Forum › Białołęka
SYGNALIZACJA ŚWIETLNA
# Pingwin 23.11.2002 17:09 |
|
Całkiem niedawno "zrobiono" światła na skrzyżowaniu Strumykowa/Mehoffera/Myśliborska, które jednak co jakiś czas są wyłączane, lub mryga żółte światło. Wandale zniszczyli nawet przycisk z napisem "CZEKAJ". Ale dobrze, że te światła tam są. Przydałyby się jeszcze na skrzyżowaniu Światowida/Stefanika, gdyż tam często dochodzi do wypadków (ostatnio do śmiertelnego). Trzeba zapobiegać tym wypadkom i postawić tam sygnalizacje.
|
# Vladymir 25.11.2002 00:26 |
|
Kolorki na Strumykowej były moim postulatem, widziałem tam wiele wypadków z dachowaniem włącznie. Ich obecny stan - stale zepsute nie jest wynikiem działań chuliganów, ale fuszerki wykonawcy, którego nasza była gmina nie jest w stanie zdyscyplinować, aby poprawił niedoróbkę. Kolorki na Stefanika ponoć będą, pisało o tym "Echo". Wyadek śmiertelny był tam , a jakże, jeszczcze długo po wywiezieniu zwłok wala ł sie na poboczu czarny worek, którym bawiło się moje dziecko. Ponoć w tym wypadku uczestrniczył autobus, tam Ikarusy walą ponad 80 km/h...
|
# Vladymir 01.12.2002 00:05 |
|
W sobotniej Wyborczej Stołecznej można przeczytać obszerny reportaż o tym wypadku. Z tego tekstu dowiemy się również, jak naszą gminę traktuje ZDM: na tych peryferiach nioe opłaca się budować żadnej sygnalizacji, ale na prominęckim Ursynowie /mieszkają tam wszyscy warszawcy komuniści m.n. n a osiedlu "zatoka czerwonych świń", sygnalizację buduje się na kązdy list miekszkańca, praktycznie co 50 m.
|
# Rudal 02.12.2002 21:47 |
|
Moim zdaniem sygnalizacja przydała by się też na skrzyżowaniu Świderskiej z Porajów.Po wybudowaniu ronda przy komisariacie, ruch na ul.Świderskiej wzrósł niesamowicie zwiększając tym samym ryzyko wypadku.Od kilku dni pojawiają sie tam patrole straży miejskiej+policjant, ale nie ma ich tam przez cały czas i to jest ból.Gmina powinna to była przewidzieć i uporać się z tym już wcześniej, czyli podczas budowy ronda.Co Wy sądziecie o tej sprawie???
|
# Vladymir 02.12.2002 23:52 |
|
Kolorki na Porajów/Świderska będą jeszcse w tym roku, pisało o tym "Echo",w przedswyborczym numerze.
|
# misso 03.12.2002 10:44 |
|
Ja myślę, że oprócz (albo zamiast) budowy niektórych świateł, w wiele miejsc powinni zawitać wreszcie policjanci. Bo co z tego, że przy skrzyżowaniu Książkowej i Światowida jest wysepka i znaki ostrzegające że tam chodzą dzieci, jeśli wielu kierowców pędzi tam ze 100 km/h! Panowie policjanci, gdzie jesteście? Tak Wam się spodobała nowa siedziba, że nie jesteście w stanie jej opuścić???
|
# Piotrek z Odkrytej 03.12.2002 21:56 |
|
Faktycznie misso ma rację - policjanta jak na lekarstwo, a na pewno jest co robić.
|
# ZAUŁEK 07.05.2013 21:27 |
|
Panie tarantula01 vel Wojciech Tumasz.
Potrzeba NATYCHMIAST ZAINSTALOWAĆ SYGNALIZACJĘ ŚIETLNĄ 9z wyróżnieniem faz na lewoskręt) na skrzyżowaniu GRODZISK/GŁĘBOCKA. |
# Winnica 08.05.2013 10:12 |
|
Grodzisk Głębocka jest takie skrzyżowanie?
|
# ZAUŁEK 08.05.2013 20:15 |
|
Sprostowanie:
(jakiś chochlik wystukał GRODZISK) Skrzyzowanie LEWANDÓW/GŁĘBOCKA |
tarantula01 08.05.2013 21:53 |
|
Skrzyżowanie podlega Prezydentowi (ZDM) - zobaczymy co da się zrobić (pieniądze: ok. 100.000 zł). Ale wydzielonych faz dla lewoskrętów bez fizycznego wykonania tych lewoskrętów nie uda się zrobić. Zaś wykonanie lewoskrętów to przebudowa skrzyżowania z wykupem gruntów itp., więc kwalifikuje się jako inwestycja do realizacji przez ZMID (w budżecie miasta nie ma takiej inwestycji).
Pozdrawiam |
tarantula01 08.05.2013 21:53 |
|
Skrzyżowanie podlega Prezydentowi (ZDM) - zobaczymy co da się zrobić (pieniądze: ok. 100.000 zł). Ale wydzielonych faz dla lewoskrętów bez fizycznego wykonania tych lewoskrętów nie uda się zrobić. Zaś wykonanie lewoskrętów to przebudowa skrzyżowania z wykupem gruntów itp., więc kwalifikuje się jako inwestycja do realizacji przez ZMID (w budżecie miasta nie ma takiej inwestycji).
Pozdrawiam |
# ZAUŁEK 09.05.2013 09:23 |
|
Panie tarantula01 vel Wojciech Tumasz.
Mi nie chodziło o przebudwę skrzyżowania a pisząc "z wyróżnieniem faz na lewoskręt" miałem na myśli wydłużone czerwone na ulicy Głębockiej w kierunku północnym aby skręcającym w lewo (w Lewandów) jadącym od strony południowej umożliwić bezkolizyjny skręt. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.