REKLAMA

Forum › Bemowo

REKLAMA

# Bemwaw

06.10.2020 19:51

Kwadratura koła.

# e75304wa

26.10.2020 17:24

A może zainteresować tą sprawą TVN24?

# też mam garaż

03.12.2020 19:02

Kwadratura koła. Jedna podstawowa rzecz, AMW pobiera opłaty za utrzymanie porządku i czystości w wysokości 50 zł rocznie od każdego właściciela tych garaży. Rachunek prosty 352 x 50 = 17 600 zł Dodatkowo, Dzielnica Bemowo pobiera podatek od każdej z tych nieruchomość w wysokości ok 150 zł rocznie co daje 352 x 150 zł = ok. 52 800 zł. Dodatkowo każdy z właścicieli wnosi opłatę za użytkowanie wieczyste w kwocie ok 275 zł co daje kwotę 352 x 275 = 96 800 zł. Podsumowując, wszystkie opłaty jakie AMW, Dzielnica Bemowo oraz Skarb Państwa pobierają to kwota ponad 165 tys. PLN. Garaże te zostały sprzedane, tj rozpoczęto ich sprzedaż w grudniu 2009 roku co daje nam 11 lat i kwotę jaką obciążono właścicieli wynosząca niebagatela 1 815 000 zł. Tyle zarobiono. Trzeba rowniez dodać, że AMW za sprzedaż tych garaży zainkasowała minimum 5 mln zł
No i teraz co się robi ? Ano trzeba postraszyć właścicieli pismami od Straży Miejskiej - macie posprzątać bo inaczej zostaniecie ukarani mandatami za zanieczyszczanie środowiska, bo wiecie AMW to ma to w nosie, nie odpowiadają na pisma, czyli zostaniecie ukarani Wy, bo wiecie..ostatnich gryzą psy.
Nie można tak tej sprawy zostawić i chyba czas zainteresować media.
Najlepiej kasować ludzi, podatki, opłaty i zero obowiązku

REKLAMA

# ja też mam garaż a nawet dwa:)

03.12.2020 22:48

Co do listów od Straży to paradoksalnie mogą zrobić więcej dobrego aniżeli złego - może w końcu pomyślimy, jako właściciele garaży, o tym aby założyć coś na kształt wspólnoty aby mieć realny wpływ na to co się dzieje na tym ternie - myślę,i mam nadzieję, że do wielu ludzi dotrze, że to oni są właścicielami tego terenu i za niego odpowiadają. Wynajmiemy firmę do konserwacji sieci elektrycznej, która jest w coraz bardziej opłakanym stanie. Będziemy mieli ,,wspólny" głos i reprezentację w rozmowach z Miastem, może uda się założyć kompleksowy monitoring, oświetlenie itp itd. Śmieci to jeden problem - ostatnio nasiliły się również włamania. Rozmawiałem o tej sprawie z osobą odpowiedzialną za temat z ramienia Straży Miejskiej - Pan nastawiony na pomoc, podpowiedział co możemy zrobić i doskonale rozumie, że temat jednorazowego posprzątania na dłuższą metę nie załatwi sprawy, jednak moim zdaniem zamiast na Straży wieszać psy powinniśmy ich zrozumieć i postarać się z nimi współpracować - zapewne więcej będzie z tego pożytku aniżeli z kolejnych przepychanek kto ma rację bo na koniec, w pesymistycznej wersji rozstrzygał będzie o tym sąd. Kolejną sprawą jest fakt, iż garaże są solą w oku wielu osób a chętkę na ten teren na pewno maja deweloperzy licząc, że lotnisko nie będzie wieczne - jeśli się nie zorganizujemy to nas zorganizują niekonieczne w sposób jaki będzie się nam podobał - przez nas mam na myśli właścicieli garaży.
Z pozdrowieniami dla wszystkich właścicieli i do zobaczenia,,na garażach"
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBemowo

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą