Forum › Bemowo
# zjelonek 26.08.2016 13:51 |
|
"projektanci nie pomyśleli o interesie pieszych i nie zbudowali prowadzących na estakadę schodów" - jak ja to pamietam to schody były , takie jak są do dziś od strony osiedla Przyjaźń , od strony Górc zostały przykryte nasypem drugiej jezdni Górczewskiej jakieś 15 lat temu a nowych nie zrobiono.
|
# Bojar 28.08.2016 22:37 |
|
Może warto by pomyśleć, po wybudowaniu schodów, o uruchomieniu przystanku o nazwie np. GRODKOWSKA albo Budy? Do przystanku Konarskiego jest z le środka Gorc ok. 1 km.
|
# Bozydar 30.08.2016 11:35 |
|
I ktoredy mialby jezdzic ten autobus? Mialby niby skrecac z Gorczewskiej w osiedle?
|
# Miau 30.08.2016 18:12 |
|
Jeszcze bardziej atrakcyjna byłaby nazwa przystanku PSIE BUDY...
|
# Bojar 07.09.2016 22:47 |
|
Myślę, że najprostszym ułatwieniem i skróceniem dojścia mieszkańcom osiedla byłoby, gdyby autobus jadąc z centrum mógłby się zatrzymywać na Górczewskiej przy nowo pobudowanych schodach. Skróciłoby to trasę o ok. 0,5 km dla mieszkańców np. Strońskiej itp.
Poza tym uważam, że rzeczywiście mógłby dodatkowo jeździć po osiedlu Górce Nowe mały autobus z częstymi przystankami dowożąc pasażerów do większych węzłów przesiadkowych, np. Ratusz Bemowo. Jest to tylko luźno rzucona koncepcja do rozważenia. |
# starsza pani 13.09.2016 11:16 |
|
Ja tam uważam, że przez tory jest szybciej i nie trzeba się wspinać. Powinni zrobić bezpieczne przejście ptrzez tory. Schody na wiadukt są od dawna od strony osiedla Przyjaźń.
Żadna łaska, tylko utrudnienie i wyrzucanie pieniędzy. |
# Matek 22.09.2016 17:30 |
|
Wystarczyłoby zrobić zatoczki na szczycie wiaduktu i przystanek na żądanie.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.