Forum › Bemowo
# fryg 06.05.2015 17:29 |
|
Dodam jeszcze rozsynchronizowane światła, zapalają się niezależnie od siebie w 3 odcinkach. Efekt jest taki, że czekałam w poniedziałek blisko 5 minut [mierzone z zegarkiem w ręku!] na możliwość przejścia. Zebrało się kilkanaście osób, zaczynając rytmicznie bębnić w sygnalizatory i próbując przebiegać miedzy samochodami.
A tramwaje dłużej stoją, niż jadą, to fakt. |
# szpenio 06.05.2015 18:26 |
|
zlikwidować przyciski na przejściu dla pieszych i DDR przez Powstańców i dać pełen cykl zielonego tak jak dla samochodów.
|
# marlom 06.05.2015 19:48 |
|
Zygrzaka zapytajcie - co jest nie tak. Dowiecie się że jak był Dąbrowski to nie było to najniebezpieczniejsze skrzyżowanie w Warszawie. Dopiero się zrobiło za Strzałkowskiego, a pełnomocnicy blokują wszelkie prace w zakresie poprawy bezpieczeństwa obecnej władzy Bemowa.
|
# Lokalas 06.05.2015 23:12 |
|
Skrzyżowanie jest na BIELANACH!
|
# PunkSkeleton 07.05.2015 09:25 |
|
Światła na przycisk to totalna porażka. Wszędzie!
Zatrzymywania na zielonych strzałkach trzeba w tym kraju zacząć egzekwować i to poważnie, bo to jest jedna z najczęstszych przyczyn wypadków. Parę mandatów dać i może się poprawi. A gadanie, że wypadki to tylko wina kierowców jest błędne. Tak jak napisane jest w artykule ten jedyny śmiertelny wypadek to rowerzysta, który wjechał pod tramwaj... Zresztą mnie jakiś czas temu 2 dni z rzędu przejechałaby rowerzystka jadąca pod prąd. Ta sama! |
# mad_racoon 07.05.2015 12:42 |
|
Proponuję progi spowalniające - wszędzie je walą, to dlaczego nie tu :)
|
# rowerzysta tunelowy 07.05.2015 21:07 |
|
#PunkSkeleton napisał(a) 07.05.2015 09:25 tez zabity przez motorniczego rowerzysta po prostu nie zmieścił się pomiędzu jezdnią a torami , gdy na przejeździe przez jezdnię paliło sie zielone , a przez tory zmieniło sie na czerwone.ten jedyny śmiertelny wypadek to rowerzysta, który wjechał pod tramwaj... Zresztą mnie jakiś czas temu 2 dni z rzędu przejechałaby rowerzystka jadąca pod prąd. Ta sama! Sygnalizacja jest źle zaprogramowana , a kierowcy nie odróżniają zielonej strzałki kierunkowej do jazdy bezkolizyjnej od zielonej strzałki zezwalającej na skręt warunkowy , dlatego ta ostania powinna być zmieniona w Ustawie o Ruchu drogowym na żółtą migającą |
# kierowca111111 07.05.2015 21:20 |
|
skasować przejście przez powstańców śląskich i po problemie
|
# Paweł88 08.05.2015 12:49 |
|
światła są uszkodzone na tym skrzyżowaniu, zielone zapala się czasem tylko na kilka sekund, po czym czerwone na kilka sekund i znowu zielone!
|
# gość 08.05.2015 13:33 |
|
Wywalic sloikow z miasta i nie będzie wypadków:)
|
# wawa 08.05.2015 20:10 |
|
To są już Bielany, także dlaczego autor pyta się mieszkańców Bemowa a nie Bielan?
|
# juba 11.05.2015 20:48 |
|
To skrzyżowanie jest beznadziejne należy je szybko przeprogramować bo rano w porannym szycie jadąc autobusem linii 112 w kierunku Tesco stałem w ogromnym korku od Al.Reymonta do w/w skrzyżowania całą trasę autobus pokonuje w przeciągu 2/3 min rano stałem tam aż 12 min!
Popołudniu dzieje się podobna sytuacja w kierunku Bielan |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.