REKLAMA

Forum › Wola

REKLAMA

# ybki

19.08.2015 15:15

Mam nadzieję że nie będą wycinać drzew.

# ChzW

07.09.2015 14:28

"#ybki
Mam nadzieję że nie będą wycinać drzew. "
Super, że troszczysz się o przyrodę. Przyroda przetrwa (obroni się sama). A o TYCH ludziach trzeba pamiętać. To co wydarzyło się w 1944 roku nigdy więcej nie może mieć miejsca. Należy również pamiętać że tej zbrodni dokonali Niemcy (a nie naziści) ze swoimi poplecznikami Ukraińcami.

# Szukająca Przodka

07.02.2016 13:34

Czy ktoś wie, gdzie obrcnie znajdują się słupy z nazwiskami poległych, które zdemontowano z Parku Powstańców Warszawy? ? Czy ktoś może na to odpowiedzieć? Bądź wie, gdzie o to można zapytać?
Szukająca Przodka

REKLAMA

# Bolo Chicago

14.05.2016 22:30

Będąc przejazdem znalazłem nazwisko swojego Dziadka, jakie było moje zdziwienie kiedy byłem ostatnio , pustka , same ławeczki...

# gość

30.09.2016 20:41

przecież te słupy dalej tam stoją

# Kate

02.08.2017 02:24

@ChzW
Zorientuj się jak brzmiał napis na kurhanie pozostawiony przez współczesnych tym zdarzeniom. Czy była tam mowa o Niemcach czy o faszyzmie hitlerowskim... Mówisz o cmentarzu, na którym leżą szczątki Niemców (i Rosjan), obok szczątków Polaków i Żydów. A co do "popleczników Ukraińców", Azerów i innych pomijamy? A Ty tutaj prosisz aby pamiętać, że tej zbrodni dokonali przedstawiciele jakiegoś konkretnego narodu (nie-naziści, żart? pewnie brzydzili się swastyką...). Ci ludzie zabijali innych ludzi, dlatego, że ci drudzy byli Polakami, a zwłaszcza warszawiakami oraz dlatego, że bieg zdarzeń pozwolił im czynić rzeczy niewyobrażalne. Zbrodni na Woli dokonali przede wszystkim zwyrodnialcy. I dlatego masz rację, że to nigdy więcej nie może mieć miejsca.
Pozdrawiam

REKLAMA

DominikK

15.06.2019 13:52

Ciekawy pomysł z tą http://grzegorz-michalek.pl/aktualnosci/

# gosiagosia

10.02.2020 14:42

W ogóle uwielbiam wszelkiego rodzaju rzeźby drewniane, to naprawdę świetna sprawa, poznałam ostatnio takiego artystę, i jestem tez zachwycone, polecam chociaż sobie obejrzeć na jego stronie co i jak: https://grzegorz-michalek.pl
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWola

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy