REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

PRZEPOWIEDNIA KOZŁOWSKIEGO

# piotrek

06.10.2006 22:53

PRZYKRO MI O TYM MÓWIĆ.......MÓJ ARTYKUŁ Z POPRZEDNIEGO "ECHA" JEST ODZWIERCIEDLENIEM BIAŁOŁĘCKIEJ RZECZYWISTOŚCI.
NIE BĘDĘ MÓWIŁ, KTO, CO I JAK, BO NIE...BO MAM ZASADY.
GDZIEŚ TAM ZAPROPONOWANNO MIĘ GOOD PLACE- BIORĄCE!!!!
OK!!! FAJOSKO, ALE PRZYBYŁ DO MNIE (MYŚLAŁEM, ŻE KOLEGA) ZA 2 DNI I ZAPROPONIOWAŁ MI DOBRE MIEJSCE NA LIŚCIE, , PEWNIE TEŻ BIORĄCE.
PONIEWAŻ BYŁ TO KOLEGA, KTÓREGO SZANOWAŁEM BARDZIEJ NIŻ INNYCH ZNAJOMYCH, WIĘC PODJAŁEM DEC., IŻ IDĘ Z WAMI, BOWIEM KOLEGA BLIŻSZY, NIZ ZNAJOMY.
ZA JAKIS CZAS DOWIADUJĘ SIĘ, ŻE "ZMIENIŁO SIĘ" I LĄDUJĘ GRUBO NIŻEJ...
NO..LISTY U ZNAJOMYCH ZAMKNIĘTE,A JA NA LODZIE!!!
1.Lata społecznej pracy, którą wielu karierowiczów wyciera sobie tyłek nic nie znaczy...
2. Słowo dane nic nie znaczy..
AMBICJA I HONOR PODPOWIEDZIAŁY MI...DAJ SOBIE SPOKÓJ , SKORO OSZUKUJĄ CIĘ W PRZEDBIEGACH , TO ZNACZY , ŻE OSZUKAJĄ CIĘ I POTEM..
Nic nie znaczą osiagnięcia, chęci, zapał...liczą się układy, naciski z góry, swojaki(BMW), itd, itp.
Przykro mi to mówić, ale w polityce(bo takie mamy listy na radnych), największy lizodup ma najlepsze miejsce..
Dlatego zrezygnowałem z kandydowania na radnego...niech cieszą się spadochroniarze, zdrajcy i lizodupy.
"BOSO, ALE W OSTROGACH".
PIOTR KOZŁOWSKI

# niekandydujacy

06.10.2006 23:06

Dlatego uznałem gdzies w czerwcu ze kandydowanie w tych wyborach mija sie z celem ... mysle frekwencja ok. 20 proc. da duzo do myslenia decydentom i moze nastepne beda juz wiekszosciowe. Szkoda ze nie rozumieja tego mlodsi koledzy, ale maja jeszcze czas.
ps. A lista na ktorej nie ma Piotra stracila ok 150 glosow

Matka_Sławka_z_Gdańska

06.10.2006 23:25

Wez sobie taborek, sznurek, mydlo i rolkie lygniny. Zakrec petle, natrzyj mydlem po zakolu i zdejmij zyrandol. Zaczep sznur z petla o hak. Wez taborek. Wejdz na niego. Rozepnij spodnie i wsadz sobie rolke ligniny w gacie *. Rozloz rowno. Tak mniej wiecej pol rolki wsadz sobie pod fiuta, a pol pod tylek. Zapnij naszki .
Zaloz petle. Zacisnij. Wykop taboret. Ha, ha, ha... i zadyn-n-n-daj !
Bzdziuuuu - mmmm - yyynnnt ....
I lej pod siebie. I rob pod siebie. I zdechnij ...
W koncu ! Zdechnij !
'' Dlatego zrezygnowałem z kandydowania na radnego...niech cieszą się spadochroniarze, zdrajcy i lizodupy ''
Ha, ha, ha....

* ) - nie zabrudzisz koles parkietu i nie trzeba bedzie sprzatac.

REKLAMA

# Bartek W.

07.10.2006 07:57

Dlatego, aby uniknąć rozczarowań (ludźmi), udałem się do apolitycznych. Problemem jest to, że ludzie kierujący lokalnymi partyjkami starają się zgrywać polityków, a przecież mają być po prostu rzecznikami lokalnej społeczności. Szkoda, że wielu myślli tylko o samorządzie w charakterze trampoliny politycznej. Szkoda, że lokalni liderzy partyjni nie potrafią skutecznie forsować apolitycznych rozwiązań samorządowych u swoich szefów...

# Wał wislany

07.10.2006 15:24

Nie zgrywaj sie Bartku W..lodkowski.Rzucaj nazwiskami jak grochem kogo widzisz na tej trampolinie politycznej .Tych z ktorymi chciales wcześniej czy tych apolitycznych teraz.Napij sie octu ( wzmaga apetyt ) spojrz na tego lidera kóry umieścił swoją fotkę tu na forum i bądż dzielny -nazwiskami a nie tak jak Piotr dyndał dryfując nie wiadomo gdzie.Smoczyński bohater odnowy po raz czwarty.Nie potrafi inaczej żyć.Przegrana to jego WIELKA TRAGEDIA.Tego się boi.Koniec famfar ,prasy,obiecywanek-koniec.I do tego konca trzeba doprowadzić.

# B.W>

08.10.2006 06:48

To straszne, ale tym razem się nie zgrywam.

