REKLAMA

Forum › Bielany

REKLAMA

# Alfista

21.03.2012 10:34

Robienie tam tramwaju to pomyłka i kompletnie niepotrzebne koszty, bardziej logiczne było by rozebranie torów na odcinku pl. Wilsona - pętla przy Potockiej.

# dajan55

21.03.2012 11:36

A najlepiej by było zrobić szerszy chodnik i niech zasuwają na piechotę !. Zawsze znajdzie się paru oszołomów którzy są aktywni a dziennikarze rozdmuchują tę sprawę i potrzebna inwestycja upada przez garstkę ludzi którzy z mówienia nie bo nie zrobili sobie religię !

# warszawiak

22.03.2012 09:43

Nikogo się nie pytać tylko budowac

REKLAMA

# bbiel

22.03.2012 11:38

Gwiaździsta - Wilsona jest sporo autobusów. Lepiej byłoby zlikwidować tory na Potoku a rozbudować do normalnych rozmiarów pętlę przy Potockiej. Jeśli w planach jest budowa torów Wilsona - Budowlana to układ torów na Wilsona będzie tak skomplikowany, że może to spowodować paraliż ruchu tak samochodowego jak i tramwajowego

# ted

22.03.2012 15:21

A ja mieszkam na Rudzie i bardzo chciałbym, żeby tramwaj tu powrócił. Powrócił, bo w dawnych czasach jeździł ul. Marii Kazimiery i Rudzką do pętli znajdującej się tam, gdzie teraz salon Toyoty.

# Gustaw

23.03.2012 10:38

Ja także mieszkam na Os. Ruda i uważam, że tramwaj byłby lekarstwem na bolączki komunikacyjne naszego osiedla. A co do opinii, że tramwaj szkodzi środowisku, to pozostaje tylko zapytać w jaki niby sposób? Śmierdzące i głośne autobusy, wiecznie spóźnione przez korki nie są w stanie rywalizować w przyszłości z tramwajem, którego zdolności przewozowe biją na łeb i szyję autobus. Poza tym, ja nie chcę jeździć metrem do Centrum! Otworzą nam Most Północny i sami zobaczycie drodzy sąsiedzi, że wejście do mentra na pl. Wilsona tudzież przy Hali marymonckiej będzie graniczyło z cudem.

REKLAMA

# Robert17

23.03.2012 18:21

W myśl lansowanej przez miasto komunikacji szynowej. Jezu no chyba o to chodzi? Lepsze tramwaje aniżeli autobusy i każdy spec od komunikacji to powie czy łatwiej duże potoki pasażerów przewozić.
Doszczętne zniszczenie środowiska tak bo tramwaj bardziej zatruwa i jest głośniejszy aniżeli autobusy?
Czy jest tam potrzebny tramwaj nie wiem. Od tego jest właśnie studium wykonalności i mam nadzieje, że miasto nigdy na podstawie opinii Barbary nie będzie realizowało ani wstrzymywało jakichkolwiek inwestycji.

# enigman

15.06.2012 09:39

Mieszkam przy Klaudyny 38. Ten tramwaj to świetny pomysł!
Przez Klaudyny (na miejscu tych obskurnych działek) z przystankiem oporowym - krańcem przy skrzyżowaniu z Podleśną.

# ady

09.05.2013 01:15

Band a oszołomów

REKLAMA

# Sawa

26.07.2014 17:27

Tramwaj jest ekologiczny w przeciwieństwie do autobusów które kopcą jak kotłownia. Najlepsze jest to, że nie ma jeszcze określonej dokładnej trasy dla tramwajów a już zebrała się grupa protestu społecznego. NIE bo NIE! Parafrazując fajne hasło z gazety stołecznej 'Warszawa - tu się nie śpi', można powiedzieć 'Warszawa - tu się nie myśli!'

# piotrek z gwiazdzistej

06.10.2014 01:35

To jest naturalne, ze po wybudowaniu mega osiedli Potok i Ruda na początku lat 80-tych linia tramwajowa powinna być przedłużona przynajmniej o 2 przystanki - do ulicy Rudzkiej. Najlepiej gdyby linia przebiegała przez środek osiedli tak aby uniknąć skrzyżowań z ulicami. Wtedy 10 tys. ludzi miałoby blisko do przystanków a czas dojazdu do pl. Wilsona skróciłby się z 7 do 5 min.

# Gość

10.02.2015 11:50

Chcemy tramwaju. Nikt nas nie pytał ! Pętla mogłaby być np. na "łące" w okolicy myjni samochodów.

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe