REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Radny Opolski

# zawodowiec13

05.09.2005 00:39

Czy znacie Pana Opolskiego?
Władał osiedlem przy Pajdaka, stając na czele Rady osiedla a nastepnie nie dał sie odwołać pomimo, że nie otrzymał wraz z całą radą absolutorium.
Czy działanie związane z funkcjonowaniem parkingu strzeżonego przy Pajdaka i co za tym idzie Stowarzyszenia Parkingowego sa w pełni legalne?
Zarząd stowarzyszenia którego w żaden sposób nie sposób zmienić od 10 lat tak jak i Rady osiedla.
Czekam na ciekawe pomysły w jaki sposób można ukrucić władze ludzi którzy po tylu latach nieudolnego działania w strukturach rady osiedla chcą zawładnąc wspólnotami znajdujacymi sie w obrebie osiedla przy Pajdaka.

# ktoś

05.09.2005 13:38

Może macie jakies swoje wewnetrzne sprawy, ale patrząc z nieco wyższej perspektywy, oceniam tego Pana bardzo dobrze. Pajdaka to jedna z najlepiej działajacych rad osiedlowych. A z tego co wiem AO doprowadział do tego, że mogliście "za darmo" wykupic swoje mieszkania. To malo? Całe społeczeństwo musi płacić ceny rynkowe, a Wy za nic zostaliscie właścicielami mieszkań tylko dlatego, że jesteście byłymi lub czynnymi żołnierzami. Ja na waszym miejscu nie burzyłbym się przeciwko AO.

# zawodowiec13

05.09.2005 17:54

Nie mam pojęcia z jakiej perspektywy patrzysz ktosiu na osiedla Pajdaka i Pana Opolskiego. Czy najlepiej działająca rada osiedla?... ciekawe zaprosiłbym Cię tutaj gdy administratorem była Wojskowa Agencja Mieszkaniowa i na wszystko miał wpływ Pan Opolski. Może mieszkasz w tym samym bloku co Pan Opolski wiec widzisz to inaczej. Ja powiem to w ten sposób. Kilka lat temu przygotowano klatki schodowe w bloku do remontu, wyrównano pęknięcia oklejono drzwi folią...i nagle okazało się że to nie ten blok. Miał być remontowany blok w którym mieszka radny. wobec tego zostawiono syf na scianach i rozpoczeto wszystko od początku. Wywalone pieniądze bo Pan radny chciał mieć ładnie.
Co do kupna mieszkań za darmo to jestes mój przedmówco w strasznym błedzie. To, że kupilismy 10-cio letnie mieszkania z bonifikata to nie zasługa Pana Opolskiego tylko sprawa ustawy o zakwaterowaniu Sił Zbrojnych RP. (Na marginesie Pan ten jako pierwszy kupił mieszkanie "za darmo". Gdybys popatrzył na osiedle obok przy Stefanika w którym tez mieszkania zostały wykupione "za darmo" zobaczysz, że Pan Opolski niemiał z tym nic wspólnego a wręcz przeciwnie próby narzucania swojej osoby mieszkańcom tamtego osiedla spełzły na niczym. Po prostu podziękowano temu Panu i nie chciano mieć z nim nic wspólnego. Tak apropo nie tylko w wojsku przysługują prawa do wykupu mieszkania służbowego ze zniszkami. Zajrzyj do przepisów dotyczących mieszkań zakładowych.
Widze, że zbyt mało wiesz o tym jak funkcjonuje Rada osiedla w osiedlu przy Pajdaka. Słyszałeś o rozliczaniu pieniędzy na oświadczenie !!! Czy według Ciebie stowarzyszenie może osiągać zyski a jednocześnie wydawać pieniądze duże pieniądze rozliczając je jako wydatki inne (kwota ok. 30 tyś zł)???
W takiej sytuacji nie chetnie oddamy Pana Opolskiego wraz z jego ciemnymi interesami w Twoje ramiona. Mam nadzieje tak jak i inni mieszkańcy, że wreszcie uda się pozbyć zasiedziałego radnego, który wszelkie normy i przepisy ma w nosie.

REKLAMA

# karol

06.09.2005 20:46

Zawodowiec-zawodowiec.
Skąd tyle fauszu w tOBIE.Mieszkam na tym osiedlu 10 lat.Co bys nie powiedział motorem wszystkich poczynan jest Pan Opolski.Pamietasz jak było?Masz pamiec ?Bloto i syf.Tyś zebral ludzi i posadzil zielen czy on z Radą Osiedla.Zrobił .To pierwsze.Płotki wokól bloków to Tys zrobil -czy On. Informator osiedlowy któy wydają ponad 5 lat z Łukasikiem to Ty wydajesz -czy oni ?.Parking z prawdziwego zdarzenia (najlepszy na Bialolęce ) to Ty zorganizowaleś -czy on z Radą .Przypomnę Tobie że najtańszy (40 zł za miesiąc ).Pokaż że istnieje podobny i gdzie ? Jesli masz trochę poczucia wstydu to zapytaj się mieszkańców co robił by prywatyzacja sięgnela to osiedle. Nie pamiętasz kto to organizował -to wlasnie ON. Nie kłam że ktoś z tego osiedla dostał mieszkanie za darmo,powinienes znać przepisy. Wstyd mi tylko że ubliżasz w niewiedzy.Wstyd.
Poza tym powiem coś więcej.
Życzę sobie by takich Opolskich było więcej.To oni mogą zmienić ten nasz grajdołek Białołęke.Nie sa związani tak jak inni ukladami. W moim odczuciu może Tobie nie podobać się jego gęba ,przynalezność przynalezność partyjna (jest w SLD ) ale jest sobą .To trzeba cenić. Ja oceniam go bardzo pozytywnie ,tak jak wielu nie tylko na jego osiedlu. Spójrz z dystansu i w ocenie bądż solidny.

# Także sympatyk

07.09.2005 18:51

Do zawodowca !!!Cos Tobie się pomylilo.Słyszałeś że dzwonią ,ale tak dokładnie to nie wiesz skąd.To normalka kiedy jakieś Twoje interesy nie są wspólnymi z kimś tam.Powołujesz się na to że Opolski wstrzymał remonty bo się coś mu nie podobało.Prawda jest prozaiczna.Nic mu było do tego.WAM zrobił malowania w tych niskich blokach i póżniej mieli malować w dużych.Okleili klatkę nie tą gdzie on mieszka (to fakt którego nie myl )a póżniej skończyli na zwinięciu interesu -z powodu braku środków.W tych blokach mieszkają od niego o wiele wyżsi co do możliwości.I pamiętaj że jeśli się komuś mówi że robi ciemne sprawy to ponosi się odpowiedzialność.Mieszkam przy Stefanika i znam go dłużej i może lepiej niż Ty.

Matka_Sławka_z_Gdańska

08.09.2005 00:55

Stare pokolenie polskich trepow, to jest tez ciekawa kategoria ludzi... zazwyczaj charakteruje ich rodowod robotniczo-chlopski, ale blizej jest tym ludziom do kretynow, niz do ...nie, he, he... niz do bandytow. Dlaczego ? Pasmatritie Druzja na Centralnym Cmentarzu Polnocnym. Tam wsie Pulkowniki wierzace ! Nagle Wierzace ! K... wa wsie ani katolickie bardziej niz ustawa przewiduje...Tacy bandyci ! Tacy bandyci.... !

REKLAMA

# syn takiego

08.09.2005 13:37

Matko, Matko-Twój ojciec także pochodzi z robotników.Inteligencji po wojnie tyle było co kot nasikał .Księża ,ministry to sojusz robotniczo- chłopski.Daj im spokój.Gdyby władza ludowa nie goniła do pracy to co Ty chłopie byś prywatyzował ?????????
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe