Forum › Białołęka

segregacja śmieci
| # mania 08.02.2009 19:38 | |
| dostałam nowe wyliczenie czynszu. oczywiście wzrosło, ponieważ MPO podniosło ceny za wywóz, spalanie i utylizację. Ciekawe, dlaczego żadna ze spółdzielni czy wspólnot nie zakupi (chociażby częściowo finansowane przez mieszkańców) pojemniki na segregację - po jednym komplecie na klatkę schodową. Jeśli odbiór śmieci byłby tańszy, to po co przepłacać w czynszu, jak można segregować, kupić pojemniki, a potem mniej płacić? | |
| # duzy 08.02.2009 22:04 | |
| A ja jestem ciekaw dlaczego chca zrobic naliczenie od smieci wzgledem metra kwadratowego mieszkania, a co ma jedno do drugiego? | |
| # mania 08.02.2009 23:01 | |
| tyle, że zapłacisz drożej | |
| # maximorum 09.02.2009 16:17 | |
| bo nasza ukochana spółdzielnia RSM Praga ma większość mieszkań o powierzchni ok 60 m2 więc będzie ciągnęła niezłą kasę. Nasz super spółdzielnia nalicza jeszcze od metra m.in -oświetlenie -utrzymanie czystości -działalność społeczno-kulturalną -koszty administrowania -ogrzewanie c.o. a planuje oprócz śmieci naliczać w taki cudowny sposób także windę | |
| # cobra22 10.02.2009 19:57 | |
| A śmieciara, przyjeżdża i ładuje wszystko do jednego kotła. | |
| # mania 17.02.2009 16:56 | |
| No właśnie, Cobra, może w końcu czas to zmienić. Mamy przecież Radę Osiedla. Na Porajach, to nawet w niej zasiada sławny burmistrz Kaznowski... | |
LINKI SPONSOROWANE
Personalizowane gadżety reklamowe 
GiftDesign.pl
Szukasz kursów do matury? Poznaj sprawdzone 
Kursy Maturalne w Warszawie

Zapraszamy na zakupy

Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
      Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.