Forum › Białołęka
# Wjwifif 11.10.2023 13:49 |
|
Nic się nie zmieni to bialomeka! Bialomeka to stan umysłu!
|
# lokals 12.10.2023 15:56 |
|
Patodzielnica ze śmierdzącą czajką!
|
# jedwabiście 13.10.2023 11:47 |
|
mnie zastanawia wybór zdjęć do artykułu...
ma być bardziej zielono a zdjęcia z zimy lub później jesieni kiedy na drzewach nie ma liści... |
# UlaS 13.10.2023 15:38 |
|
Wszystko jest robione bez planu, byle gdzie i byle jak, żeby tylko liczba zasadzonych drzewek się zgadzała.
We wskazanym w artykule obszarze do nasadzeń przez ostatnie półtora roku według mojej wiedzy zostało wyciętych co najmniej 20 drzew, które pięknie rosły 2-3 lata, co stało się prawdopodobnie w wyniku błędnych nasadzeń lub wandalizmu. Mieszkam obok ratusza Białołęka i często spaceruję w okolicy z psem. Kilka dni temu zauważyłam, że na Modlińskiej między Sąsiedzką a Podróżniczą zniknęło ok. 10 drzew posadzonych dwa trzy lata temu wzdłuż linii lasu, co samo w sobie jest idiotyzmem. Zostały wycięte; pozostała połowa. Półtora roku temu zostało wyciętych 9-10 drzew po przeciwnej stronie ulicy, przed komisem samochodowym, co zgłosiłam straży miejskiej i policji. Czy teraz to też był akt wandalizmu i czy został zgłoszony odpowiednim służbom? Tego nie wiem. Stwierdzam, że jest to tzw. głupiego robota i nasze wspólne pieniądze wyrzucane w błoto: sadzić nowe drzewa, pielęgnować i pozwolić, żeby ktoś to zniszczył po 2-3 latach. Krew się we mnie burzy, gdy czytam, że wzdłuż Modlińskiej mają być nowe nasadzenia drzew, które być może znowu zostaną wycięte, żeby zrobić miejsce nowym. A sprawa zostanie umorzona z powodu niewykrycia sprawcy. Jest to totalna niegospodarność, która na pewno nie wpłynie pozytywnie na walkę z zanieczyszczeniami i z globalnym ociepleniem. Wszystko należy robić z planem i z głową, szczególnie gdy wydaje się pieniądze wspólne, a nie własne. |
# Nienienie 23.10.2023 14:05 |
|
Nic się nie zmieni jeżeli dzielnicą będzie rządził ten sam burmistrz co teraz. Burmistrz i jego zespół w tym ta ruda Pani, którą już raz odwołali z radnej, ale Pani znowu się dostała jakoś nie wiem, równolegle sesje robiła. Oni są do natychmiastowej wymiany! W radzie dzielnicy osoby z białołęckich nożnych zabaw dziecięcych typu agape itd...do wymiany władze dzielnicy!!
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.