Forum › Warszawa
Sprawdzony sposób na 9 letniego niejadka
# Załamana mama 22.05.2017 09:24 |
|
Macie taki? Bo już nie wiem co zrobić :(
|
# Margatka 22.05.2017 15:44 |
|
Nie wmuszać na siłe - jak nie chce to niech nie je. Ale słodkie napoje, Kubusie, jakieś przekąski, chipsy, ciastka, fast foody - tego w diecie dziecka nie może być W OGÓLE. W ogóle nie kupuj, nie trzymaj w domu, nie nagradzaj tak dziecka. Jak zgłodnieje, to dawaj normalny obiad. Nie chce jeść - niech się powścieka i niech nie je. Nie reaguj. Dawaj dużo napojów do picia, żeby się nie odwodnił - ale nie słodzone, a samodzielnie zrobiony kompot ze świeżych owoców albo sok wyciśnięty z owoców. Najważniejsza jest konsekwencja.
Ale w domu też nikt nie powinien jeść tych słodkich rzeczy, bo dziecko będzie brało przykład z dorosłych. Więc cała rodzina na warzywach, rybie, ryżu, pieczywo tylko ciemne, bez jakichś napompowanych bułek z roczną datą ważności. |
# Karolina Sz 23.05.2017 11:05 |
|
Świetny sposób podałaś, naprawdę. Dodam jeszcze od siebie, że ja nauczyłam się robić pizzę. Zdrową, domową, w której przemycam warzywa, ryby czy mięso. Wbrew pozorom to nie takie trudne. http://naturalniezdrowe.pl/maki/119-maka-gryczana-pelnoziarnista-1kg.html na ciasto, do którego np możesz też dodać otrębów czy lnu... Poeksperymentuj trochę a Twojemu niejadkowi na pewno spodoba się taka odmiana :)
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.