REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

Obstawianie meczów przez internet - legalne?

vega195

10.03.2017 14:14

Wiecie może czy obstawianie meczów przez internet jest legalne? Jest jakieś ryzyko?

# wwwwwwwwww

10.03.2017 15:23

Ryzyko jest zawsze, taki urok bukmacherki. A legalne jest, chociaż zależy w jakich miejscach. A po co pytasz?

hektorr89

10.03.2017 15:25, wpis modyfikowany 2 razy,ostatnio 02.06.2017 11:12

Nie ma ryzyka, jeśli obstawiasz u bukmacherów działających legalnie.

REKLAMA

# wwwwwwwwww

10.03.2017 15:29

co za bzdura totalna...xDD a fortuna i sts - mają takie kursy meczy że pożal się boże.

# kat

10.03.2017 15:31

Co za marna promocja Fortuny. Nawet nowa ustawa Was nie uratuje ;)

# MadortoM

15.03.2017 17:37

No to masz Bet4win zatwierdzone nawet jak Rzetelna firma. Bardzo dobrze zrobiony serwis z analizami meczowymi i do tego również z opcją obstawiania. Co do zysków to patrząc z dłuższego okresu czasu tutaj mam najlepsze wyniki. Ja uwielbiam Typy live tutaj chyba wychodzi mi najlepiej :)

REKLAMA

# ŁukaszTomki

23.04.2017 17:07

Zgadzam się z poprzednikiem co do bet4win nie można mieć zarzutów. Fajna organizacja serwisu, dobre rady i analizy mecze z dużą trafnością meczów. DO tego porządnie zrobiona apka z typami live gdzie już trochę zarobiłem. Teraz czas na rundę dodatkową w naszej ekstraklasie :)

olgaa884

02.06.2017 11:16

Sama nie obstawiam, ale czytałam, że większość takich serwisów do obstawiania w sieci działa nielegalnie - nikt tym specjalnie się nie przejmuje, ale ja bym nie ryzykowała, zwłaszcza, że zmieniają się przepisy. Listę tych bukmacherów, którzy działają legalnie masz tutaj http://legalni-bukmacherzy.pl - jest ich co najmniej kilku.

Darcyk

27.06.2017 23:03

Duża ilość bukmacherów zniknęła z rynku. Ale nadal jest sporo działających legalnie. Zajrzyj na: http://najlepsze-kursy.pl/2017/05/22/legalnosc-bukmacherow/. Jest tam artykuł na ten temat, jak wybrać i jak szukać legalnego bukmachera.

REKLAMA

mikster

14.03.2018 12:03, wpis modyfikowany 1 raz,ostatnio 14.05.2018 11:48

Legalne, legalne dopóty nie wejdziesz w szarą strefę - czytaj bukmacherów, którzy nie uzyskali licencji z MF. A tych, u których można znajdziesz choćby tutaj. Jeżeli chce się grać, to tylko tą prawnie usankcjonowaną drogą!

# missskalena

14.03.2018 13:19

dziadostwo i tyle w temacie

jeremi

15.11.2019 00:10, wpis modyfikowany 1 raz,ostatnio 15.11.2019 02:08

To może ja trochę rozwinę temat. Czas kiedy było zadawane to pytanie (10.03.2017) był ważnym momentem dla branży bukmacherskiej w Polsce, bo niedługo później, a dokładnie od 1 kwietnia 2017 zaczęło obowiązywać w Polsce nowe prawo hazardowe, które uchwalono w grudniu 2016 r. Nowe przepisy zmieniły stan rzeczy w całej branży hazardowej, w tym także w kwestii zakładów bukmacherskich. Między innymi od 1 lipca 2017 r. blokowane są strony internetowe tych firm które nie mają polskiego zezwolenia a próbują działać przez internet w Polsce. Efekt - spadek szarej strefy z 90% kilka lat temu do ok. 50% w 2018 roku. Odpowiadając jednak na zadane w tym temacie pytanie - grając przez internet nie ma żadnego ryzyka prawnego, jeśli wybierasz takie firmy które otrzymały od Ministra Finansów zezwolenie na działalność na terytorium Polski. Lista takich bukmacherów jest choćby http://www.legalni-bukmacherzy-online.pl/. Natomiast trzeba bardzo uważać na bukmacherów którzy nie otrzymali zezwolenia, bo grając u nich bardzo ryzykujesz, bo kara za taką grę to nawet do 120 stawek dziennych (poczytaj ile wynosić może jedna stawka dzienna), a także przepadek uzyskanych wygranych. Tak więc kluczowe jest to aby grać u bukmacherów posiadających polskie zezwolenie, wtedy ryzyka prawnego nie ma. Strony nielegalnych bukmacherów zazwyczaj są blokowane więc łatwo ich rozpoznać, jednak nie zawsze musi tak być i może się tak zdarzyć że strona jakiegoś nielegalnego bukmachera nie zostanie zablokowana i można się wtedy naciąć, dlatego trzeba bardzo uważać. To tyle jeśli chodzi o prawo, natomiast jeśli chodzi ogólnie o ryzyko podczas obstawiania to oczywiście ryzyko jest ogromne, nie tylko utraty pieniędzy, ale i uzależnienia.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl