Forum › Białołęka
uwaga kleszcze nie śpią
# CC 05.01.2005 14:59 |
|
Jest taka temperatura, że kleszcze nie zasnęły i są niebezpieczne dla naszych psów. Okazuje się, że w całej Warszawie nadal grasują . Pola Mokotowskie, Agrykola itp.... Jedyna rada to nie przestawać (teoretycznie w zimie nie ma potrzeby) podawać stosowne preparaty. Mój pies chorował już kiedyś i wiem, jak bardzo taki mały kleszcz może być niebezpieczny. Nie zapominajmy o naszych mniejszych braciach.
|
# Mieszkaniec 06.01.2005 11:48 |
|
To są słowa otuchy! Jedyna nadzieja w kleszczach, że zmniejszy się pogłowie zasrańców.
To nie to, że nie lubię zwierzątek, tylko mam problemy z przyzwyczajeniem się do chodzenia w wąwozach z odchodów. Może większe "rodzeństwo" powie w jaki sposób to polubiło ? |
# CzysteBUTY 06.01.2005 12:05 |
|
No to są prawdziwe słowa otuchy. Polska to strasznie zapsiony kraj i nasz Tarchomin , nasza Białołęka tu wyjątkiem nie jest. Nigdzie nie można przejść spokojnie po trawie bo wszędzie psie gówna leżą. W nocy po trawie chodzą chyba tylko desperaci. A więc kleszcze bierzcie się do roboty ! Pieski czekają !
|
# Anty piesownik w blokach 06.01.2005 13:10 |
|
ale fajnie -:))))))
jakby pozdychały te wszystkie psiuny to może można by dziecko w końcu puścić swobodnie przed siebie a nie trzyamć na smyczy żeby się w gównach nie ubabrało.... za to pieski latają sobie swobodnie i srają na oczach właścicieli.... a wiosną zacznie wszystko pieknie śmierdzieć |
# sprzątająca po psie 06.01.2005 14:30 |
|
CC dzięki za informację
|
# Muszkieter 06.01.2005 17:48 |
|
Prezydent Kaczyński miał by u mnie duży plus gdyby się wziął w końcu za tych co nie sprzatają po swoich kundlach. Można by zrobić taki cennik : 1 nie sprzątnięta kupa = 500 zł kary . Budżet Warszawy od razu by się poprawił. Może by w końcu znalazły by się pieniądze na wymalowanie bus pasa na Modlińskiej , na 2 linię metra oraz na szybkie wybudowanie mostu Północnego.
Nie można tolerować tego brudu , tych gówien co leża na trawie , a i często na chodnikach. |
Matka_Sławka_z_Gdańska 06.01.2005 21:00 |
|
" Na ławie oskarżonych zasiedli niemal wszyscy mężczyźni z bielbawskiej składalni. Odpowiadali z tego samego paragrafu. Najmłodszy ma 26 lat, najstarszy 45. Większość dzieciata albo żonata. Wszyscy zostali uznani za winnych. Wyroki od pół roku do 18 miesięcy. W przypadku dziewięciu oskarżonych sąd mógł skorzystać z zawieszenia kary. Nie zrobił tego. Wszystkie wyroki są bezwzględne, czyli po ich uprawomocnieniu się skazani pójdą siedzieć. - Dla dobra pokrzywdzonej sprawa została całkowicie utajniona. Tam naprawdę nie działy się miłe rzeczy - mówi sędzia Białek.
Ale w Bielawie swoje wiedzą. - Jak im było mało, to i bananem się z nią zabawiali - usłyszałem na dzień dobry w sklepie spożywczym " Heh ... wy fani demokracji ... a kiedy powiedzcie , przychodzi do Was ksiundz, co ? |
# CzysteBUTY 07.01.2005 09:33 |
|
Ty Matka Slawka z Gdańska Ty się nie mądrzyj. Nie zmieniaj tematu. Co ta Bielawa ma wspólnego z tym ,że psy brudzą ? Jak chcesz pogadać na ten temat to idź na Hyde Park. Trzeba wreszcie by te forum Białołęki wróciło do tematów o Białołęce ,a nie o jakiś głupich bzdetach i historiach z innych części Polski.
|
# asiak 07.01.2005 10:29 |
|
Chciałam uprzejmie nadmienić, że prawie nikt z was nie trzyma się tematu- dla Matki to normalka, ale reszta... Miejcie tyle przyzwoitości i odczepcie się od tematu kleszczy a sami- gdzie indziej- zainicjujcie swoje własne pomysły, które tak was interesują.
|
# CC 07.01.2005 16:01 |
|
Brudy na trawnikach i nie tylko - to faktycznie problem. Ale jak już się psa ma i sprząta po nim - trzeba bronić go przed kleszczami.
Matko...biografia Mozarta już zaliczona? Dla ciekawych wspomnę, że wypowiedź Matki stanowi cytat z ostatniego Przekroju, do którego załaczone jest CD z biografią genialnego kompozytora. |
# Ola 08.01.2005 14:48 |
|
A czy ktos pomyślał o śmietnikach na psie odchody???mam psa i po nim sprzatam, i "wędruje kilometrami"za śmietnikiem...ciekawe co jest lepsze:psia kupa czy reklamówka z psią kupa wyrzucona na trawę?
|
ragozd 10.01.2005 15:46 |
|
Jest taki sam nakaz nielazenia po trawnikach jak i sprzatania po psie. Wiec w czym problem - kazdy w gowno wlazacy powinien sam siebie w kajdany zakuc i na policje zglosic :)
A naprawe swiata radze zaczac od siebie. |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.