REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Niewypały

# Cygan

10.05.2006 17:48

Witam!
Nawiązując do artykulu w bierzacym Echu chcialbym stwierdzić, iz lasy w okolicach Bialoleki i Choszczowki sa pełne zardzewialej broni i niewybuchow. Wielokrotnie natykałem sie na lezace luzem pociski, granaty i inne swinstwa. Apeluje do Wladzy o zorganizowanie jakiejs akcji majacej na celu uprzatniecie tego syfu! Tu chodzi o nasze zdrowie i zycie! W koncu pomimo uplywu tylu lat od wojny niektore bombki sa wciaz niebezpieczne!

# szewczyk

10.05.2006 22:42

Wielokrotnie??!! A ile razy zgłosiłeś takie znalezisko odpowiednim służbom? Więc nie pisz bredni, a jako obywatel sam możesz zareagować nie ogladając się na władze, zwłaszcza gdy chodzi o nasze zdrowie i zycie! W koncu pomimo uplywu tylu lat od wojny niektore bombki sa wciaz niebezpieczne!

# saper

11.05.2006 08:38

Szewczyku a pomyślałeś ile czasu trzeba poświęcić na zgłoszenie i wskazanie miejsca znalezienia w bliżej nie określonym miejscu w lesie niewybuchu? Ja wiem bo raz i napewno ostatni zgłosiłem. Poświęciłem na to 7 godzin, i do tego dowiedziałem się że takimi duperelami niepowinno śię zawracać się głowy innym służbom niż saperzy z modlina. Na nich czekałbym pewnie dobę.
I DLATEGO AKCJĘ "SPRZĄTNIĘCIA TEGO SYFU" POWINNY ZORGANIZOWAĆ WŁADZE DZIELNICY, GMINY, LUB MIASTA

REKLAMA

# saper

11.05.2006 13:29

A może z Kazunia ?!

# Papilo

11.05.2006 16:26

Te tereny byly rejonem koncentracji wojsk niemieckich latem i jesienia 1944 roku. Stacjonował tu Totenkopf i Wiking. W sierpniu 44 miały tu miejsce zaciete bitwy niemcow z sowietami. Okoliczne lasy sa przez to doslownie naszpikowane "zardzewiala smiercia". Szczegolnie okolice od Orneckiej w strone Nieporetu i Choszczowki sa pelne "pamiatek". Do dzis widoczne sa transzeje i okopy.
co do zgłaszania sprawy policji-tez kiedys wzywalem patrol do takich lesnych precjozow. Nie dosc ze czekalem na nich ok. 2 godziny, to jeszcze mieli mnie za piromana. Tydzien pozniej dostalem wezwanie na komende w celu wyjasnienia w jaki sposob natknalem sie na pociski! Wiecej nic nie zgłoszę! Dlatego moim zdaniem najlepszym wyjsciem bylaby jakas zorganizowana akcja przeprowadzona przez saperow.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni