Forum › Białołęka
Sześć szkół
# Marek W 09.09.2010 08:52 |
|
Pan burmistrz Kaznowski był łaskaw na wczorajszej mszy w Płudach (tzw. Dożynki) ogłosić zebranym, że na Białołęce aktualnie jest budowanych sześć nowych szkół. Jakiś mało spostrzegawczy jestem - gdzie te szkoły są budowane?
|
# bwradny 09.09.2010 10:56 |
|
po prostu ze względu na brak sukcesów w tej materii i w sytuacji, kiedy za rok do podstawówek przybędzie ponad 2500 dzieci, a od 2013 3500 kolejnych (i to jest dramat) i należałoby budować w tej chwili 4 nowe szkoły, mydli się oczy cyfrą 6. A cyfra ta to wcale nie nowe inwestycje, ale rozbudowa szkół.
Tymczasem w WPI zapisane są 2 nowe szkoły (do roku 2015) - Ceramiczna i Winnica, ale już burmistrzowie powiedzieli, że miasto planuje cięcie wydatków i nawet ten plan minimum stoi pod wielkim znakiem zapytania. Powtarzam, że nawet owe 2 szkoły to o 2 za mało w stosunku do potrzeb. |
# niko 09.09.2010 19:00 |
|
Wszystko wiedzący Bartku !
Niby jesteś w komisji oświaty a kiep jesteś Waść. Może Kaznowski się przejęzyczył.Wszak to kampania. Może często wprowadza Cię w błąd robiąc na Tobie doświadczenia. Budowane to :Kobiałka, Berensona a przebudowywana to Juranda. Razem trzy. Trzy brakują ale do 2014/2015r.Ja mam pewność żę znajdą się środki.Bez paniki która dla Ciebie jest siostrą.Zwolnij chłopie. Ponadto pamiętaj że w kościele nie jeden się pomylił (gdzie zatem sprawiedliwość -czy w nierychliwości ?0. |
# bwradny 09.09.2010 21:38 |
|
Ani się nie przejęzyczył, ani nie robi na mnie doświadczeń. To raczej PO robi jedno wielkie doświadczenie na Białołęce i jej mieszkańcach tolerując na stanowisku burmistrza tego człowieka. Rozbudowa, przebudowa... jak zwał, tak zwał. Jaki efekt - wszyscy wiemy. Cyfra 6 wynika z faktu, że do hasła inwestycje oświatowe Kaznowski podpina i żłobek, i zespół przy Ostródzkiej, liczony chyba x2 albo 3...
Nie o to chodzi. Faktem jest, że zarząd zdał sobie sprawę z wagi problemu,. o którym każdy rozsądnie myślący człowiek wiedział od dawna. Chociaż jestem kiep, to wielokrotnie na kom. oświaty podnosiłem ten problem. Na co autentyczny kiep - vice Andrzej Wielka Głowa skutecznie wycinał inwestycje oświatowe na Białołęce i zapewniał, pokazując kolorowe wykresy obejmujące najbliższe 50 lat, że sytuacja jest opanowana. Opanowane to oni mają jedynie socjotechniki. Pozdrawiam :) |
# Info 09.09.2010 22:15 |
|
www.naszabialoleka.pl/
|
# marina 11.09.2010 00:18 |
|
Może w dalszym ciągu i w tych wyborach poprzecie Opolskiego? Jeśli tak, to gratuluję
|
# bwradny 11.09.2010 21:23 |
|
Ja myślę, że kogo jak kogo , ale Opolskiego rozliczą wyborcy. Jeżeli nie - to stracę wiarę w ludzi
|
# kos 13.09.2010 20:24 |
|
Wborcy to zobaczysz że rozliczą go pozytywnie bo i wiele zrobił co i przy Twojej złośliwości nie da się ukryć.Sukcesy oświaty -a takie są związane są z jego nazwiskiem. Gdzie była na początku kadencji oświata białołęcka a gdzie jest teraz -zastanów się i bądż sprawiedliwy.Tylko tyle.
Trochę tkwię w oświacie i nie słyszałam by proponował likwidacje inwestycji oświatowych. Moim zdaniem ma wiele sukcesów które nie mają właściwych w odniesieniu do innych promocji. |
# bwradny 13.09.2010 21:56 |
|
Ciekawe, czy te posty pisze sam p. Opolski (gramatyka co nieco nasuwa... a i wojskowe, władcze zadęcie podpowiada...), czy robią to (jak dotychczas) jego sekretarki - naczelnicy podległych wydziałów?
Czy ktoś mógłby wymienić 1 sukces p. O. oprócz osławionej akcji rugowania byłych nauczycieli ze szkolnych mieszkań (akcja skądinąd bardzo sensowna, tyle, że nieudana - pomieszczenie stoją puste, nic się z nimi nie robi, a dopóki byli w nich lokatorzy, placówka otrzymywała dodatkowe pieniądze; ciekawe, czy remont nieogrzewanych pustostanów będzie tańszy?) A wyborcy? Obecnie są przede wszystkim niewolnikami ordynacji. Jeśli p. O. będzie miał jedynkę, a PO nie uzyska większości, białołęcka oświata może przygotować się na kolejne 4 efektowne lata. W tej sytuacji dyr. Gęsinie dedykuję z głębi serca płynące: "Deszcze niespokojne..." |
# zakorkowany 13.09.2010 22:32 |
|
Bełkot faktycznie zbliżony do Opolskiego. wiele treści, zero sensu.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.