Skonfiguruj
Dodaj samodzielnie on-line
Konto u篡tkownika
Forum › Bia這喚ka
Przedszkola i szko造 Bia這喚ka
| # buniaa 23.02.2010 12:46 |
|
|
Wiem, wiem temat d逝gi szeroki, ale tak mnie to wkurza 瞠 musze to napisa�. Moje dziecko cudem dosta這 si� do przedszkola na Klasyk闚 u si鏀tr. Nie dosta這 sie za to na 砰wiczn� i do kilku innych przedszkoli na Bia這喚ce. Mieszkamy 100 m od ul. 砰wicznej i codziennie widzimy korek samochod闚 obok tego przedszkola z najr騜niejszymi rejestracjami samochod闚. Najmniej jest tych z WA, kr鏊uj� inne z dalekich dzielnic i miejscowo軼i podwarszawskich. A nam mieszkaj帷ym tuz obok przedszkola nie uda這 si� dosta�...
Nie chc� ca趾owicie narzeka� bo i tak mamy niezwyk貫 szcz窷cie 瞠 dostali鄉y si� na Klasyk闚 i zamiast p豉ci� po 1000 z� miesi璚znie p豉cimy 400 z�, ale zadra pozosta豉... A� strach pomy郵e� co b璠zie jak za 3 lata moje dziecko p鎩dzie do szko造 na Podr騜niczej. Dosta� si� chyba dostanie, ale pewnie b璠zie chodzi� na 3 zmiany. |
|
| # przedszkolak 23.02.2010 14:47 |
|
|
Droga forumowiczko
Jak wiesz Bia這喚ka jest dzielnica Warszawy szybko rozwijaj帷a si�, inwestuj帷� w te segmenty 篡cia spo貫cznego, kt鏎e s� 篡wotnymi interesami mieszka鎍闚. zarz康 dzielnicy to nie wr騜ka czarodziejka, kt鏎a wyczaruje jeszcze jedno przedszkole w okolicy Twojego domu Za trzy lata zarz康 dzielnicy nie pobuduje na Podr騜niczej lub w jej najbli窺zym otoczeniu drugiej szko造 Zawsze jest jakie� wyj軼ie awaryjne. Mo瞠sz zmieni� adres zamieszkania. Podobno w dzielnicach lewobrze積ych jest sporo wolnych miejsc w przedszkolach i szko豉ch. A je郵i postanowisz nadal mieszka� w Bia貫j to: zaci郾ij z瑿y, przyzwyczaj si� do panuj帷ej sytuacji, a gdy p鎩dziesz do urny wyborczej (a to ju� w tym roku) wybierz radnych, kt鏎zy zaczn� zmienia� oblicze tej dzielnicy. |
|
| # borsuk 23.02.2010 19:42 |
|
|
Wydaje si� mi 瞠 瘸dne z Was nie ma wiedzy kt鏎a cho� w cz窷ci t逝maczy prezentowane postawy.砰wiczna to jakie przedszkole ?Mo瞠 wpierw pomy郵 na jakich zasadach dosta這 si� Twoje dziecko do przedszkola zakonnego skoro ( chyba otrzymuje pe軟� dop豉t� ) i dla sprawiedliwo軼i nab鏎 powinien by� na tych samych zasadach co w przedszkolach publicznych. Czy zastanowi豉s si� 瞠 w ramach mi這sierdzia i sprawiedliwo軼i zaliczasz si� do swoich bo ko軼ielnych uprzywilejowanych. Tu ci pasuje bo sprawiedliwo嗆 jest po Twojej stronie.R騜nice 鈔ednio w op豉tach to kwota oko這 400 z� mi璠zy publicznym a niepublicznym przedszkolem. Spytaj si� ile tam p豉c�.
Co do drugiej sprawy czyli glosowania . Je郵i przekonany jeste� 瞠 wyb鏎 nowego radnego lub radnej zagwarantuje Tobie nowe szko造, przedszkola,興obki,drogi to sp鎩rz na budzet dzielnicy i zastan闚 si� kto go tworzy i dlaczego nie mamy np.500 milion闚 tylko 200 .Decyduje ten kto dzieli a tym nie jest nasza dzielnica. Zgodzi� si� mo積a z tym 瞠 skoro kupuje si� mieszkanie na Bialo喚ce -ta雟ze ni� gdzie indziej to wybiera si� tak瞠 okreslone trudno軼i w okresie przej軼iowym. Czy w innych dzielnicach nie ma problem闚 ? Mo積a mieszka� np.w Wilanowie z jak� r霩nic�.Masz kas�. Zawsze trzeba tak瞠 pami皻as� sk康 si� przyjecha這 .Skoro by這 tak dobrze to po co tu ... Wyb鏎 radnych to inny problem nie teraz. |
|
| # A.nia 24.02.2010 22:30 |
|
|
A wiecie, 瞠 chc� zamkn望 - po cichutku - pa雟twowe przedszkole przy ul. Liczyd這?
To tak a propos r闚nych szans dla dzieciak闚 i wspierania rozwoju... Szlag trafia! |
|
| # Wiesia z Mezem 25.02.2010 10:24 |
|
|
.... a mojego Meza, Edwarda, tez szlag dzisiaj trafil !
|
|
| # 123 25.02.2010 14:43 |
|
|
Nie chc� rozpoczyna� kampanii wyborczej ale z Bia這喚ki wybieramy te� radnych do Rady Warszawy
I to w豉郾ie na ich wyb鏎 nale篡 zw鏎ci� szczeg鏊n� uwag�. Od nich trzeba wymaga� aby zg豉szali nasze postulaty w Ratuszu Tymczasem widz� jak na tym forum atakuje si� bezradnych radnych dzielnicy. Zupe軟ie bez sensu. Za kilka miesi璚y przyjdzie nowe stare i znowu na cztery lata nasi wybra鎍y b璠� ustawia� wskaz闚ki zegara wed逝g czasu z ratusza A mo瞠 by tak zapyta� naszych wyranych do RW ile razy pokazali si� publicznie na naszym terenie, ile mieli spotka� z mieszka鎍ami, jakie sparwy zg這sili w ratuszu i z jakimi efektami. Jak znam 篡cie na plakatch wyborczych wszyscy b璠� si� chwali� czego TO NIE ZROBILI!!! |
|
| # brawo_rodzice 26.02.2010 06:55 |
|
|
Brawo rodzice
Widzia貫m w TV Popieram wasz� walk� o Liczyd這 Nie dajcie si�!!!! |
|
| # veritas 27.02.2010 15:17 |
|
|
"123 -Jak znam 篡cie na plakatch wyborczych wszyscy b璠� si� chwali� czego TO NIE ZROBILI!!!"
hehe a zw豉szcza prezes AVE i te drugie zero z PO, kt鏎y tak si� 3 lata na forum udziela� |
|
| # Ba鄂a 07.03.2010 21:36 |
|
|
Prezes AVE ma zawsze racje .Nie spotka豉m si� jeszcze z jego samokrytyk�.Dajesz temat -za豉twia.Jeste� biedna -pomo瞠.Masz k這poty to piku� przy jego mo磧iwo軼iach. Na prezydenta.
Czy AVE ma samoch鏚 .Jesli tak to jaki . |
|
| # smutna 08.03.2010 12:33 |
|
|
Fakt, na tle innych radnych Bartek to orze�. .. Szkoda...
|
|
| # Radosna z P逝d. 09.03.2010 12:41 |
|
|
Bartu� to by� mo瞠 orze�,ale nielot.To zwyk造 prosty nad皻y bufon oraz narcyz.
|
|
| # bwradny 10.03.2010 14:55 |
|
|
Basie鎥o, a nie potrafisz czyta� sprawozda�? Stoi tam jak w馧, 瞠 od 2007 roku decyzj� rady fundacji Ave ma samoch鏚, skod�, na potrzeby dzia豉lno軼i statutowej. (Przecie� faktem jest, 瞠 lata� nie umiem...)
Prezydentem by� nie chc�. Co do samokrytyki - kiedy trzeba uprawiam. Szkoda, 瞠 wielu na bardziej eksponowanych stanowiskach tego nie potrafi i wci捫 czy to we 郾ie, czy na jawie p造wa wodolotem... A tak w og鏊e, czy ka盥y temat na forum musi si� ko鎍zy� na Bartku? Schlebia mi to, nie powiem, ale skoro Bia這喚ka ma 23 radnych i 3 burmistrz闚 podzielmy si� po r闚no tym obywatelskim zainteresowaniem. Na marginesie do radosnej, czy mo積a by� niezwyk造m i pokr璚onym bufonem albo narcyzem. Je郵i tak, to poprosz�. Bardziej mi to odpowiada... :) |
|
LINKI SPONSOROWANE
Szukasz kurs闚 do matury? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie oraz online.
Wst徙 do ksi璕arni
Najnowsze informacje na Tu Bia這喚ka
Misz@masz
Artyku造 sponsorowane
Kup bilet
Znajd� swoje wakacje
Powy窺ze tre軼i pochodz� z serwisu Wakacje.pl.