Forum › Targówek
# mieszkanie 14.02.2021 11:49 |
|
A czy to przypadkiem nie jest tak, że niedoszli właściciele proponują realną kwotę za odzyskanie nieruchomości ale na tym nie zarobi ani syndyk, ani miasto?
Przynajmniej syndyk a być może i miasto chce sprzedać nieruchomość developerowi i dobrze na tym zarobić ale nie mogą. Oczywiście sprawa nie jest bardzo oczywista bo na początku inwestycji zawiniło miasto jak i właściciele, którzy nie upewnili się czy inwestycja jest bezpieczna. Jednakże to właściciele jako słabsi powinni być chronieni przez miasto. W sumie nie dziwię się nawet, że pisowscy radni się tym bardzo nie zajmują. Pieniądze nie mają barw partyjnych. Nie oszukujmy się. |
# Rocco 14.02.2021 20:22 |
|
12 lat przewlekania sprawy, którą przy odrobinie dobrej woli można by załatwić w kilka tygodni. Tak funkcjonują wolne sądy i Rafalala z ratusza.
|
# skandal 14.02.2021 21:53 |
|
Państwo z kartonu. Sprawa powinna być juz dawno zamknieta ..+10 lat na załatwienie papierkowej roboty?
"Wydaje mi się, że brakuje po obu stronach, po stronie syndyka i po stronie władz miasta, jakiegoś ludzkiego odruchu, chęci załatwienia tej sprawy. " |
# Oferent 01.04.2021 20:11 |
|
Sprawa wyglada trochę inaczej. Porostu osoba która kieruje nabywcami, sama chce na tym zarobić kosztem nabywców. Sam składałem propozycje w tej sprawie, chciałem skończyć budowę, oddać sprzedane lokale nabywcom tylko za koszty ich wykończenia ( cześć instalacji, tynki i posadzki) , a resztę wykończenia, w tym części wspólne chciałem wykończyć na swój koszt i pozostałe lokale sprzedać na wolnym rynku, po rozmowach telefonicznych szef stowarzyszenia (osoba wskazana na Facebooku) prosił o pisemna propozycje i nawet na nią nie odpowiedział.on i Pani mecenas co nibyreprezentuje nabywców, kręcą swoje lody na mega skalę, waląc w rogi nabywców i gdyby nie oni, od 5 lat sprawa była by zamknięta, a ludzie mieszkali by w kupionych mieszkaniach.
|
# Anna Wesołowski 30.04.2021 15:35 |
|
@Oferent, proszę to zgłosić do prokuratury.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuTargówek
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.