Forum › Białołęka
tarantula01 26.01.2017 22:43 |
|
Te źródło w warszawskim ratuszu nie wie, że brakuje np. fragmentu trakcji nad rozjazdem przy pętli Nowodwory. Brakuje też SIP i wiat przystankowych, także jest więcej do zrobienia niż tylko pokrycie? torowiska trawą.
Pozdrawiam Wojciech Tumasz |
tarantula01 26.01.2017 22:43 |
|
Te źródło w warszawskim ratuszu nie wie, że brakuje np. fragmentu trakcji nad rozjazdem przy pętli Nowodwory. Brakuje też SIP i wiat przystankowych, także jest więcej do zrobienia niż tylko pokrycie? torowiska trawą.
dfhh 26.01.2017 23:16 |
|
tarantula01 napisał(a) 26.01.2017 22:43 Panie Wojtek!Te źródło w warszawskim ratuszu nie wie, że brakuje np. fragmentu trakcji nad rozjazdem przy pętli Nowodwory. Brakuje też SIP i wiat przystankowych, także jest więcej do zrobienia niż tylko pokrycie? torowiska trawą. Ten fragment trakcji, to trzy godziny roboty. Bez wiat i informacji pasażerskiej tramwaj też może jeździć. Ja bym się bardziej martwił o zasilanie trakcji i podstację zasilającą na Nowodworach. Tam wyraźnie jest jeszcze co robić i testować... Pytanie też o smarownicę toru przy rozjeździe (o ile jest planowana). |
tarantula01 26.01.2017 23:57 |
|
Podobno o prąd nie trzeba się martwić jak przy pierwszym etapie inwestycji.
tarantula01 26.01.2017 23:57 |
|
Podobno o prąd nie trzeba się martwić jak przy pierwszym etapie inwestycji.
Przemek 27.01.2017 08:01 |
|
Pytanie do Pana radnego TUMASZA - czy przewidziana jest zielona fala dla tramwaju Petla-Mehoffera. Na krótkim 600 metrowym odcinku znajduja się 3 przesjcia dla pieszych ze światłami. Dla mnie niezrozumiałe jest dlaczego zamontowali swiatła przy Strumykowej - to wydłuży przejazd tramwaju.
|
Ikarus 27.01.2017 09:16 |
|
Dzień dobry,
czy w kontekście zmian jakie ZTM planuje wprowadzić po uruchomieniu tramwaju, a także zakończonych niedawno konsultacjach społecznych, znane są już jakieś szczegóły, wnioski? |
Zenek1 27.01.2017 16:46 |
|
Źródło w ratuszu przekazuje tylko szyte sukcesy. A likwidacja tylu linii autobusowych to nie sukces. Wiec nie napiszą.
|
Przemek 28.01.2017 09:08 |
|
Brawo Ratusz- zastepujac autobusy liniami tramwajowymi walczy ze smogiem
|
zbyszekx 28.01.2017 13:53 |
|
Od marca będzie super! Prawdziwy kataklizm dla przystanku Stare Świdry, ponieważ rano nie wcisną się do tramwaju. Druga sprawa to Młociny i powrót z pracy...teraz jest ciasno, a będzie koszmar. Teraz 2 jeździ co 4 minuty, więc nie widzę zmiany. Nie ma szans, żeby 2 obsłużyła godziny szczytu, likwidacja E8 i 101 to jednak dużo... Jedyny plus, ale tylko rano, będą miały Nowodwory, choć tylko do czasu przedłużenia linii do Winnicy ;) PS. Żeby nie było, bardzo się cieszę z tramwaju i jestem gorącym zwolennikiem :)
|
tarantula01 29.01.2017 22:57 |
|
Tak, ma być priorytet dla tramwaju, a jak go nie będzie, to trzeba będzie go wdrożyć, jak w przypadku tramwaju na Tarchominie.
Tramwaj nie będzie jeździł za skrzyżowanie ze Strumykową niestety. Pozdrawiam Wojciech Tumasz |
tarantula01 29.01.2017 22:57 |
|
Tak, ma być priorytet dla tramwaju, a jak go nie będzie, to trzeba będzie go wdrożyć, jak w przypadku tramwaju na Tarchominie.
Tramwaj nie będzie jeździł za skrzyżowanie ze Strumykową niestety. Pozdrawiam Wojciech Tumasz |
Przemek 01.02.2017 17:34 |
|
Panie radny. Moja pomyłka chodziło mi o przejście dla pieszych przez Swiatowida tuz przy ulicy Ksiązkowej, Wg mnie swiatła tam są zbędne. Za info dziękuję
|
gemini 02.02.2017 18:09 |
|
Dlaczego nie ma przewidzianego przystanku na samym końcu linii tzn. za skrzyżowaniem na końcu pętli autobusowej? Dla okolicznych mieszkańców skróciłoby to znacznie drogę do i z tramwaju.
|
Przemek 03.02.2017 07:20 |
|
dla mnie usytuowanie tam przystanku tez byłoby korzystne ale wydaje mi się , ze tam będzie tymczasowa garazownia tramwajów. Pewnie w przyszłości będzie przystanek gdy linie tramwajową dociągną do Winnicy i do Jabłonnej i do Legionowa i do Wieliszewa podobnoż to tez będzie Warszawa.Warszawę widzę ogronmą a Białołeka to będzie centrum Warszawy.
|
lkan 03.02.2017 19:44 |
|
"Garażownia" to już występuje na pętli Tarchomin Kościelny - na krótko, a na dłużej jest Zajezdnia Żoliborz. Poza tym linia 17 na Nowodwory nie jest przewidziana; nie wszystkie składy linii 2 dojadą na Nowodwory, a nadmiarowe będą kursowały na skróconym odcinku: Młociny - Tarchomin Kościelny.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.