Forum › Białołęka
segregacja śmieci
# mania 08.02.2009 19:38 |
|
dostałam nowe wyliczenie czynszu. oczywiście wzrosło, ponieważ MPO podniosło ceny za wywóz, spalanie i utylizację. Ciekawe, dlaczego żadna ze spółdzielni czy wspólnot nie zakupi (chociażby częściowo finansowane przez mieszkańców) pojemniki na segregację - po jednym komplecie na klatkę schodową. Jeśli odbiór śmieci byłby tańszy, to po co przepłacać w czynszu, jak można segregować, kupić pojemniki, a potem mniej płacić?
|
# duzy 08.02.2009 22:04 |
|
A ja jestem ciekaw dlaczego chca zrobic naliczenie od smieci wzgledem metra kwadratowego mieszkania, a co ma jedno do drugiego?
|
# mania 08.02.2009 23:01 |
|
tyle, że zapłacisz drożej
|
# maximorum 09.02.2009 16:17 |
|
bo nasza ukochana spółdzielnia RSM Praga ma większość mieszkań o powierzchni ok 60 m2 więc będzie ciągnęła niezłą kasę.
Nasz super spółdzielnia nalicza jeszcze od metra m.in -oświetlenie -utrzymanie czystości -działalność społeczno-kulturalną -koszty administrowania -ogrzewanie c.o. a planuje oprócz śmieci naliczać w taki cudowny sposób także windę |
# cobra22 10.02.2009 19:57 |
|
A śmieciara, przyjeżdża i ładuje wszystko do jednego kotła.
|
# mania 17.02.2009 16:56 |
|
No właśnie, Cobra, może w końcu czas to zmienić. Mamy przecież Radę Osiedla. Na Porajach, to nawet w niej zasiada sławny burmistrz Kaznowski...
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.