# dziwnerzeczy 26.03.2012 13:47 |
|
dobrze że w końcu ktoś zauważył problem psów a raczej problem z ich właścicielami. Psy bez smyczy i kagańców są teraz wszędzie i do ludzi nie dociera że to jest niebezpieczne. Spotykasz takiego w windzie z wielkim psem, zwracasz uwagę i słyszysz albo głupie tłumaczenie że to taki miły i spokojny piesek albo mniej miłą odpowiedź żeby się odwalić i zająć własnymi sprawami. Mało to już było wypadków z psami które kogoś zaatakowały?? Ale widać w Polsce skuteczniej jest podnosić argument ochrony dzikich zwierząt...
|
# kas 27.03.2012 14:15 |
|
w takim razie gdzie psy mają biegać? Krótki spacer na smyczy wkoło bloku i powrót...
|
# Gościu 28.03.2012 11:36 |
|
Dokładnie tak, cały czas na smyczy! Może gdyby policja i straż karały bezwględnie za łamanie prawa, przyszli i obecni posiadacze psów zastanowiliby się trzy razy przed zakupem psa, co moga temu zwierzęciu zapewnić mając np. kawalerkę w bloku.
|
# bialanka 29.03.2012 17:59 |
|
Popieram. Jak największe kary za puszczanie psów m.in. w lesie bielańskim. To co się tam dzieje to istna plaga.
|
# lukasz 04.04.2012 10:22 |
|
sami się na smycze powiążcie!
jak się ma dobrze ułożonego psa to biega grzecznie wokół właściciela i nic nikomu ani niczemu nie zrobi! Nawet jakbym miał dom z ogrodem to i tak bym z psem do lasu chodził żeby się wybiegał... |
# Joo 12.04.2012 19:54 |
|
Psy wyprowadzamy na smyczy i w kagańcu i SPRZĄTAMY PO SWOICH PUPILACH! Taki przepis obowiązuje w Warszawie, tyle, że jest to prawo tylko na papierze, bo nikt, albo prawie nikt tego nie egzekwuje. Ale właściciel, który liczy się z innymi tego przestrzega !
A poza tym nie ma przymusu mieszkania w mieście, można sie przenieść ze swoim pieskiem na wieś, gdzie wybiega się dowoli. |
# Wienio 20.03.2015 13:31 |
|
#Gościu napisał(a) 28.03.2012 11:36 Sram na ciebieDokładnie tak, cały czas na smyczy! Może gdyby policja i straż karały bezwględnie za łamanie prawa, przyszli i obecni posiadacze psów zastanowiliby się trzy razy przed zakupem psa, co moga temu zwierzęciu zapewnić mając np. kawalerkę w bloku. |
# Wienio 08.07.2015 15:55 |
|
Leje na to moczem. Dlaczego odbiera się psu możliwość psiej przyjaźni i zabawy. Jak ktoś się boi to niech odejdzie
|
# wienio 07.10.2015 11:52 |
|
Walić paranoik ów. Wolność dla psów
|
# Gość 28.10.2015 09:25 |
|
Las to dom dzikich zwierząt, a nie psów. Karać ! A o kontrolach nie uprzedzać, jak wyżej.
|
# Wienio 06.02.2016 14:56 |
|
Jesteście chorzy paranoicy a ja leje na was i tyle
|
# społeczniak 07.02.2016 23:06 |
|
Pies w mieście to kaganiec i smycz obowiązek!!!! Nie ma tłumaczenia że łagodny, nikogo nie ugryzł itp. Karać finansowo i to mocno!!!!
|
markus 28.02.2016 13:24 |
|
Mój pies nie gryzie - jak to słyszę to odpowiadam, że ja kiedyś nie piłem, a zacząłem :)
|
# Zaba 26.08.2017 08:10 |
|
Dokładnie sami się powiazcie.Co za ludzie...podejrzewam że zgnili od środka i sfrustrowany na zewnątrz.Chcesz spokoju wyprowadza się na bezludną wyspę .Tam może osiągniesz wymarzony spokój ...chociaz nie bo może jakieś zwierzątko Ci zakłóci
|
# ata 28.08.2017 10:47 |
|
Oczywiście w lesie psy powinny być zabezpieczone na smyczy. Ale w mieście, wbrew obiegowej opinii, nie ma obowiązku trzymania wszystkich psów na smyczy i w kagańcu. Tylko psy ras niebezpiecznych powinny być tak prowadzone. Pozostałe psy mogą być, zgodnie z prawem, luzem. O ile oczywiście nie atakują ludzi i zwierząt. Uważam, że to ważne, bo ostatnio właściciele spokojnych psów też są niesłusznie atakowani. Szanujmy się nawzajem - spokojne psy naprawdę nie są problemem, szczególnie jeśli ich właściciele za nimi sprzątają.
|
# sandacz 01.09.2017 15:12 |
|
posiadanie psa kiedy mieszka sie w bloku to delikatnie mówiąc brak rozsasądku. Poza tym pies na smyczy powinien być nawet dla własnego bezpieczeństwa. kiedyś taki luzak podbiegł do mojego psa prowadzonego na smyczy no i oberwał . Nie każdy pies toleruje pobratymców których nie zna. Od lat w moim domu są psy, na ogół owczarki niemieckie. Mają do pobiegania sporą działkę wokó domu, mieszkają w domu, a na spacer poza swój teren tylko na smyczy.
