REKLAMA

Forum › Wola

REKLAMA

# PrzyszłaRodząca

22.02.2024 18:44

Zgodnie z PDF-em ze strony szpitala, pacjentka, która przyjeżdża na poród, powinna ze sobą zabrać następujące artykuły higieniczne:
- podkłady higieniczne (słyszałam, że podobno do zabezpieczenia łóżka, gdy pacjentka jest już w połogu - ile w tym prawdy, nie wiem)
- podpaski poporodowe
- jednorazowe majtki siateczkowe
- ręczniki papierowe
Czy to nie są artykuły higieniczne, które powinny być jednak zapewnione po stronie placówki?
Zresztą, nie tylko w tym szpitalu tak jest, są też inne warszawskie szpitale, które mają podobne listy.

# esmeralda

22.02.2024 22:01

Nigdy w życiu porodu w tym szpitalu. Rodząc dziecko, które trafia na oddział intensywnej terapii, matkę wrzuca się do zbiorowych sal, gdzie przebywa z matkami mającymi przy sobie dzieci. Podczas 3-tygodniowego pobytu byłam kilkakrotnie przeprowadzana na zasadzie: pani pielęgniarka wpadała do sali i kazała zbierać swoje rzeczy, bo to miejsce musi zająć ktoś inny! Raz szczerze się poryczałam, z bezsilności, a wtedy usłyszałam: takie życie kochanieńka. Spychana cały czas jak zwykły zbędny mebel, cały czas trafiałam do kolejnych sal z matkami i ich zdrowymi dziećmi. Zero wsparcia, zero empatii, nie wspominając o opiece nad dzieckiem. Raz przyłapałam pielęgniarkę, jak kąpie nad umywalką syna, który strasznie wrzeszczał, a ona z niewzruszoną miną go szorowała i wyginała na wszystkie strony - dla psa jest się delikatniejszym! Syn był cały w siniakach, po wenflonach, obolały i wystraszony. Jak mnie zobaczyła, zaczęła inaczej śpiewać. Pielęgniarki są opryskliwe, denerwowało je wręcz, że przychodzę do dziecka. W dodatku ostałam 3-krotnie okradziona z jedzenia (zbiorowe lodówki), żadne zgłoszenie nie zostało wzięte poważnie. Szpital przyjazny? TO niestety STEK BZDUR. Jak pomyślę o tamtym czasie, to mnie trzęsie...

# Komitet odRodzenia

23.02.2024 00:25

Jeżeli w miarę dalszych postępów postępu eutanazja stanie się normalną procedurą medyczną (chociaż przysługującą tylko w określonych przypadkach), to okaże się w przypadku eutanazji finansowanej z NFZ łatwiej będzie samodzielnie zorganizować sobie śmierć...

REKLAMA

# POpraniec

01.03.2024 08:25

ale w krajach z bardziej rozwiniętą demokracją tak już jest.
Lekarze nakłaniają starszych ludzi by się zastanowili czy nie lepiej już skończyć... lub też biorą sprawy w swoje ręce....
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWola

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025