Forum › Bemowo
# jan 30.01.2020 09:15 |
|
deweloper zarabia na mieszkaniach, miasto ponosi koszty infrastruktury
|
# Bernadetta II 30.01.2020 19:59 |
|
Otworzyć taką jaka była a koleś czy też kuzynek wiadomo kogo (tego .....) będzie posypywał tłuczniem co parę miesięcy za słuszne kwoty.
|
# jkk 30.01.2020 22:21 |
|
Niestety, realia są takie że to deweloper za pieniądze mieszkańców realizuje wszelkie inwestycje drogowe. Później miasto. z olbrzymią łaską może co najwyżej przejąć taką drogę pod swoje władanie ale już po okresie gwarancji. Taka jest praktyka w Warszawie.
|
# mobile 03.02.2020 08:40 |
|
Ten kawałek drogi bardzo by się przydał. Obecnie można tylko pokazać dzieciom jak kiedyś wyglądały drogi na wsi.
|
# obywatel 03.02.2020 09:49 |
|
Deweloper ponosi wszystkie koszty budowy z odszkodowaniami za ewentualne wywłaszczenia włącznie.
Umowy drogowe są jawne. Wystarczy poczytać i dopiero wtedy wypisywać objawione prawdy. Brakuje woli i determinacji zarządu dzielnicy do podpisania umowy, która nie nakłada na dzielnicę żadnych obowiązków. Jak widać nawet droga za darmo nie wystarcza żeby cokolwiek ruszyć... A narzekań nie ma końca... |
# ola3212 03.02.2020 14:01 |
|
JA słyszałam o inwestycji, która polegać ma na finansowaniu zabytków. Wszelkie informacje znaleźć można na stronie http://www.zabytekzadbany.pl/ .
|
# ola3212 03.02.2020 14:02 |
|
JA słyszałam o inwestycji, która polegać ma na finansowaniu zabytków. Wszelkie informacje znaleźć można na stronie http://www.zabytekzadbany.pl/ .
|
# Bemowianka 04.02.2020 14:01 |
|
Marynin to najkrótsze połączenie przyszłej stacji metra przy Wola Parku z Radiową. Mam nadzieję, że jak uruchomią metro to i siłą rzeczy zrobią Marynin. W przeciwnym bowiem razie tereny przyległe do torów kolejowych zamienią się w dziki parking dla korzystający z metra.
|
# mmm 11.02.2020 08:35 |
|
Tuz po zamknięciu (4 lata temu?) nieoficjalnego przejazdu przy Zaborowskiej, zwołane zostało zebranie w sprawie budowy przejazdu przez Marynin. Radna Głowacka rozdawała mapki z planowanym przebiegiem inwestycji, Mówiła o rozpoczęciu procedur. Mówiłem wówczas, że czasu jest niewiele, za kilka lat budowa metra dojdzie do Bemowa, na Górcach powstaje coraz więcej nowych bloków i osiedle bez trzeciego wyjazdu się udusi. I co? I dokładnie nic. Winę zrzucano na wewnętrzną walkę PO-PiS. Były wybory, BWS weszło do rady dzielnicy, pani Głowacka miała zajmować się m.in. właśnie Maryninem, ale nadal nic się nie działo.
Dzisiaj budowa metra trwa w najlepsze, na osiedlu jedne budynki będa wkrótce zasiedlane, mury innych się wznoszą, a zaraz startują kolejne (np. obok szkoły). O budowie wyjazdu z Górc nadal się mówi, pani Głowackiej próżno szukać na liście władz Bemowa... |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.