Forum › Warszawa
Podejrzenie osteoporozy Warszawa gdzie sprawdzić ?
# Marianna 20.08.2014 09:25 |
|
Witam !
Podejrzewam u siebie osteoporozę i chciałabym to sprawdzić. Do jakiego lekarza muszę się udać i jakie badania trzeba będzie wykonać ? M. |
# szymi 20.08.2014 11:39 |
|
W początkowej fazie osteoporozy nie odczuwa się żadnych dolegliwości. W celu sprawdzenia czy wszystko jest OK należy wykonać densytometrię, która polega na pomiarze gęstości kości. Musisz się udać do reumatologa. Niestety nie znam żadnego w Warszawie, więc nie pomogę w tej kwesti
|
# Marianna 20.08.2014 20:16 |
|
Dziękuję za informację popytam w swojej przychodni. To muszę mieć jak rozumiem skierowanie na badanie od specjalisty ?
|
# szymi 20.08.2014 21:50 |
|
Dokładnie tak. Wybierasz się do swojego lekarza pierwszego kontaktu on da Ci skierowanie na wizytę do reumatologa i wówczas lekarz specjalista w razie podejrzenia osteoporozy skieruje Ciebie na badanie, o którym pisałem wyżej. Trzeba pamiętać, iż są też inne sposoby badania osteoporozy, takie jak kalkulator frax, badania radiologiczne lub inne badania obrazowe, a także badania laboratoryjne.
|
# Kaśka 21.08.2014 11:32 |
|
W przychodni Synexus na ul. Leszno 12 w Warszawie możesz mieć darmową kontrolę stanu zdrowia a później densytometrię.
I to znacznie szybciej niż w twojej przychodni. |
# Marianna 21.08.2014 13:04 |
|
Jak to możliwe ?
|
# Kaśka 21.08.2014 15:38 |
|
Nie wiem chyba jakaś akcja profilaktyczna bo czytałam artykuł gdzie było napisane że już przebadali tysiące osób w całej Polsce.
|
# jacekkk 03.09.2015 12:23 |
|
Możesz zrobić sobie badania w placówce EuroDiagnostic. Tutaj masz adres strony http://www.eurodiagnostic.pl
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.