|
# Jeep 01.09.2017 16:20 |
|
#sandacz napisał(a) 01.09.2017 15:12 Większego debilizmu dawno nie czytałem....posiadanie psa kiedy mieszka sie w bloku to delikatnie mówiąc brak rozsasądku. |
# sandacz 02.09.2017 12:47 |
|
Taaa, pies w bloku ma idealnie. W małym mieszkanku, bez możliwości codziennego wybiegania się do woli. Rewelacja, dla psa i właściciela. Widzisz, jak mój pies chce sie załatwić to mu tylko drzwi otwieram, jak chce sobie pobiegać to ma 1000m2 działki. W bloku tez tak jest?
|
# Tadek 03.09.2017 14:21 |
|
#sandacz napisał(a) 01.09.2017 15:12 Pełno sierści w domu, smród psa, wielkie klocki na działce.....delikatnie mówiąc brak rozsądku ...posiadanie psa kiedy mieszka sie w bloku to delikatnie mówiąc brak rozsasądku. Poza tym pies na smyczy powinien być nawet dla własnego bezpieczeństwa. kiedyś taki luzak podbiegł do mojego psa prowadzonego na smyczy no i oberwał . Nie każdy pies toleruje pobratymców których nie zna. Od lat w moim domu są psy, na ogół owczarki niemieckie. Mają do pobiegania sporą działkę wokó domu, mieszkają w domu, a na spacer poza swój teren tylko na smyczy. mały pies typu York z włosami zamiast cuchnącej sierści |
# sandacz 06.09.2017 15:35 |
|
Tadek, po psie sie sprząta, psa sie czesze, a jak komuś pies śmierdzi to nie powinien go posiadać bo to oznacza, że on zwierząt nie lubi. Cóż niektórzy mają sterylne mieszkania tylko sumienia co nieco zasrane.
|
# ... 07.09.2017 15:04 |
|
#sandacz napisał(a) 01.09.2017 15:12 Panie Sandacz, czy czyta Pan czasem to co Pan pisze. Od kiedy posiadanie psa w mieszkaniu to brak rozsądku. Rozumiem że odziedziczył Pan hektary po rodzinie i nie musi Pan mieszkać w blokowisku - nie musisz się Pan tym chwalić. Albo nie musi Pan spłacać kredytu na mieszkanie.posiadanie psa kiedy mieszka sie w bloku to delikatnie mówiąc brak rozsasądku. Czy posiadanie psa typu York czy Maltańczyk to brak rozsądku ? Czy te pieski muszą mieć tysiące metrów działki do wybiegu ?? Zgadzam się że Owczarek Niemiecki czy Belgijski w bloku to nieporozumienie. Ale generalizowanie że pies w bloku to brak rozsądku ..cóż głupota. Każdy ma punkt widzenia w zależności od punktu siedzenia... |
# sandacz 08.09.2017 09:49 |
|
Każdy pies musi się załatwić, każdy pies musi się wybiegać, każdemu psu potrzebna jest przestrzeń, nie małe mieszkanko w bloku na którymś tam piętrze.
|
# Jeep 10.09.2017 09:37 |
|
#sandacz napisał(a) 08.09.2017 09:49 Wprowadzić obligatoryjny zakaz trzymania psów w mieszkaniu. Pies nie może się załatwić, wybiegać, siedzieć w bloku na którymś piętrze. Żena na maxa. Lol.Każdy pies musi się załatwić, każdy pies musi się wybiegać, każdemu psu potrzebna jest przestrzeń, nie małe mieszkanko w bloku na którymś tam piętrze. |
# sandacz 13.09.2017 10:15 |
|
Oczywiście, może. tylko czy to jest dobre dla psa? No i właściciel schodzący z psem z któregoś tam pietra i puszczający psa luzem, bo wybiegać się musi. Szczekanie na cały blok tez jest dobre dla sąsiadów. Tak na marginesie, ciekaw jestem ilu trzymających psy w blokach sprząta po nich to co zostawiają na trawnikach i chodnikach.
|
# Jeep 13.09.2017 12:17 |
|
#sandacz napisał(a) 13.09.2017 10:15 Ludzie robią o wiele większy syf wokół siebie niż właściciele którzy nie sprzątają po swoich pupilach. Chciałbym aby na trawnikach były tylko psie kupy zamiast puszek, butelek, worków foliowych i dzikich wysypisk w lasach czy rezerwatach...Tak na marginesie, ciekaw jestem ilu trzymających psy w blokach sprząta po nich to co zostawiają na trawnikach i chodnikach. Pies chociaż ma odruch zakopywania nieczystości, człowiek niekoniecznie. |
# Jepp 25.09.2017 21:02 |
|
Weź Pan zobacz jaki syf robią ludzie w Parku Lindego. Artykuł na portalu WawaLove. I dalej Pan twierdzisz że psia kupka jest gorsza od puszek, petów, butelek po wódce itd
|
# Daniela 02.01.2018 13:17 |
|
Trzeba uważać na swoich ulubieńców, bo jakiś zwyrodnialec trutkę na Bielanach rozrzuca.
|
LINKI SPONSOROWANE