Forum › Bemowo
# Antyblazen 17.03.2017 10:09 |
|
Doktur Błazen Pobożny się rozsierdził!
|
# SM Rozogi 17.03.2017 14:34 |
|
Zacznijmy od tego, ze na Siemiatyckiej potrzeba zmiany kierunku ruchu .Sprawa poruszona przez rady 3 blokow, a urzad dzielnicy olewa problem. Moze Echo na ten temat cos napisze, hmmm?
|
# Czytelniczka 18.03.2017 13:01 |
|
Jeśli mowa o ulicach osiedlowych, to mieszkańcy Borowej Góry apelują o ponowne zamknięcie wyjazdu na Brygadzistów.
|
# Dwakółka 19.03.2017 22:37 |
|
Proponuję autorowi, aby - zanim coś napisze - udał się w teren. Na ulicy Kossutha wyznaczenie bezpiecznego kontrapasa rowerowego będzie możliwe dopiero po ustanowieniu i wyegzekwowaniu tam zakazu parkowania samochodów. Już widzę, jak mieszkańcy się z tego cieszą...
A ta fotka na początku artykułu to raczej z Jelonek chyba nie jest? |
# ŻelaznA 20.03.2017 09:09 |
|
" kontrapasy rowerowe albo po prostu znaki "zakaz wjazdu - nie dotyczy rowerów". To tzw. kontraruch."
Kontraruch bez wytyczenia kontrapasów to kontra zdrowemu rozsądkowi. To jest proszenie się o wypadek z udziałem rowerzysty (zderzenie czołowe z samochodem, ciekawe kto będzie bardziej poszkodowany). |
# Dyabeł z Lasu Bemowskiego 20.03.2017 15:27 |
|
#ŻelaznA napisał(a) 20.03.2017 09:09 To podparte statystykami wypadków czy wyssane z palca? Skąd absurdalny pomysł, że przy doskonałej widoczności i prędkości 30 km/h kierowca zechce pojechać na czołówkę z rowerzystą?Kontraruch bez wytyczenia kontrapasów to kontra zdrowemu rozsądkowi. To jest proszenie się o wypadek z udziałem rowerzysty (zderzenie czołowe z samochodem, ciekawe kto będzie bardziej poszkodowany). |
# dar 20.03.2017 17:09 |
|
Rowery do lasu.
|
# Czytelniczka 21.03.2017 14:11 |
|
Na Puszczy Solskiej i Sucharskiego nie ma dobrej widoczności. Ulica prowadzi po łuku i dodatkowo na połowie szerokości stoją zaparkowane samochody. Czy objechanie górki stanowi taki problem? Nie sądzę.
|
# ŻelaznA 22.03.2017 11:29 |
|
=>Dyabeł
"To podparte statystykami wypadków czy wyssane z palca?" To po(d)parte obserwacjami z Woli, gdzie zrobiono coś takiego na ulicach sąsiadujących z budową metra. "Skąd absurdalny pomysł, że przy doskonałej widoczności i prędkości 30 km/h kierowca zechce pojechać na czołówkę z rowerzystą" Nie przy doskonałej widoczności (i na prostym odcinku, gdzie obaj się widzą), tylko przy skrzyżowaniu, czyli w miejscu, gdzie jeden pojazd wjeżdża w tę ulicę (lub z niej wyjeżdża) i trafia na pojazd jadący w przeciwnym kierunku. Przestrzeganie limitu 30/h to odrębna kwestia. W widzianych przeze mnie sytuacjach na szczęście samochody z racji bliskości skrzyżowania faktycznie jechały powoli. |
# yelonkers 22.03.2017 12:40 |
|
Dęta sprawa pod budżet partycypacyjny. Ja rozumiem żeby te jednokierunkowe były długie i bez opcji skrętu, ale przy gęstej siatce ulic? Nigdy nikt nie miał problemu aż do teraz. Hehehe.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.