej jesieni.
Jak widać idea chińskiego muru nie ginie.

# vgsdz

23.11.2004 08:50

to gdzie ja będę rowerem jeździł?? po waszych smutnych uliczkach? a tak w ogóle to na jakiej długości ten wał remontują?

Rudolf

23.11.2004 11:12

Jak dla mnie to ścieżka z kostki na wale jest zbędna. Przez tą ścieżkę jazda wałem straci swój urok, to juz nie bedzie to samo.Mogą go podwyższyć i wzmocnić, a po bokach zasiac trawe, ale na górze niech zostwią scieżke gruntową.

REKLAMA

# kornik

23.11.2004 11:34

Cieszcie się że nie wpadli na pomysł wybudowania na wale drogi szybkiego ruchu tak jak np robią to w niektórych krajach.

# NN

23.11.2004 12:22

Przecież to będzie droga szybkiego ruchu w pewnym sensie, od Jabłonnej do seminarium. Przy tej szerokości jazda samochodem jest jak najbardziej możliwa. Będą mijanki. Zgroza, ponieważ po pewnym czasie chodnik ten niechybnie będzie przypominał kocie łby i jazda nim rowerem będzie udręką.

# quad

23.11.2004 14:14

będzie gdzie na quadach śmigać całkem dobre prędkości będa i fajne że tak robią oby jak naszerszy trakt białołęcki zrobili

REKLAMA

ragozd

23.11.2004 14:38

Utwardzona sciezka rowerowa jest koniecznoscia. Nieprzekonanych zapraszam do zmierzenia dziur jakie wykopaly tam psy.
A rodzaj nawierzchni nie bedzie mial najmniejszego znaczenia dla burakow tam jezdzacych. I nikt nie broni nikomu zadzwonic po policje/straz miejscka w takim wypadku - polaczenie 112 jest darmowe.
Co do drgi szybkiego ruchu - polecam zapoznanie sie z autostradami rowerowymi w Hollandii ;) - i dziwnie jakos zadnego auta tam nie uswiadczysz

Rudolf

23.11.2004 18:53

Ragozd - uwzględnij to, że w Holandii jest inna kultura i mentalność. Ja nadal bede sie upierał przy drodze gruntowej i juz nawet lubie poomijać te dziury, bo jak bym chciał pojeździc po kostce to moge to zrobic np.wzdłuż Światowida. Gorę wału i tak wyrównają jak bedą mur w środku wylewać, więc dziury znikną.

# gosc

23.11.2004 21:48

@ragozd, ciekawa hipoteza, że wał niszczą psy...
A nie pomyliło Ci się czasem z kretami lub pomykającymi tam często motorami, o srajacych mega kupy koniach nie wspomnę?

REKLAMA

ragozd

24.11.2004 11:12

Nie pisze ze wal niszcza psy - tylko ze robia dziury w nawierzchni przez ktore mozna nawet zlamac noge. W porownaniu z tym sladu koni praktycznie nie widac
Na wale jestem codzieniie srednio przez godzine. Przez ostatni rok widzialem motory moze kilka razy ... Konskich kup nie widac - sa przysypane psimi ;)
Wal najbardziej jest niszczony nieutwardzonymi zejsciami/wejsciami - najbardziej przy kosciele na wysokosci mehoffera i przy zjedzie na prom.
latem tysiace rowerzystow beda jezdzic tam i jesli nie zostanie umocniony wjazd na prom i przy mehoffera - to z kazdym rokiem ubedzie tam kilkadziesiac cm wysokosci walu.
A to ze Polsce nie ma kultury - nie oznacza ze trzeba sie poddac i nic nie robic by to zmienic
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024