Forum › Warszawa
# bodo 30.08.2018 15:53 |
|
Rowerzyści w autobusach=udręka kierowców i pasażerów.
|
# kornel 30.08.2018 18:37 |
|
E tam, wiele razy widziałem jak kierowca tylko przez złośliwość wypraszał rowerzystę, choć było mnóstwo miejsca jeszcze. Taki sam złośliwy jak ten co nie chciał otworzyć podjazdu dla niepełnosprawnego. Była jakiś czas temu afera w związku z tym. Dziwne, że kierowcy nie przeszkadzają wózki w kratę zagradzające wszystkie przejścia w autobusie, grożące bezpieczeństwu, a rower na miejscu wózków - bez wózków już tak.
|
# kornel 30.08.2018 18:40 |
|
Często kończy się ścieżka rowerowa i nie ma jak przejechać, zaczyna się burza, albo ktoś złapał gumę, lub zwyczajnie stracił siły lub źle się czuje i wtedy jedzie z rowerem.
|
# kelner 30.08.2018 21:58 |
|
Jak złapał gumę to niech uważa, bo może dziecko zrobić...
|
# Kuba0000 31.08.2018 18:38 |
|
Kierowca cham. Bo nie zabiera roweru. Bo nie puszcza na pasach. Bo wjeżdża na skrzyżowanie na późnym żółtym świetle. Bo trzeci wózek dziecięcy w autobusie mu przeszkadza. Bo pies bez kagańca. A mógłby przecież zaryzykować, nie martwić się konsekwencjami i zdrowiem pasażerów i zgadzać się na wszystko. W końcu każdy dobry pracownik ryzykuje ku zadowoleniu klienta
|
# MetalowyKurczak 31.08.2018 19:52 |
|
jeśli wchodzę do autobusu z rowerem (i kierowca nie protestuje, bo jest miejsce) to ZAWIERAM Z MZK UMOWĘ (przez skasowanie biletu), że DOWIEZIE MNIE DO TEGO PRZYSTANKU, DO KTÓREGO CHCĘ! jakim prawem mam więc ustępować miejsca komukolwiek?! jeśli wejdzie kobieta z dzieckiem, mogę się oczywiście przesunąć, ale dlaczego mam wysiadać z autobusu? co to jest?! gdzie równouprawnienie?
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.