REKLAMA

# Piotr Dąbrówka W

08.10.2006 18:17

Pan B.W sie nie zgrywa on po prostu nie posiada elementarnej wiedzy o tym jak działa samorząd i jak będzie trzeba przeforsowac najkorzystniejsze rozwiązania dla Białołeki w Radzie Miasta Warszawy i u Prezydenta.
Zreszta ugrupowanie z którego kandyduje (nie) Gospodarnośc, podobnie jak w tej kadencji, niewiele będzie mogło zrobic dla dobra Białołęki bo nie będzie miało swoich radnych w Radzie Warszawy.
Jedno im trzeba przyznac, przez 12 lat obiecywanie opanowali do perfekcji.
Platforma Obywatelska w Warszawie i na Białołęce przedstawiła jasny program dla całego miasta i dla każdej dzielnicy.
Za chwilę program PO dla Białołęki będzie go można przeczytac na www.pobialoleka.waw.pl, a juz mozna na www.jaworski.waw.pl
Życzę odwagi innym ugrupowaniom i kandydatom na Radnym (Panie Bartku) w przedstawieniu konkretnego programu dla Białołęki a nie pustych obietnicach.

# Maciek

08.10.2006 18:46

Na przykład w książce Pani HGW jest obiecana ulica Ceramiczna, która właśnie się buduje, albo czytelnia Nautilius na Pancera, która jest już zaprojektowana i zaplanowana w budżecie bibiliotek na 2007, a także budowa gimnazjum przy ul. Ostródzkiej (projekt już dawno zrobiony, teraz ogłaszany jest przetarg na wykonawce, kasa zaplanowana na 2007/08).
Potrze D. Nie miej złudzeń. Nie macie żadnego programu, tylko zlepek planików grzecznie doręczonych przez lokalnych działaczy do centrali. A lokalni działacze z Białołęki zaplanowali dokładnie to samo, co Smok. Tylko nie rozumiem dlaczego nie wiedzą, że Smok część z tych planów już realizuje.

# Piotr Dąbrówka W

08.10.2006 19:00

Macku - widzę, że Gospodarnosc dobrze sie przygotowywuje i szczegółowo przeanalizowała program HGW.
To zeby kasa na budowe niezwykle potrzebnego Gimnazjum na Ostródzkiej została przeznaczona zdecyduje Rada Warszawy, na co Gospodarnosc z pewnoscia nie będzie miała wpływu.
Warte przeanalizowac jeszcze równie szczegółowo program Waszego koalicjanta - PIS. Hmmm... jaki program :) Oni wiele (złego) zrobili dla Białołęki.
Jeszcze jedno a Gospodarnośc to ma jakiś program .......

REKLAMA

# Maciek

08.10.2006 19:11

Nie wiem czy ma, waszego też nie znalazłem, choć słyszłam, że ma 80 stron. Ze spraw smiesznych, w książeczce HGW "Paltforma dla Warszawy" jest napisane w programie dla Białołęki "Organizacja ogólnodostępnych imprez kulturalnych, w tym z zakresu muzyki poważnej z udziałem wybitnych wykonawców". Niby bez zarzutu, ale wyobraź sobie, że nie ma tego w programie żadnej innej dzielnicy. Tylko na Białołęce będą imprezy ogólnodostępne i to z muzyką poważną. Wiesz dlaczego? Bo wpisał je Jacek K, który ma fioła na tym punkcie i przez 8 lat kase na swoje koncerty z urzędu i BOK-u rwał i to niemałą. Mniejsza z tym. Problem jest taki, że nikt nie przeczytał dzielnicowych programów i puścił je bez sensu do książeczki HGW, przez to programy są niespójne, zawierają błędy, no i obiecują realizację rzeczy już realizowanych.

# siekierka kurpiowska

08.10.2006 19:11

Maćku masz wiele racji- nikt nie ma programu. Wiele ogólników, mnóstwo haseł i ZERO konkretów. Poczytałem trochę pseudoprogramów kandydatów i...
np. "... wymienić nawierzchnie na sztuczną trawę w Białołęckim Ośrodku Sportu przy ul. Światowida..." - tak się składa, że decyzja już zapadła, środki są i wymiana niedługo się zacznie.
np. "... zbudować ogólnodostępne centrum sportowe z basenem..." - tak się składa, że prościej zmienić przepisy, aby umożliwic korzystanie z już istniejących obiektów dzieciom i młodzieży.
Do tego dołóżmy jeszcze WIZJE szybkiego tramwaju i SKUTECZNOŚCI działań PiS-u, zwłaszcza przy wykonywaniu przetargów - nie tylko budowy mostów.
Popatrzmy też w jaki sposób zagospodarowuje się ( Nie zagospodarowuje się - jak to pisze Piotr D) obiekty sportowe.
Czy wszyscy wiedzą, że przy ul.Fleminga jest jedyne na Białołęce pełnowymiarowe boisko trawiaste do gry w piłkę nożną. Dzielnica nie jest zainteresowana ( miasto również), aby dofinansowac ten obiekt. Utrzymywany jest przez grupę pasjonatów, którzy wydają swoje pieniądze i poświęcają wolny czas, aby mogli tam ćwiczyć piłkarze. Przecież lepiej wydać państwowe pieniądze na armię urzędników BOS-u, która nie robi nic bądź niewiele. Dobrze, że zmienił się szef sportu w Warszawie ( o nazwisku Piłka zresztą), bo może to spowoduje jakieś otrzeźwienie i zmianę podejścia.

# Piotr Dąbrówka W

09.10.2006 08:59

Specjalnie dla Maćka
Program PO dla Białołęki
http://www.jaworski.waw.pl/index.php?a=13
na stronie PO Białołęka bedzie jeszcze dziś.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl