Forum › Bielany
# Alfista 21.03.2012 10:34 |
|
Robienie tam tramwaju to pomyłka i kompletnie niepotrzebne koszty, bardziej logiczne było by rozebranie torów na odcinku pl. Wilsona - pętla przy Potockiej.
|
# dajan55 21.03.2012 11:36 |
|
A najlepiej by było zrobić szerszy chodnik i niech zasuwają na piechotę !. Zawsze znajdzie się paru oszołomów którzy są aktywni a dziennikarze rozdmuchują tę sprawę i potrzebna inwestycja upada przez garstkę ludzi którzy z mówienia nie bo nie zrobili sobie religię !
|
# warszawiak 22.03.2012 09:43 |
|
Nikogo się nie pytać tylko budowac
|
# bbiel 22.03.2012 11:38 |
|
Gwiaździsta - Wilsona jest sporo autobusów. Lepiej byłoby zlikwidować tory na Potoku a rozbudować do normalnych rozmiarów pętlę przy Potockiej. Jeśli w planach jest budowa torów Wilsona - Budowlana to układ torów na Wilsona będzie tak skomplikowany, że może to spowodować paraliż ruchu tak samochodowego jak i tramwajowego
|
# ted 22.03.2012 15:21 |
|
A ja mieszkam na Rudzie i bardzo chciałbym, żeby tramwaj tu powrócił. Powrócił, bo w dawnych czasach jeździł ul. Marii Kazimiery i Rudzką do pętli znajdującej się tam, gdzie teraz salon Toyoty.
|
# Gustaw 23.03.2012 10:38 |
|
Ja także mieszkam na Os. Ruda i uważam, że tramwaj byłby lekarstwem na bolączki komunikacyjne naszego osiedla. A co do opinii, że tramwaj szkodzi środowisku, to pozostaje tylko zapytać w jaki niby sposób? Śmierdzące i głośne autobusy, wiecznie spóźnione przez korki nie są w stanie rywalizować w przyszłości z tramwajem, którego zdolności przewozowe biją na łeb i szyję autobus. Poza tym, ja nie chcę jeździć metrem do Centrum! Otworzą nam Most Północny i sami zobaczycie drodzy sąsiedzi, że wejście do mentra na pl. Wilsona tudzież przy Hali marymonckiej będzie graniczyło z cudem.
|
# Robert17 23.03.2012 18:21 |
|
W myśl lansowanej przez miasto komunikacji szynowej. Jezu no chyba o to chodzi? Lepsze tramwaje aniżeli autobusy i każdy spec od komunikacji to powie czy łatwiej duże potoki pasażerów przewozić.
Doszczętne zniszczenie środowiska tak bo tramwaj bardziej zatruwa i jest głośniejszy aniżeli autobusy? Czy jest tam potrzebny tramwaj nie wiem. Od tego jest właśnie studium wykonalności i mam nadzieje, że miasto nigdy na podstawie opinii Barbary nie będzie realizowało ani wstrzymywało jakichkolwiek inwestycji. |
# enigman 15.06.2012 09:39 |
|
Mieszkam przy Klaudyny 38. Ten tramwaj to świetny pomysł!
Przez Klaudyny (na miejscu tych obskurnych działek) z przystankiem oporowym - krańcem przy skrzyżowaniu z Podleśną. |
# ady 09.05.2013 01:15 |
|
Band a oszołomów
|
# Sawa 26.07.2014 17:27 |
|
Tramwaj jest ekologiczny w przeciwieństwie do autobusów które kopcą jak kotłownia. Najlepsze jest to, że nie ma jeszcze określonej dokładnej trasy dla tramwajów a już zebrała się grupa protestu społecznego. NIE bo NIE! Parafrazując fajne hasło z gazety stołecznej 'Warszawa - tu się nie śpi', można powiedzieć 'Warszawa - tu się nie myśli!'
|
# piotrek z gwiazdzistej 06.10.2014 01:35 |
|
To jest naturalne, ze po wybudowaniu mega osiedli Potok i Ruda na początku lat 80-tych linia tramwajowa powinna być przedłużona przynajmniej o 2 przystanki - do ulicy Rudzkiej. Najlepiej gdyby linia przebiegała przez środek osiedli tak aby uniknąć skrzyżowań z ulicami. Wtedy 10 tys. ludzi miałoby blisko do przystanków a czas dojazdu do pl. Wilsona skróciłby się z 7 do 5 min.
|
# Gość 10.02.2015 11:50 |
|
Chcemy tramwaju. Nikt nas nie pytał ! Pętla mogłaby być np. na "łące" w okolicy myjni samochodów.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.