REKLAMA

Forum › Targówek

REKLAMA

# mieszkanie

14.02.2021 11:49

A czy to przypadkiem nie jest tak, że niedoszli właściciele proponują realną kwotę za odzyskanie nieruchomości ale na tym nie zarobi ani syndyk, ani miasto?
Przynajmniej syndyk a być może i miasto chce sprzedać nieruchomość developerowi i dobrze na tym zarobić ale nie mogą.
Oczywiście sprawa nie jest bardzo oczywista bo na początku inwestycji zawiniło miasto jak i właściciele, którzy nie upewnili się czy inwestycja jest bezpieczna. Jednakże to właściciele jako słabsi powinni być chronieni przez miasto. W sumie nie dziwię się nawet, że pisowscy radni się tym bardzo nie zajmują. Pieniądze nie mają barw partyjnych. Nie oszukujmy się.

# Rocco

14.02.2021 20:22

12 lat przewlekania sprawy, którą przy odrobinie dobrej woli można by załatwić w kilka tygodni. Tak funkcjonują wolne sądy i Rafalala z ratusza.

# skandal

14.02.2021 21:53

Państwo z kartonu. Sprawa powinna być juz dawno zamknieta ..+10 lat na załatwienie papierkowej roboty?
"Wydaje mi się, że brakuje po obu stronach, po stronie syndyka i po stronie władz miasta, jakiegoś ludzkiego odruchu, chęci załatwienia tej sprawy.
"

REKLAMA

# Oferent

01.04.2021 20:11

Sprawa wyglada trochę inaczej. Porostu osoba która kieruje nabywcami, sama chce na tym zarobić kosztem nabywców. Sam składałem propozycje w tej sprawie, chciałem skończyć budowę, oddać sprzedane lokale nabywcom tylko za koszty ich wykończenia ( cześć instalacji, tynki i posadzki) , a resztę wykończenia, w tym części wspólne chciałem wykończyć na swój koszt i pozostałe lokale sprzedać na wolnym rynku, po rozmowach telefonicznych szef stowarzyszenia (osoba wskazana na Facebooku) prosił o pisemna propozycje i nawet na nią nie odpowiedział.on i Pani mecenas co nibyreprezentuje nabywców, kręcą swoje lody na mega skalę, waląc w rogi nabywców i gdyby nie oni, od 5 lat sprawa była by zamknięta, a ludzie mieszkali by w kupionych mieszkaniach.

# Anna Wesołowski

30.04.2021 15:35

@Oferent, proszę to zgłosić do prokuratury.
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuTargówek

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025